Како да се вика џамијата во Карпош
Како да се вика џамијата во Карпош
трендафил Иако да признаам незнам како на Албански јазик ќе се вика новата џамија во Карпош, мислам дека во духот на Рамковната спогодба треба и мнозинската заедница да си одбере име за истата. Да напоменам и дека во населбите Карпош I, II, III i IV нема црква во градскиот дел, па џамијата е прв и единствен верски објект. Затоа и ја отварам оваа анкета со прашањето. Како да се вика најновата скопска џамија во општината Карпош?
lav За него ете давам глас , оти успешно ја „вклопи„ џамијата во ГУП-от ...и успешно ја легализираше...нели? пс ГУП=Генерален Урбанистички План...секако за тие кои тоа не го знаат