Ќе има привилегии за борците на ОНА
Ќе има привилегии за борците на ОНА
dejan Олеснувања во образованието, здравството, социјалната помош, плус предност во вработувањето во постоечките законски решенија биле механизмите со кои ќе се решава статусот на борците на ОНА и нивните семејства, тврдат владини претставници на ДУИ. Наводно, процедурата веќе била почната. Благодетите од овој дил меѓу Бучковски и Ахмети најбрзо ќе ги почувствувале во здравството, а малку покасно ќе добиеле и социјални привилегии. Владини претставници на СДСМ на ова кратко коментираат дека секој што ги исполнува условите во постојните законски решенија ќе си добие социјална помош, но нема да има никакви измени во законите. Дека ќе има механизми за решавање на нивниот статус, а по изборите и закон, најави и премиерот Бучковски од собраниската говорница. „Барам начин да размислувам уште сега дали може со дел од владината политика што ја имаме за отприлика, дали се тоа 150 или 200 семејства, независно дали се тие од албанско етничко потекло или се од македонско етничко потекло, кои условно речено се жртви на воениот конфликт 2001-ва, да видиме дали имаме механизми како да им помогнеме“, изјави Владо Бучковски, премиер. Според информациите на А1, од ваквата најава најмногу биле изненадени министрите Македонци, бидејќи на ниту една владина седница не било отворено или, пак, донесено какво било решение за прашањето на борците на ОНА и нивите семејства. Ваквата најава на Бучковски доаѓа откако тој наводно добил силни гаранции од неговиот коалиционен партнер Ахмети дека до изборите нема да бара закон за борците на ОНА. За возврат му ветил на лидерот на ДУИ дека сепак ќе се најдат некакви механизми за најзагрозените семејства. Znaci ne pocituva ni eden Makedonec.
dejan Normalno ke ima privilegii za tia od ONA, a drugi isto vreme uste se macat http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=3001&stID=74336
Great_Macedonian dejan.. zatoa, citaj ovde http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=13584&whichpage=3
dejan Znam:) Neznaev dali tamu da go postiram ova...
Pro Patria 2 Pa ONA pobedi vo 2001 g.(so pomos na nasite "prijateli" od zapadot,normalno)i ima pravo da postavuva baranja i uslovi.Dosega se' im dadoa,pa zosto ne i ova.
Pro Patria 2 ...a posledno baranje kje im bide severozapadna Makedonija da se pripoi kon kosovo ili da dobie avtonomija.
concrete Predposlednoto :):):)!!
Ceki Pa bidi siguren vo toa Pro Patria 2, avtonimija 100% ke barat. I ke dobijat. Taka li se gradi sozivot bUCKovski? I posle nie sme protiv sozivot .....
Pro Patria 2
quote:
Originally posted by concrete
Predposlednoto :):):)!!
taka de [:)]
Great_Macedonian Ќе има привилегии за борците на ОНА<--- Niv odamna gi ima, pogolema privilegija od ministerski fotelji zdravje. a za ova narednovo, toa ke bide davanje na titula. Дека ќе има механизми за решавање на нивниот статус, а по изборите и закон, најави и премиерот Бучковски од собраниската говорница.<-- Da, ke ima.. ako makedoncite resat (ako ostane UCKo Premier) na izbori.
tmoro Si zasluzija- polnea kutii za Brane Crvenku,na slednive izbori preku DPA ke pravat isto samo sega za Ljupco Bugarov i toa ne kako Ona tuku kako zrtvi na KOFLIKTOT i taka se dodeka ne se pojavit nekoja tajna patriotska organ.koja ke lincovat eden po eden od reketarskite partii Sdsm i Np a potoa i od nivnite sojuznici (bakljav-tuljumb).