Градските Аптеки....без ЛЕКОВИ !?.
Градските Аптеки....без ЛЕКОВИ !?.
lav Додека градските аптеки (сеуште) зјајат празни и без неопходните лекови за пациентите...а притоа нели ете министерот Димов (си) троши пари на автомобили...еве уште една нова ...секако непријaтна вест за тие ..кои иако плаќаат за здравство секој месец ....сепак мораат и приватно да си ги набават (повеќето) неопходни лекови.... Овде е подетално објаснето за тоа...и околу тоа...нели? [url]http://int.dnevnik.com.mk/default.aspx?pBroj=2985&stID=73235[/url] пс Па пациенти македонски.....ДОБРО размислете наскоро нели...кому и како ќе му го упатите...да не кажам доверите својот глас на Изборите...кои секако следат...и кај да е ..и колку да избегнуваат ...комуњариве мораат да се соочат со вистината дека: НЕ ГИ БИВА ЗА НИШТО...еве мислам за набавка на лекови ...а камо ли пак држава да (ни) водат...секако во ПРОПАСТ.
трендафил Веројатно ова е дел од стратегијата на двата сојуза (на социјалдемократи и демократски интегративци) за смалување на невработеноста со бришење на невработените од евиденцијата. Доколку немаат пари за лекови, шансите да бидат избришани засекогаш по првото посериозно разболување е голема.
lav Лекови на рецепт......СЕУШТЕ НЕМА??? Не се „дојдени„ е веќе вообичаениот поздрав на скоро сите аптекарки во Скопје...а можеби и пошироко?. А зашто НЕМА..... се прашал ли некој ? ..кога ете има многу пари за трошење на министерот за здравство Димов.....за (да) си ги „растура„ нели ...дел за луксузни автомобили... дел за купување на накит...и секако други потребни за него (најверојатно) работи!!!
Makedon koga bese VMRO na vlast, gi imase site lekovi slobodni. Ako nemase vo najbliskata apteka soodveten lek koj ti treba, ke se javevme na telefon vo gradski apteki i ti go nosea vo najbliskata apteka, se napraveno da funkcionira perfektno. A od koga dojde SDSM na vlast, se propadna i se unistija.
Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
koga bese VMRO na vlast, gi imase site lekovi slobodni. Ako nemase vo najbliskata apteka soodveten lek koj ti treba, ke se javevme na telefon vo gradski apteki i ti go nosea vo najbliskata apteka, se napraveno da funkcionira perfektno. A od koga dojde SDSM na vlast, se propadna i se unistija.
baska im ja smenija bojata na gradski apteki od crveno zolta(makedonskoto zname) vo sino bela(sdsmovskoto) i gi prodadoa aptekite na belosvetski apasista kako Zegin i Panovski. Skotovi da dade, apteka shank da im bide. [:(!]
lav
quote:
Originally posted by Makedon
koga bese VMRO na vlast, gi imase site lekovi slobodni. Ako nemase vo najbliskata apteka soodveten lek koj ti treba, ke se javevme na telefon vo gradski apteki i ti go nosea vo najbliskata apteka, se napraveno da funkcionira perfektno. A od koga dojde SDSM na vlast, se propadna i se unistija.
Телефонот беше 3 299 070 и од првиот миг после 15 Септември 2002 година беше исклучен...односно ставен вон упоотреба. На прашање ...кога пак ќе профунционира...одговорот беше ...наскоро...нели? Ова ...некако ме подсетува и на едно друго и постаро ветување...мислам дека беше за менување со името ФИРОМСКО ...оти наскоро (само за 2 месеци) ќе ни го „врателе„ назад вековното име за секидневна употреба. А и за тие , кои ќе бидат нели...по еден вработен од секое семејство...наскоро ќе имаат прилика да се искажат јавно и секако лично да им заблагодарат на сдсм и нивните напори за да ги вработат луѓето.
ArIeS
quote:
Originally posted by Makedon
koga bese VMRO na vlast, gi imase site lekovi slobodni. Ako nemase vo najbliskata apteka soodveten lek koj ti treba, ke se javevme na telefon vo gradski apteki i ti go nosea vo najbliskata apteka, se napraveno da funkcionira perfektno. A od koga dojde SDSM na vlast, se propadna i se unistija.
Vo pravo si 103%, samo sto bezplatnite lekovi gi nemase ,tuku sekogas naogjaa nekoja zamena za toj lek ,a zamenata sekogas se plakase [;)]