Телекомот
Телекомот
трендафил Профитот на Македонски телекомуникации за минатата година изнесува повеќе од 140 милиони евра. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=59424"]види повеќе[/url] Поделбата е приближно фифти-фифти, па власта ќе добие нешто помалку од 70 милиона евра. Ова ќе излезе дака владата на ДУИ, СДСМ и ЛДП ќе искористи повеќе од Телекомот отколку што беше неговата (од сите оценета како доста висока) продажна цена. Затоа и го стимулира монополот на оваа фирма, а веројатно до крајот на мандатот ќе ги продаде акциите, за следната влада да го нема тој прилив. Дали идниот газда ќе плати нешто на продавачите?
concrete Pa ako taa idna vlada nema veke formirano tim na cistaci, koi definitivno ke go smete gubreto vo Makedonija i ke go deponira vo Drizla na pristojna dlabocina so glogov kol niz srce(dokazani vampiri!!)so dobar blok beton odozgora... togas e potpolno seedno moj trendafile, koj komu sto ke plati..., a bidejki takva vlada ne gledam , ni naslutuvam.....izgleda seedno e !!
tmoro
quote:
Originally posted by трендафил
Профитот на Македонски телекомуникации за минатата година изнесува повеќе од 140 милиони евра. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=59424"]види повеќе[/url] Поделбата е приближно фифти-фифти, па власта ќе добие нешто помалку од 70 милиона евра. Ова ќе излезе дака владата на ДУИ, СДСМ и ЛДП ќе искористи повеќе од Телекомот отколку што беше неговата (од сите оценета како доста висока) продажна цена. Затоа и го стимулира монополот на оваа фирма, а веројатно до крајот на мандатот ќе ги продаде акциите, за следната влада да го нема тој прилив. Дали идниот газда ќе плати нешто на продавачите?
Ako Ljupco gnasata imase malku um i ne mislese na provizijata nemase potreba togas da go prodavat Telekom za denesni 300 miljoni evra koi za dve i pol godini se vrakaat nazad,se nadevam deka i ovaa apaska vlada nema da napravit slicno so ESM.
intel
quote:
Originally posted by трендафил
За волја на вистината меморандумот за продажба на Телекомот го потпиша Димитар Бузлевски во име на владата на Црвенковски.
Абе Трендафиле, што знаеш ти што се 300 кила, зимаш и носиш. Ај малку поопширно ако може, што сакаше да кажеш ?
трендафил За волја на вистината меморандумот за продажба на Телекомот го потпиша Димитар Бузлевски во име на владата на Црвенковски. А што се однесува до Македонија, изгледа дека најголема опозиција на власта е Европската Унија. Таа сега од владата бара до крајот на оваа година да го направи тоа што требаше да го направи на крајот на 2004 година. Да воведе втор фиксен оператор. Останува и да се надеваме дека на свеченото пуштање сепак ќе имаме поумна и почесна власт, која умот нема да го користи целиот само за себе, туку барем дел ќе користи и за доброто на Македонија. А што се однесува до телефонските жици, едни други жици што современата технологија овозможува да се користат и за телефонија, жиците по кои добиваме електрична енергија, владата на Бучковски ќе ги продаде заедно со ЕСМ дистрибуција. Иако ја знаат нивната повеќекратна намена. И вредност. За тоа ги напаѓаат другите, кои може да се вадат дека оставиле резервна варијанта (жици) за конкуренција. Сега и тоа ќе стане монопол, затоа што продажбата е скоро сигурна. Се знае и дека поради наводна транспарентност отварањето на тендерот ќе се врши пред камерите на (веројатно) МТВ. Само се премолчува дека четирите фирми што учествуваат на тендерот се во роднинска врска по женска линија (мајко-ќеркинска) и дека не им е проблем да се договорат и која од нив и по која цена ќе го купи ЕСМ. СО неа и жиците по кои добиваме струја и кои може да се користат за телефонија, интернет и други видови на телекомуникации.
misko Vujche Pero ne postavuvaj tolku nezgodni parashanje te molam :D
nukleus VOIP ili glas preku internet napreduva nezapirlivo i mozam da ve informiram barem spored poslednata konferencija vo Stoholm deka denovite na Telekom se odbrojani barem spored profitot shto go ostvaruvaa dosega.