Полициските акции на Џанго
Полициските акции на Џанго
Strelec Полициска акција во Кондово Во полициската акција утрово беше убиен Енвер Џафери. Тој е избеган затвореник од Идризово, осуден на осум години затвор. Одлежал само четири, а во досието има 192 кривични дела. Полицијата по него трагаше и поради тоа што фрли бомба на полицајци во октомври лани. Го убиле синоќа, затоа што при приведувањето сакал пак да фрли бомба на полицијата. Ранет е Фатмир Љури. И тој со митралез сакал да стрела во полицајците кога сакале да го апсат. Го барале за тероризам. Инаку, е добар другар на Агим Красниќи. Приведен во акцијата синоќа и еден албански државјанин. Тој е Сокол Бега, кој е осомничен за терористички дела во тетовско, а е поврзан и со гранатирањето на полициската станица во Вратница лани летото. Мој коментар: Колку и да плукаме по Џанго, тој е сепак еден од оние малкумина министри кои што си ја заслужуваат својата плата!
f9 Ti sakash taka da razberesh.Jas lichno mislam deka nema shto Policijata da cheka pogodni momenti.Za eden sluchaj e javna tajna deka cheka pogoden moment chetiri godini.Vtoro javna tajna e deka SDSM i DUI se dogovaraat i se informiraat za site akcii koj gi prevzemaat.Site akcii koj od MVR bile prevzemeni vo poslednive chetiri godini gi opfakjaat lugeto od opozicijata i onie bliski na niv.Da videv i edno apsenje na bliski na DUI ke rechev dobro,a ako ne beshe onoj Poposki so korupcijata nitu od SDSM ke imashe nekoj gonet.A fakt e deka kriminalci ima nasekade,deka tie ne se politichki ili partiski ili ideoloshki nastroeni-tuku profitabilno na nezakonski nachin.Inaku jas bash go potenciram onoj del od posledicite koj ke se vlechka so meseci ,a mozhebi i godini.Najchesto bash na vakvi nachini se radikaliziraat Albancite vo Makedonija.A deka ne e shala rabotata vo Kondovo vidovme nekolku pati i od izjavi na tamoshnite banditos i komanchojeros.
f9 Љупчо Георгиевски во минатонеделниот Капитал= "Сите македонски приватизации се извршени преку една единствена шема. Парите се дадени од одредени македонски банки, на менаџерскиот тим кој ја управувал фирмата. Обично за возврат тој менаџерски тим давал под хипотека дел од државната фирма, тоа што го приватизира и тие си стануваат приватни сопственици. Тоа е финтата на приватизацијата на оние кои се нарекуваат големи менаџери во Македонија, со пари од банките кои гледано во продолжение се пари на штедачите. Но, таков беше законот. Како што реков, ние тргнавме во одредена ревизија на процесот, меѓутоа набрзо добивме црвен картон и од ММФ и од големите западни амбасадори. Тие ни велеа: “што сакате, сакате пак комунизам ли да враќате назад”. И дигнавме рачна, што се вели. Е сега постои еден голем апсурд со кој не можам да се помирам. Истите тие западни амбасадори во Скопје, што нас не предупредуваа дека со ревизијата на приватизацијата ја враќаме Македонија во комунизам, по 2002 година кога дојде СДСМ на власт, ја присилуваа владата на Црвенковски и Костов: направете прво ревизија, па после одете напред. " Со најновите закони ке има конфискација на имот ,но тие закони нема да го покриваат најболното во Македонската понова историја-грабежот на општествената сопственост.Така да ова е затворено прашање и не знам кој би имал сили да го отвори.
Whitebaby Off topic: orlak, nema potreba od milion izvichnici. Izvichnicite na krajot od rechenicata asociraat na derenje. Site ke te razbereme i bez da se izderesh. Neznam kakvo e tvoeto mislenje, no opshto e deka derenjeto e neuchtivo. Te molam vozdrzhise od toa vo idnina.
