Бришење на се` македонско
Бришење на се` македонско
трендафил Гледам со какво воодушевување премиерот најави дека „Македонски телекомуникации“ во тек на оваа година ќе се преименува во T-com, а Мобимак во T-mobile и се крстам. Бучко ја гледа едната страна од медалот, доаѓањето на бренд, но не и другата, бришењето на името Македонија од имињата на компаниите. Посебно буквата Т е незгодна и би требале да лобираме компаниите да не го сменат името барем додека не се реши проблемот што ни го наметна Грција. Затоа што, веројатно сите знаете дека „државотворците“ се договорија (наводно за два месеца) во ООН да се водиме под буква Т (Тхе Формер Југослав Рипаблик оф Маседониа).
Ceki Zar e potrebno bilo sto da se kaze? Zar ne gledas so kakvo zadovolstvo intel na forumov se zaebava poradi neuspesniot referendum? So kakvo zadovolstvo nekoj luge go primija faktot, koga bea Johan i Ljube izterani vo Haag. So kakvo zadovolstvo veea zname na grcija, koga ne prizna SAD. I taka napred i taka napred. Se, samo da se unisti voljata na Makedonecot do obstanok i borba. Zar se uste te cudi bilo sto ke napravat ovie od sdsm, mene iskreno ne poveke.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Гледам со какво воодушевување премиерот најави дека „Македонски телекомуникации“ во тек на оваа година ќе се преименува во T-com, а Мобимак во T-mobile и се крстам. Бучко ја гледа едната страна од медалот, доаѓањето на бренд, но не и другата, бришењето на името Македонија од имињата на компаниите. Посебно буквата Т е незгодна и би требале да лобираме компаниите да не го сменат името барем додека не се реши проблемот што ни го наметна Грција. Затоа што, веројатно сите знаете дека „државотворците“ се договорија (наводно за два месеца) во ООН да се водиме под буква Т (Тхе Формер Југослав Рипаблик оф Маседониа).
Судбинатаа им е секојпат иста... Носат „брендови„ (некојпат викани и алата ТАТ) а наесен си „заминуваат„. пс Најголем досега „бренд„ им е носењето на ТЕРОРисти директно во Власта ...мислам на владата и парљаментот... а плаќани со Народни пари Македонски (бидејќи шќиптарите не плаќаат ништо во Буџетот...барем досега нема(м) видено таков еклатантен пример...нели?.
трендафил
quote:
Originally posted by Christian
me treba negativno da se gleda na ovie raboti. Osven za posledniot primer vo OON.
Заради вториот пример негативно гледам и на првиот. Затоа и предлагам додека не се исправи вториот, да не се спроведува првиот.
Christian me treba negativno da se gleda na ovie raboti. Osven za posledniot primer vo OON.
lav
quote:
Originally posted by Christian
me treba negativno da se gleda na ovie raboti. Osven za posledniot primer vo OON.
Секако секао....дека не треба НО има една Македонска погооворка која вели: СТО СТАПА ПО ТУЃ ГРБ , ВООПШТО НЕ (те/ме) БОЛАТ.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
quote:
Originally posted by Christian
me treba negativno da se gleda na ovie raboti. Osven za posledniot primer vo OON.
Заради вториот пример негативно гледам и на првиот. Затоа и предлагам додека не се исправи вториот, да не се спроведува првиот.
Така е...се сложувам. Прво враќање на првобитната сосотојба ....па после ќе размислиме...за едно 20 години , разбира се. пс И кому тоа овде му пречи МАКЕДОНСКОТО ИМЕ , а ?. Јас си се гордеам со тоа...иако „премудриве„ си опоганија се што е Македонско.
Ceki
quote:
Originally posted by Christian
me treba negativno da se gleda na ovie raboti. Osven za posledniot primer vo OON.
