Kako se "celici" narodot vo Makedonija!
Kako se "celici" narodot vo Makedonija!
nukleus Колку што е надвор ладно речиси исто толку е и кај нас дома. Им го пуштаме електричниот шпорет на децава да си ги стоплат рацете за да можат да ги држат лајците за да сркаат грав. Седиме и дома со капи и со палта, или сите петмина се туткаме в кревет покриени со ќебиња зашто цела зима оган не сме запалиле. Вака велат Каролина (37) и Мирослав Ѓедовиќ (44) од Прилеп, кои со трите деца живеат во голема сиромаштија во 36-квадратен социјален стан на улицата Моша Пијаде број 271. Помош од сограѓаните не очекуваат зашто велат дека речиси секој втор прилепчанец е сиромашен. Благодарни му се на Бога барем што на овие температури минус 20 степени нивните деца се здрави и не настинале.
lav
quote:
Originally posted by nukleus
Колку што е надвор ладно речиси исто толку е и кај нас дома. Им го пуштаме електричниот шпорет на децава да си ги стоплат рацете за да можат да ги држат лајците за да сркаат грав. Седиме и дома со капи и со палта, или сите петмина се туткаме в кревет покриени со ќебиња зашто цела зима оган не сме запалиле. Вака велат Каролина (37) и Мирослав Ѓедовиќ (44) од Прилеп, кои со трите деца живеат во голема сиромаштија во 36-квадратен социјален стан на улицата Моша Пијаде број 271. Помош од сограѓаните не очекуваат зашто велат дека речиси секој втор прилепчанец е сиромашен. Благодарни му се на Бога барем што на овие температури минус 20 степени нивните деца се здрави и не настинале.
Ова што овде сте го напишале е уште една причина министерот Стефчо Јакимовски да продолжи со гестот кака владин фунционер нели (слуга на Народот) во Скопје кога ги смести и нахрани повеќе скопски бездомници во Катланово...во ова невреме. Значи ..потребно е , не само во Скопје ....ами НАСЕКАДЕ ширум некојпат богатата Македонска држава....со вакви акции (но и реакции) да се продолжи и тоа во континуитет.
nukleus A "bezdomnicite" uporno begaat od "prekrasnoto" Katlanovo kako shto beshe slucajot so maliot Ramce koj izbega samo po dva dena prestoj vo toplite sobi.