orlak види ги сите ме караат за нешто како да им сметам, па јас ли сум крив што !!!!!!!-те ве асоцирале на дерење, јас впрочем мислам на потенцирање. ова ај нема врска што навлегуваме во ау тема. туку вака. дефинитивно дека полицијата не си ја работи работата ако гледаме комплетно, што тоа значи/ значи дека во македонија јавно застапен е само оној општ криминалитет составен од малолетна деликвенција, убиства, кражби, разбојништва, изнуди, и итн значи комплет имотни деликти и деликти против животот и телото, а додека оној финансискиот и стопанскиот криминалитет никаде го нема, е токму тој криминалитет треба да се сузбива во македонија, државата впрочем трпи загуби токму заради тој криминалитет кој добива во сила. е сега видете вака за да функционира овој оддел треба да се формира координативно тело од сите надлежни институции кои го гонат овој криминалитет значи: мвр, финансова полиција, девизна инспекција, УЈП и заедничко водење на истражни постапки под водство на Јавното Обвинителство,. ама за таа работа ќе требе добро обучени јавни обвинители за застапување на постапките, впрочем како што се потребни и стручњаци во областите на горенаведените служби. до сега и пак тврдам до сега ниту еден министер не обврнал внимание на овој криминал, па така завршија и сите божем спроведени акции. еве тат, даноочна пирамида, човек фирма, разни експозитури, франшизи, фришопови и итн. што да правиме на овој план, ништо ќе гледаме како и понатаму на улица се возад коли од 100.000 евра заработени за само 5 месеци, недвижнини со огромен капитал и итн. да бидам искрен мислам дека никој нема да стави точка на овој криминал. Џанго е искусен полицаец кој што во животот и кариерата успеал да се справи само со насилниот односно по ново бруталниот криминал и толку, а од организираниот ни поим. за таа цел ги формираше и алфите,за да го спречат тој криминал, за таа цел формираше во далечната 94г. екипа кога беше началник на свр-охрид за сузбивање на овој криминал, како и во 98г. како потсекретар на крим полиција, екипа од ЕСЗ тигар за спречување на насилниот криминал. овој насилен криминал заедно со имотните деликти го засегаат директно секој граѓанин, нели, а оној финансискиот некои наши граѓани ниту може да сонуваат како тој би изгледал.
toni_a da pogledame nakaj Italija.mozhe od tamu ke se podnauchi nesto.mada mislam deka kaj nas e uste postrashna situacijata nego sto beshe edno vreme tamu!
orlak абре што ве интересира за таа војна? па зар не пишував доволно на ајвар.
tmoro
quote:
Originally posted by orlak
абре што ве интересира за таа војна? па зар не пишував доволно на ајвар.
Nekoi uste mislat deka Ljupco i Djaferi bea branitelite na Makedonija?
orlak загинаа бранителите на македонија, јасно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tmoro
quote:
Originally posted by orlak
загинаа бранителите на македонија, јасно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Znam,uste vo Ajvar so tebe recisi imavme isto mislenje za mnogu raboti. Nego kako se desi odednas akcija vo Kondovo protiv bandava na Krasnici i od kae ubieniot.
f9 Uf,uf SPQR...dojde od shtabot za izborive da vlijae i na ovoj forum?Samo forumov ke gubi na kvalitet....chovechevo e mashina za dezinformacii,a posle izborite ke go snema.Lichno za sekoja dezinformacija ke gledam da te demantiram...ako sakam i ako imam vreme za toa da gubam.
tmoro
quote:
Originally posted by f9
Uf,uf SPQR...dojde od shtabot za izborive da vlijae i na ovoj forum?Samo forumov ke gubi na kvalitet....chovechevo e mashina za dezinformacii,a posle izborite ke go snema.Lichno za sekoja dezinformacija ke gledam da te demantiram...ako sakam i ako imam vreme za toa da gubam.
A sto mislis ti za koja partija rabotit?
orlak прво партиски чоек не сум, второ дезинформации не давам, трето провокатори како тебе пун к....р има овде така што, не гледам причина да ти одговорам. а за партиски препукувања за која сакаш партија ќе дискутираме и реално ќе збориме. акцијата во кондово се случи заради убиениот и неговиот нереализиран план. инаку нормална активност на полицијата, прибира информација и превзема оперативно тактички мерки. јасно!
orlak Uf,uf SPQR...dojde od shtabot za izborive da vlijae i na ovoj forum?Samo forumov ke gubi na kvalitet....chovechevo e mashina za dezinformacii,a posle izborite ke go snema.Lichno za sekoja dezinformacija ke gledam da te demantiram...ako sakam i ako imam vreme za toa da gubam. ????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????? ај ако знаеш сезнајко еден од кој штаб сум јас???????? и кои се тие мои дезинформации?
tmoro
quote:
Originally posted by tmoro
quote:
Originally posted by f9
Uf,uf SPQR...dojde od shtabot za izborive da vlijae i na ovoj forum?Samo forumov ke gubi na kvalitet....chovechevo e mashina za dezinformacii,a posle izborite ke go snema.Lichno za sekoja dezinformacija ke gledam da te demantiram...ako sakam i ako imam vreme za toa da gubam.
A sto mislis ti za koja partija rabotit?
