Malku pomos
Malku pomos
QBox Zdravo narode. Imam problem ako mozete neso da pomognete arno. Najdov nekoj upload server i moze da se krevaat tamu golemi fajlovi. Ima slobodno do 500MB ama limitiran e fajlot na 25MB. Ok toa ne e ptoblem. Sega sakam od web strana da go linkam nekoj fajl so sum go krenal. Ama nema hot link. Nekako go linkav ama pa sega koa ke se pritisne kopceto za da pocne download me nosi na stranata za dovnload. Aj da ne ve zamaram da vi kazam sto tocno baram. Mi treba skripta koga ke pritisnam na kopceto da odite na dadeniot link da otide na veb stranata ama da ne ja otvori, da zeme mal kod od web stranata i da go izvrsi. Toa mi treba posto so sekoe otvaranje na stranata se generira random kod za pristap do fajlot za download. Moze ne sum mnogu jasen vo objasnuvanjeto ali ako ne razbirate nesto prasajte ke vi objasnam. Treba da se raboti so forma so metod get. Pozdrav i odnapred blagodaram. p.s. izvinete ako ve zamaram so mojte gluposti.
QBox SoVrSeN ne se mesaj kaj so ne ti e rabotata. I ako ne znaes da pomognes ne mora ni da se zamaras da mi pises. :)))) pozdravi po blok eden.
SoVrSeN QBox i tuka li te ima...aj odi piti nekoj vo Trnovo:))moze i znae...:) pozdrav od Passenger`
ozonce Ne go vidov tvojot primer, togash nema da mozish da go koristish, zamisli nekoj da ti go koristi mesechniot transfer zakomercijalni raboti... Mozish stvarite da gi stavish na nekoj free hosting provajder i od tamu da gi prevzimash...
QBox To mi dojde do ideja ama ne mozam da najdam free hosting prowajder so limit na fajlot do 4-5MB i nekoj 100 tina MB. Ako znaes nekoj takov bi mozelo da mi pomogne. Ili ako znaes nekoj kod za da ne ja prikazuva linkuvanata veb strana bi mi pomognal. Pozdrav
ozonce <form action="http://dc7.4shared.com/download/910007/d7042877/forum.txt" method="get" name="downloadForm"> <input type="hidden" name="sId" value="aC0cALB3QK" /> <input type="submit" value="Download" style="width:70px; float:right" /> </form> Ova ke go stavish u kodot na stranicata i ke imash direkten pristap do datotekata, u ovoj sluchaj toa e forum.txt
QBox ozonce toa prvo go probav <input type="hidden" name="sId" value="aC0cALB3QK" /> value="aC0cALB3QK" se generira sekogas razlicno. Drugo neso ako ti teknuva pozdrav :)))
ozonce Koga linkot te nose na stranata za da go simnish, desen klik na linkot i Properties, kopiraj go delot Address (URL) i stavi go vo link na tvojata stranica, so toa imash direkten link do datotekata... Jas taka te razbrav :)
SoVrSeN
quote:
Originally posted by QBox
SoVrSeN ne se mesaj kaj so ne ti e rabotata. I ako ne znaes da pomognes ne mora ni da se zamaras da mi pises. :)))) pozdravi po blok eden.
falaaaa.....pozdrav do blok 3....i see ya on irc[:p][:D]
ozonce QBox ako ne ti treba specifichen hosting (asp, asp.net, php, sql i sl) idi na google i napishi free hosting i biraj koj sakash tia, rechisi site imaat ftp pristap a toa znachi deka mozish da stavish datoteki golemi kolku shto e limitot na hostingot...
QBox Ok ozonce fala. Ke probam. Mislev ako veke znaes nekoj ali nema vrska. Ke pobaram na google da vidam so ke dade. Fala na pomosta. Pozdrav.
devil Tesko mladi..barem jas kolku sto znam nema takva scripta ko sto baras..zatoa sto na free upload serverite kako rapidshare i dr. so sekoe odenje na linkot se ceka 20tina sekundi i postojano se regenerira nov kod..mozebi gresam ama jas do sea neam sretnato takvo nesto
QBox Koga treba da pustam doWnload od nivnata strana. Ima forma so HTML kod: <form action="Link na fajlot.avi" method="get" name="downloadForm"> <input name="sId" value="i4hAT8wbYL" type="hidden"> <input value="Download" style="width: 70px; float: right;" type="submit"> </form> ako proban da se povrzam direktno na fajlot me vraka nazad na ovaa strana i mi generira drug kod. Kako so skripta da go napravam da odi direktno na taa ztrana i da "klikne" avtomatski na Download kopceto za da se izvrsi tamosnata forma a mene da ne mi otvori nisto od taa strana?
QBox Otkriv deka site informacii za download se snimaat vo cookie. Pa moze li neso da se iskoristi?
ozonce daj ja stranata da gi vidam potrebnite informacii za download i ke go reshime problemot :)
QBox ok da ja pisam tuka ili na private. :)) aj eve ja tuka inaku imate 500MB sloboden upload so 25MB limit na fajlot. zakon. www.4shared.com vidi i pomagaj. pozdrav :)
HuLiGaN www.myjavaserver.com , rabotese za sign up ama sea ne znam so mu e , probajte ako ima neso