Sigurno ne treba da se gleda negativno, ama da gledame realno. Ama realnosta e uste ponegativna od negativniot pogled. Do vcera srbite ni vikaja Makedonija, deneska pocnaja i tie da ne fyr0mirat, duri i srbi ovde vo Slovenija, duri i nekoj Slovenci pocnaja so fyr0m. Bugarite li gi gledate sto prajat na forumov, a sto prajat vo realniot zivot, podobro da ne se zborvi ... Za aljbancite ic da ne zborvam. A zalno e sto se poveke se forsiraat i vo drugi zemji grcki i bugarski pogledi na nasiot narod. Za sega ovde uste ucat, deka Goce Delcev bil Makedonec, aj da vidime do koga. Zar treba da se gleda slepo optimisticki na ova?? Boze da sum i jas vaka glup ko buckovski i da go imam negoviot pogled na Makedonija i idnina, barem da ne se nerviram. I da mozam da se veselam kako intel za sekoj neuspeh na Makedonci i makedonski nacionalisti.
lav
quote:
Originally posted by Ceki
quote:
Originally posted by Christian
me treba negativno da se gleda na ovie raboti. Osven za posledniot primer vo OON.
Sigurno ne treba da se gleda negativno, ama da gledame realno. Ama realnosta e uste ponegativna od negativniot pogled. Do vcera srbite ni vikaja Makedonija, deneska pocnaja i tie da ne fyr0mirat, duri i srbi ovde vo Slovenija, duri i nekoj Slovenci pocnaja so fyr0m. Bugarite li gi gledate sto prajat na forumov, a sto prajat vo realniot zivot, podobro da ne se zborvi ... Za aljbancite ic da ne zborvam. A zalno e sto se poveke se forsiraat i vo drugi zemji grcki i bugarski pogledi na nasiot narod. Za sega ovde uste ucat, deka Goce Delcev bil Makedonec, aj da vidime do koga. Zar treba da se gleda slepo optimisticki na ova?? Boze da sum i jas vaka glup ko buckovski i da go imam negoviot pogled na Makedonija i idnina, barem da ne se nerviram. I da mozam da se veselam kako intel za sekoj neuspeh na Makedonci i makedonski nacionalisti.
За секого имај си на ум како што сакаш ...ама сега Интељот не ти е крив ни малкуцка...така е склепан во „фабриката„..односно постара генерација е...нели? пс Кој го е това направил....да не нас Македонците секое валкано балканско пишпириче така нарекува, а? Премудриот ни Ќиро , викан и Фиромски. И тоа без да го праша Македонскиот Народ!!!!!. Ова е ...само за да се знае генезата на настанот овде дискутиран и кој нервира повеќемина чесни Македонци , мислам направен од овдепосочениот ...оддносно со книшка СДСМ 001.
intel
quote:
Originally posted by трендафил
Гледам со какво воодушевување премиерот најави дека „Македонски телекомуникации“ во тек на оваа година ќе се преименува во T-com.
Мое скромно мислење е дека први за на-Греда што би рекол оној што седи на исто столче со тебе без разлика кој седнува прв нели, се раководните структури во Мак. Телеком кои ете си се партиски поставени уште од неговото продавање до денес и на кои освен меракот на сметка на телеком ништо друго не им е важно а сега додека е оваа власт се прикажуваат по народ како ептен големи СДСМОВЦИ[:D]
quote:
Originally posted by lav
Премудриот ни Ќиро , викан и Фиромски. И тоа без да го праша Македонскиот Народ!!!!!. Ова е ...само за да се знае генезата на настанот овде дискутиран и кој нервира повеќемина чесни Македонци , мислам направен од овдепосочениот ...оддносно со книшка СДСМ 001.