Za nikoja.
f9 Ponekogash me zasmevash so tvoevo detinsko "Jasno!" Ustvari se cepam od smeenje.A za gornovo ...Ali mu se naluti na Dzhaferi i mu go spushti vo Kondoo brzopotezno,kolku da pokazhi koj e gazda...na drogata za koja SAD i pokazhaa na vladata so prst. a mozhebi e neshto treto...mozhebi e neshto so vrakjanjeto na crniot princ na Kosovo,ili se parite od ONA kaj ova Ali...nema kraj na mozhnostite i toa onie konkretnite.A najverojatnite barem javno ke ni se onie na MVR.
orlak јасно!!!!!!! е мојот потпис и по тоа се идентификувам. за тоа дали сум дете или не не си ми мајка па да ми ка=уваш!!!!!!!!!!! немој да се цепиш од смеење, уствари!!!!!!!!!!!!!!!!!! пока=и малку македонизам!!! ако знаеш што е тоа!
f9 Makedonizam ne se gradi so dezinformacii od tipot neparni- okruglo na kjoshe informacii od koja mozhe edinstveno da se razbere deka si ti ete nekakov si neprikosnoven avtoritet i poseduvach na nekakvi si xyz informacii i koj shto poleka no sigurno do krajot na izborite ke si ja otvori svojata politichko partiska namera.Tochno zatoa i se pojavi sega i na ovoj forum. Inaku za tmoro,ogromna e razlikata da dejstvuvash od pozicii na neutralen i od centar za razlika na pozicijata na onoj koj dezinformira.Toj shto dezinformira za da dezinformira mora da ima specifichna pozicija od koja mozhe taa funkcija da ja obavuva uspeshno.
orlak е добро бе сезнајко ајде дај ти некоја информација еве ајде тебе да те видеме, критичари овде имаме полно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! јас убаво те прашувам, ајде ти идентификувајме од која политичка филијала сум? ако не знаеш тогаш не збори колку да се најдеш во муабет. и дај ка=и кои се тие мои дезинформации???????
Strelec Насловот на топиков е "Полициските акции на Џанго", а не се мотивите на orlak да дојде на овој форум... И држете се до темата (и овде и на другите топици) затоа што, со или без санкции, ред ќе мора овде да се воведе! off topic: orlak има ново титле под никот!:)
f9 Jas informacii ne davam za ovaa tema.Za temava mozham samo da recham deka vlasta stvori so ovaa akcija potencijallno zharishte za nova vojna ako na vlast dojdat opozicionerite.Toa e faktichki politichkata strana na efektite shto bi proizlegle od nastanot.Akcijata na policijata sigurno bila odobrena od vladata i od Dui taka shto politichkite rizici od akcijata mora da bile iskalkulirani i sigurno e deka vakva akcija i kolku i da se brani so zakonot e izvedena pred mnogu drugi shto veke so godini chekaat na red i zaradi politichkite efekti.
concrete Ona sto postojano me iznenaduva e "nemarnosta", "mrzlivosta" na odredeni luge na mnogu visoki pozicii. Gi "mrzi" da otvorat kniga..da procitaat nesto,da koristat tugi iskustva (Angliski???) koga se veke dibeci da smislat svoi originalni. Samo neka pogledaat kako se "razvodneti" site do eden,bitni Makedonci od DAG , vo Jugoslavija,Rusija , Polska....i kade veke se gi imalo......elegantni,tivki,cisti ko solza .... bez nikakov "politicki" prizvuk slicai :):):)!!!
трендафил Фала Богу да ја дочекаме втората ваква успешна акција на полицијата откако министер е Џанго. Уште колку вакви акции треба да се направат за да се сведе криминалот само во Кондово (да не зборуваме за цела Македонија) во нормални рамки. Интересно е и тоа што граѓаните на тој дел од Скопје (по новата територијална поделба) протестираа против оваа акција со блокада на регионалниот пат кон Радуша и други села, што нели е забрането по новиот закон. Веројатно селаните повеќе си ги сакаат криминалците.
Pana S.P.Q.R. ti si car covece.A koga Pana ke kaze nesto takvo na forumov ,toa e zakon.Da ne recam ustav!![:D][:D]
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Фала Богу да ја дочекаме втората ваква успешна акција на полицијата откако министер е Џанго.
А колку вакви акции имаше кога министри на полиција беа луѓето од твојот Љубче?
