на кој му се допаѓа сегашната состојба во МК
на кој му се допаѓа сегашната состојба во МК
djokodonev на кој му се допаѓа сегашната состојба во македонија?
трендафил Размислував дали да одговорам само „на криминалците“ затоа што и поранешните директори на фабриките станаа криминалци. Сепак одговорив „под 1 и 4“ иако малку ме бунеше дали тие се поранешни или актуелни комунисти. Затоа што реално комунизмот не беше идеологија, туку начин да се приграби повеќе за себе и борба против сите што можат да го спречат тоа. Идеологијата беше само маска за да се залажуваат масите. Комунистите брзо сватија дека парите делуваат побрзо од идеологијата и затоа не им беше тешко да се трансформираат во капиталисти. За жал кај нас од најдолен вид. А партиите живеат во модифициран недемократски систем, кај што диктатурата е обезбедена до следните избори со можност истите да се фалсификуваат, а тоа го обезбедуваат парите на олигарсите кои овозможуваат лагата да стане вистина. На неколку циклуса можна е вистинска демократска победа на народот, но тоа не обезбедува демократија во времето на демократски избраната власт.
lav Чуден топик и уште почуден склоп на поставени прашања!!!?. Како например ..некој си судија да ја праша силуваната девојка или жена ....дали силувачот треба да биде казнет!?. Или уште подобро ...и секому овде повеќе од јасно: Дали треба учк-ите од 2001 година да се става(а)т насекаде во власта на Република Македонија и пензии и што уште не да им се доделуваат ...или пак едноставно да им се стави јаже околу вратот , или како што еден наш колега забележа ...трупец и секира да проработи...иако за мене лично тоа би ми било ептен гадно за гледање , како памет на/за останатитите кои во иднина тоа ќе се обидат да го повторат?.
misko potpolno se slozhuvam so lav.
djokodonev
quote:
Originally posted by lav
Чуден топик и уште почуден склоп на поставени прашања!!!?. Како например ..некој си судија да ја праша силуваната девојка или жена ....дали силувачот треба да биде казнет!?. Или уште подобро ...и секому овде повеќе од јасно: Дали треба учк-ите од 2001 година да се става(а)т насекаде во власта на Република Македонија и пензии и што уште не да им се доделуваат ...или пак едноставно да им се стави јаже околу вратот , или како што еден наш колега забележа ...трупец и секира да проработи...иако за мене лично тоа би ми било ептен гадно за гледање , како памет на/за останатитите кои во иднина тоа ќе се обидат да го повторат?.
требаше да е иронија сега ќе го променам
djokodonev вака подобро ли е? лав
OooOo
quote:
Originally posted by lav
Чуден топик и уште почуден склоп на поставени прашања!!!?.
AMIN! Ne planiram da glasam...