Видиш, вечерва слушам некои муабети од Тито 5Ковски како премудриот го преферирал Трајковски за негов наследник. За воља на вистината ова го потврди и Доста Димовска како и Љубче Георгиевски кој јавно си кажа дека УСА и Германија сакале да го видат Трајковски за претседател 99тата го’дина, додека тој пак воопшто не сакал неговата владеачка партија да има свој кандидат за 001 на Македонија, но Доста му ја водела контра бандата на ЦК.(хехех ЦеКа) Незнам по кој пат ексДПМНЕовците јавно признаваат за фалсификатот 99. Гвујо-сакал или не си го носи товарот на сите негативни настани од времето кога народов(сепак благодарение на циле) се заеба гадно. Хола[:o)]
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
Гледам со какво воодушевување премиерот најави дека „Македонски телекомуникации“ во тек на оваа година ќе се преименува во T-com.
Мое скромно мислење е дека први за на-Греда што би рекол оној што седи на исто столче со тебе без разлика кој седнува прв нели, се раководните структури во Мак. Телеком кои ете си се партиски поставени уште од неговото продавање до денес и на кои освен меракот на сметка на телеком ништо друго не им е важно а сега додека е оваа власт се прикажуваат по народ како ептен големи СДСМОВЦИ[:D]
quote:
Originally posted by lav
Премудриот ни Ќиро , викан и Фиромски. И тоа без да го праша Македонскиот Народ!!!!!. Ова е ...само за да се знае генезата на настанот овде дискутиран и кој нервира повеќемина чесни Македонци , мислам направен од овдепосочениот ...оддносно со книшка СДСМ 001.
Видиш, вечерва слушам некои муабети од Тито 5Ковски како премудриот го преферирал Трајковски за негов наследник. За воља на вистината ова го потврди и Доста Димовска како и Љубче Георгиевски кој јавно си кажа дека УСА и Германија сакале да го видат Трајковски за претседател 99тата го’дина, додека тој пак воопшто не сакал неговата владеачка партија да има свој кандидат за 001 на Македонија, но Доста му ја водела контра бандата на ЦК.(хехех ЦеКа) Незнам по кој пат ексДПМНЕовците јавно признаваат за фалсификатот 99. Гвујо-сакал или не си го носи товарот на сите негативни настани од времето кога народов(сепак благодарение на циле) се заеба гадно. Хола[:o)]
Изненаѓен ли си барем малку? А Такво мажиште од Летевци и тоа тек сега да му е (се) јасно??? Па ова само потврдува дека ние сме едноставно кажано (од мене , разбира се давно и на друг форум ) БАНАНА Држава.
intel
quote:
Originally posted by lav
Изненаѓен ли си барем малку?
Voopsto, nisto novo za mene osven javnoto priznanine na visoki funkcioneri.
quote:
Такво мажиште од Летевци
Zgreska si za letevci.
quote:
БАНАНА Држава.
Ne sme, ne sme bile i nema da bideme.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
Изненаѓен ли си барем малку?
Voopsto, nisto novo za mene osven javnoto priznanine na visoki funkcioneri.
quote:
Такво мажиште од Летевци
Zgreska si za letevci.
quote:
БАНАНА Држава.
Ne sme, ne sme bile i nema da bideme.
Дај БОЖЕ да е барем во 2 точки така..нели?
OooOo
quote:
Originally posted by трендафил
Гледам со какво воодушевување премиерот најави дека „Македонски телекомуникации“ во тек на оваа година ќе се преименува во T-com, а Мобимак во T-mobile и се крстам. Бучко ја гледа едната страна од медалот, доаѓањето на бренд, но не и другата, бришењето на името Македонија од имињата на компаниите. Посебно буквата Т е незгодна и би требале да лобираме компаниите да не го сменат името барем додека не се реши проблемот што ни го наметна Грција. Затоа што, веројатно сите знаете дека „државотворците“ се договорија (наводно за два месеца) во ООН да се водиме под буква Т (Тхе Формер Југослав Рипаблик оф Маседониа).
Ednash vekje beshe zboruvano na ovaa tema.
