Македонските новинари дискриминирани на "Петровец"
Македонските новинари дискриминирани на "Петровец"
dejan Македонските новинари пред два дена на скопскиот аеродром беа излажани и дискриминирани. Аеродромските власти им оневозможија да го фатат моментот кога двајцата киднапирани македонски државјани со албанско потекло се вратија во Македонија по претрпениот стрес од киднапирањето во Ирак. Но, забраната не важеше за сите новинарски куќи. Иако надлежните од аеродромот "Петровец" претходно известија дека акредитирање за влегување на аеродромот не е потребно и дека новинарските екипи можат слободно да го пречекаат авионот, македонските медиуми останаа пред вратите. Внатре "имаа чест" да влезат само албанските новинари. По многу негодувања и викања, македонските медиуми влегоа внатре, но веќе доцна. Го фатија последниот воз за да можат да направат некоја снимка или фотографија, тогаш кога ослободените тетовци се качуваа во возило. http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=24431 Zasto se diskriminirani?? Ima li odgovor??
трендафил По Рамковната спогодба и начинот на кој таа се спроведува, јасно е дека ние, Македонците, сме граѓани од втор ред во порано нашата матична земја. Во секој случај ние сме попуштале. Без разлика дали се работело, на пример, за границите на локалната самоуправа, кај што некаде се правени мамутски општини со спојување на две поранешни општини со мнозинство Албанци за да се елиминира мнозинството на Македонци во трета (на пример Кичево или Струга) или пак е правена нова изолирана општина со мнозинство Албанци (каква е што е најмалата по површина општина Чаир во Скопје). Или Диме поштарот беше егзекутиран, а еве да не ги спомнувам терористите што влегоа во власта, Лека и покрај потерницата се шета и низ Скопје, а во Кондово се преговара наместо да се интервенира во склад со законот. Просто човек да не знае дали водечка партија во власта е ДУИ или СДСМ. Но факт е дека на ниту еден Македонец тоа не му пречи до степен активно да поработи работите да си дојдат на место.
dejan Mislam po sigurno ni bese vo Tursko vreme mesto sega!!
Pro Patria 2 I jas mislam taka Dejan.Izgleda nas Makedoncite najdobro ni e pod ropstvo iili okupacija,pa togas svakjame kako e da si bez drzava. k*rdite se preku 20 milioni,a nemaat drzava.Nie sme vkupno vo svetot 2-3 milioni pa imame(kakva takva) drzava. I nikoj ne moze da me uveri deka sami sme se izborile za drzava.Malite narodi ne mozat da formiraat drzava bez soglasnost na GOLEMITE SILI.
vancom18 aerodrom petrovic e pun so siptari, od direktori do vraboteni zatoa
toni_a [:D][:D][:D] moram da se nasmejam prethodno! lele![:0] sto bidnalo! abe me boli stojko za kabrioletite,ama epten! ...da ne dolzham...tolku.
concrete Imase eden Lesen-Malboro ovde ili go odnese veterot.......vo zapaden pravec????
dejan I sega ova http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=24530
ProMKD Ete kako se sproveduva ramkovniot. Iako branko ni rece ramkovniot e sproveden, pak se vrabotuvaat 90% siptari. na zdravje
lav
quote:
Originally posted by concrete
Imase eden Lesen-Malboro ovde ili go odnese veterot.......vo zapaden pravec????
Тој ти беше на друг фОРУМ КОЛЕГА....