Фокус објавува „тајни сметки„ (2)
Фокус објавува „тајни сметки„ (2)
трендафил [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12482&whichpage=10&SearchTerms=,Младенов"]продолжување од архива[/url] Ќе стане интересно доколку се спои тужбата за клевета на Младенов против Црвенковски со предметот на навредениот Претседател. Дали е поголема навреда да кажеш дека некој има пари или дека е фалсификатор, ќе треба да оцени нашиот суд. Иначе и тука ќе нагласам дека после објавувањето на пресудата по која семејството на Наташа Кметовска (почината во болницата поради лекарска негрижа) добива 26.000 евра одштета, барањето на Претседателот од 50.000 евра за навреда значи дека тој својата суета ја смета за два пати повредна од животот на девојката. А што да кажам за Хари Костов кој бара 100.000 евра, односно два пати повеќе од Претседателот иако беше обвинет за многу помала сума од Црвенковски.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
[url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12482&whichpage=10&SearchTerms=,Младенов"]продолжување од архива[/url] Ќе стане интересно доколку се спои тужбата за клевета на Младенов против Црвенковски со предметот на навредениот Претседател. Дали е поголема навреда да кажеш дека некој има пари или дека е фалсификатор, ќе треба да оцени нашиот суд. Иначе и тука ќе нагласам дека после објавувањето на пресудата по која семејството на Наташа Кметовска (почината во болницата поради лекарска негрижа) добива 26.000 евра одштета, барањето на Претседателот од 50.000 евра за навреда значи дека тој својата суета ја смета за два пати повредна од животот на девојката. А што да кажам за Хари Костов кој бара 100.000 евра, односно два пати повеќе од Претседателот иако беше обвинет за многу помала сума од Црвенковски.
Дилемата е лесно објаснива и разбирлива....секому , разбира се. Само доколку под поимот некој има пари некој не си го поврзе со некаков криминал...мислам на здобивањето и имањето на тие и такви пари. пс Веќе читано за ова инсинуација во приказната за Итер Пејо и пчелите ли беше или пак мувите на капа???!!!. Во мигов не можам да се сетам...нели? Е сега
intel sega f9 kje te potseti na prikaznata, a jas kje ti pisam edna PP.
трендафил Антикорупцијската комисија уште чека на одговорот од швајцарската банка. Затоа е нејасно како тоа толку брзо ги добија одговорите Црвенковски и Костов. Како да се клиенти на банката. Затоа и не е објавено нивното писмо со кое бараат потврда од банката. Да не пишува во него банката да си ги одбие поштенските и други трошоци окулу потврдата од сметката на барателот, а комисијата чека одговор на сметка на банката? Но во тие потврди пишува дека барателите немаат сметки, што не значи дека ги немале претходно. Можеби и сега парите им се таму само префрлени на друго име или безимена сметка (со шифра). Доколку се работи за партијските пари на СДСМ, не е чудо сега сметката сега да се води на Владо Бучковски. Тоа и објаснува зошто се појавени имињата на двојцата „државотворни“ премиери, Бранко и Хари. Третата среќа, што велат, Владо Бучковски изгледа е повнимателен.
Strelec Белетристика на втор кат, лево!:)