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
Гледам со какво воодушевување премиерот најави дека „Македонски телекомуникации“ во тек на оваа година ќе се преименува во T-com.
Мое скромно мислење е дека први за на-Греда што би рекол оној што седи на исто столче со тебе без разлика кој седнува прв нели, се раководните структури во Мак. Телеком кои ете си се партиски поставени уште од неговото продавање до денес и на кои освен меракот на сметка на телеком ништо друго не им е важно а сега додека е оваа власт се прикажуваат по народ како ептен големи СДСМОВЦИ[:D]
Тие на кои веројатно мислиш си заминаа по губењето на изборите од тие што нели вработуваат по еден од семејство и што УЧК не ја сметаат за терористичка. Е сега тие управуваат со Телекомот. Ниту Атила Сендреи не е член на ВМРО-ДПМНЕ. Ниту директорот на Мобимак Рубинчо Заревски. Вест пред 3 години пишуваше:„Од пред дваесетина дена универзитетскиот професор Борче Давитковски вози луксузен џип "ланд ровер". Луксузното возило, како што дознаваме доаѓа во пакет со функцијата претседател на Бордот на директори на "Македонски телекомуникации", каде Давитковски на предлог на СДСМ беше именуван како претставник на владиниот капитал во компанијата.“. Директор во Телекомот беше и Димитар Бузлевски пред да стане градоначалник на Ресен. И со доаѓањето на структурите од сегашната власт дојде до драстично покачување на цените на услугите на Телекомот и до големи отпуштања на вработените. Всушност тоа го кажува и контролата од ЕУ. Само нашата власт и нејзините подржувачи не сака или не може да разбере дека е единствен виновник за монополот на Телекомт после 1 јануари 2005та година. А се спрема и закон со кој ЕСМ ќе добие монопол за снабдување со струја на целата територија на Македонија без временско ограничување. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=58767"]повеќе[/url]
lav Значи комуњариве ги кријат нозете ко змија...дека од 1.1.2005 година НЕ СМЕЕ ДА ИМА МОНОПОЛ. А зашто е тоа (сеуште) така.? ....најверојатно може да ги објаснат привилегиите кои ги имаат (џипови , плати, палтено патување и приватно користење на џипот сосое трошоците) сдсм преставниците таму а и дивидендата...која е всашност „награда„ или дел од неа за овозможениот МОНОПОЛ од сдсм . и покрај ДОГОВОРОТ со (ВМРО-ДПМНЕ) кој ТОЈ (сее мисли на монополот) им ПРЕСТАНУВА НА 312.12.2004 година.
Christian temava ne odi nikade, po se izgleda edna ista firma kako da gi kupila i mobi i makedonski telekomunikacii,ei koj germanci.samo oni imaat T-nesto. Sepak ne gledam problem,toa e biznis. ama za imeto na drzavata e druga politika.
OooOo
quote:
Originally posted by Christian
...Sepak ne gledam problem,toa e biznis.
Tochno .. koj plakja toj e gazda!
трендафил И акционерот што има 49%, во случајот со Телекомот Република Македонија, има право да предложи нешто. Во случајов нашата влада го прифаќа со радост предлогот да се брише брендот Македонија (македонски во телекомуникациите и мак во мобилниот дел) и да се замени со Т. Во ситуација кога нашиот сопреговарач (Грција) во преговорите за промена на нашето име инсистира да се водиме во ООН и секаде каде што може под таа буква, Т, поради, да повторам Тхе формер југослав републиц од Маседониа. И премиерот се радува на тоа иако може да се спротивстави. Што во таков случај ќе направи мнозинскиот газда останува да видиме. А ако владата не успе, останува можноста и народот да се спротивстави на бришењето на македонското име во телекомуникациите. Со протести, неплаќање на сметки... Иако за жал, како народ очигледно не не бива да се избориме за своето мислење во ниту една ситуација, па не верувам дека и во овој случај ќе биде различно.