All about the NFL
All about the NFL
wolf_pack Сега е NFL на врвот на штрајк. Се надевам ќе се договорат за наредните 2-3 дена и ќе потпишат долготраен договор помеѓу сопствениците и унијата на играчите. Моделот на NFL е најпрофитен во цела Северна Америка така да не би требало да се заробат како што направија MLB (baseball) во 1994. Од утре полноќ почнува трансфер маркетот во NFL. Прашање до Горан: Дали би се исплатило Jacksonville Jaguars да пробат да го потпишат легендарниот Brett Favre за една година? Jacksonville e пролично солидна екипа со многу добра одбрана. Нив им фали само еден успешен QB да ги носи во финале. И за сите мисли околу америчкиот фудбал, омилени екипи, играчи како и идни информации за кладба - Овде! :)
wolf_pack NFL потпиша нов договор, усвари го продолжија стариот само додадоа поголем 'salary cap'. 6 години ќе трае продолжетокот а секоја екипа ке има максимален буџет од 102 Американски долари наредната сезона.