МТВ - Срамљота!
МТВ - Срамљота!
wolf_pack Не знам на кој од веќе поставените топици да го стаев ова, ама вие од МК кој гледал МТВ ве молам образоложете за ова:
quote:
СПМ: Граѓаните да не плаќаат претплата на МТВ МИА 21.11.2005 „Граѓаните не треба да и плаќаат на МТВ се додека не се смени актуелното раководство“ Социјалистичката партија на Македонија денеска апелира до македонските граѓани да се откажат од претплатата на МТВ поради тоа што завчера Македонската телевизија на вториот канал директно го пренесуваше конгресот на ДУИ. „Граѓаните не треба да и плаќаат на МТВ се додека не се смени актуелното раководство. Директното пренесување на конгресот на ДУИ покажа дека парите од претплатата МТВ ги користи за партиски интереси, пласирајќи антидржавна и големоалбанска пропаганда“, рече на денешната прес конференција портпаролот на СПМ Зоран Витанов. Според него, граѓаните платија околу 100.000 евра за да видат во живо како владејачката партија интонира химна на туѓа држава и држи говори за уништување на Македонија, како и за формирање големоалбанска држава.
[url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=54509"]..Линк[/url]
OooOo
quote:
Originally posted by wolf_pack
Според него, граѓаните платија околу 100.000 евра за да видат во живо како владејачката партија интонира химна на туѓа држава и држи говори за уништување на Македонија, како и за формирање големоалбанска држава.
Mashala ... ubava cifra!
wolf_pack да да, има поволен број на нули:)))
јузер E golema rabota de.. jas sakam na MTV vo zivo da vidam kako im delat penzii na borcite na ONA so kombe od Makedonski Posti.
wolf_pack Ne e tolku golema rabota de:) Muabet si terame samo. Jas ne go fakam MTV kanalot :P Sakam da slusham tugi himni i idei vo parlamentot.
toni_a neka napraat matematika kolku od niv plakjaat ,pa da im dadat tolku minuti.ama prethodno da vidat so strujata sto i kako e,a mozhe i ostanatite davachki da gi proverat i svedat na demokratski procent.
трендафил За скандалот со преносот на партијски конгрес на јавниот РТВ сервис некој повеќемина да си заминат од функцијата. Од генералниот директор на МРТВ преку директорите во МТВ, ресорниот министер до премиерот. Но и овде се покажува дека партиите во власта немаат доволно кадри, па ги задржуваат на функции и тие што би требало да одлетаат без никакво размислување. Иначе преносот од конгресот на ДУИ само го покажува примитивизмот на ДУИ, но од терористи подобро и не може да се очекува. Ниту од пријатели на терористи, разбира се.