Strelec Дали е на повидок нова криза во Кондово Како почесен граѓанин, а не како криминалец. Вака кондовчани го погребаа убиениот во полициската акција пред два дена. Почит му оддадоа и функционери од ДПА - пратениците Матоши и Халими и градоначалникот Селмани. Претседателот Џафери му побара на Џанго оставка, со пораката дека и криминалците заслужуваат да живеат. Агим Красниќи во вчерашната изјава за Ал сат побара одмазда. „Оваа крв ќе се плати многу скапо, многу скапо ќе се плати“. Како и кога ќе се одмазди Красниќи не кажа. И денеска во селото немаше полиција.
marko_polog Sto se sekiras ti za Ljubce tolku? drzi se do topikov, drz ga druze oti ti go otvori. Ja spasivte Makedonija od podelba od takvite kako Ljubce, sreca nasa sto gi imavme uck i sds, inace do sega eheeeee. Django e nisto drugo osven edno malo piunche sto skoka po potreba na ovaa Vlada, koj e ovoj sto go ubiva??? uck cela treba da se osudi(na pravilen nacin), pocnuvajci so ali, togas mozes da otvoris topik za Django i kompanija, a za nekoj si shutrak od kondovo..ajde bre Do togas druze, nema prosperitet za Makedonija.
tmoro
quote:
Originally posted by tomislav1978
Izgleda ovie od DPA (so znaenje na DPMNE) pak ke ni donesat problemi. Pojavuvanjeto na tie funskioneri od DPA na pogrebot ne e slucajnost. Si znaat tie SDSM ke pobedi pak i sea sakaat problemi..Od EU i NATO ni poracaa slednite izbori se mnogu vazni, a opozicijata ke napravi se za da imame neuspesni izbori
Za Dpmne znak prasalnik ama za Np garant so Djaferi,tie ja namestija i vojnata za covekovi prava.
vancom18 vojnata bese namestena od branko i ali bucko im go davase oruzjeto na ARM na siptarite
tmoro
quote:
Originally posted by vancom18
vojnata bese namestena od branko i ali bucko im go davase oruzjeto na ARM na siptarite
Kopukot od Zajas mu bese k*rir na Djaferi a ova deka se skarani e mizi da te mamam.Koga mu velea na Ljupco vo parlamentot deka se kopaat rovovi kaj tetovskoto Kale velese so ironicna nasmevka toa se kopaci na zlato,a Brane si e posebna prikazna so sekogo e osven ne so Ljupco samo da bidit na vlast. Da ne pisuvam opsirno za ova sigurno ORLAK ke go procitat ova i ke dobieme informacii od prva raka so 110 % vistina.
orlak види ваке сега јас нешто да ви кажам. повеќе коментари од горенапишаното не требе јасно ли!!!!!!! немојте само да поврзувате избори, период на докажување или незнам што. полицијата си ја работи работата според добро проверени извори и според добро испланирани активности т.с превземање на ОТМ. и такви ми ти работи. а за ДУИ ауууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу ова уаааааааааааааааааааааааааааааааа! ебате политиката кој ја измисли!!!!!!
tmoro Ako si cital i porano sto pisuval ke svatis deka bil na stranata na vistinata i pisuval protiv site partii koi bile dosega na vlast i pravele razni manipulacii. Pa zatoa i mnogu od nas koi bevme na ajvar NAPISAVME kade e deckoto so negovite infosi od prva raka.Ako lazel sigurno nemase da ni nedostiga.
orlak денешно време пишува: Повторно ноќни стражи во Кондово, полицијата не смее да влезе во селото Кондово. За безбедноста во селото се грижат вооружени групи од тројца до петмина луѓе, кои на неколку позиции во селото и неговата околина држат стража во текот на вечерните часови. Ваква е ситуацијата во ова скопско село две недели по инцидентот во кој беше убиен криминалецот Енвер Џафери. Стражите секојдневно се помогнати од дваесетина лица од Тетово, Гостивар и Арачиново, кои во селото влегуваат навечер, а си заминуваат наутро.- Полицијата го прекрши договорот. па дали се овие нормални бре, па кој да прашува полицијата за да ги споведува законите, значи сум видел се ама понеписмени од овија нашиве 25 и 130% „народи„ нема. уште пред да сработи полицијата нешто едно 3 - 4 дена претходно да ги викне па да им образложи па тие ако се согласат да им дозволата да влезат во едно е.бано село со два грама писменост. катастрофа луѓе..
Ceki I zamisli 90% od nimi ja sakat Makedonija. Kakvi se togas ostanatite 10%[:0]
Strelec
quote:
Originally posted by Ceki
I zamisli 90% od nimi ja sakat Makedonija.
Па ја сакаат, да не не ја сакаат Македонија??? Ама во границите на Албанија!:)
orlak
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Ceki
I zamisli 90% od nimi ja sakat Makedonija.
Па ја сакаат, да не не ја сакаат Македонија??? Ама во границите на Албанија!:)
грешка ДАРДАНИЈА[V][V][V][V][V][V][V][V]