Заложниците од Македонија убиени?
Заложниците од Македонија убиени?
Strelec MAKFAX известува: Четворица државјани на Македонија, киднапирани во Авганистан, се убиени јавуваат западните гласила, повикувајќи се на талибански извори.
трендафил За жал веста се потврди. Телата синојка пристигнаа во Скопје. Целата ситуација ја покажа конфузноста окулу Македонија. Од почетокот кога се мислеше дека убиените се од Албанија затоа што лажно се претставувале дека се Албанци иако се покажа дека се Македонци и дека никогаш немале албанско државјанство. Потоа долго време не се соопштуваа имињата на веројатно веднаш егзекутираните наши сонародници. Посебно ми е жал за нашиот сограѓанин, скопјанецот Сабит Тахири, кој свиреше на деф и пееше во „Езгија“ на Бодан Арсовски. Телата на починатите во Авганистан биле во минско поле, па при нивната дислокација загинале 9 авганистански полицајци.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
За жал веста се потврди. Телата синојка пристигнаа во Скопје. Целата ситуација ја покажа конфузноста окулу Македонија. Од почетокот кога се мислеше дека убиените се од Албанија затоа што лажно се претставувале дека се Албанци иако се покажа дека се Македонци и дека никогаш немале албанско државјанство. Потоа долго време не се соопштуваа имињата на веројатно веднаш егзекутираните наши сонародници. Посебно ми е жал за нашиот сограѓанин, скопјанецот Сабит Тахири, кој свиреше на деф и пееше во „Езгија“ на Бодан Арсовски. Телата на починатите во Авганистан биле во минско поле, па при нивната дислокација загинале 9 авганистански полицајци.
Таа ...т.н. конфузија околу припадносста на државата е плод на неспособноста на промоторите на таа идеја. Во Македонија СИТЕ се МАКЕДОНЦИ....како што и е направено во сите НОРМАЛНИ ЗЕМЈИ во светот. Потеклото нечиво е приватна работа и право на поединецот да си се чуствува како тој самиот сака...затоа и на последниот попис имавме дури и МАРСОВЦИ овде населени ...што за мене е и сосоема разбирливо. Со оглед на напредокот на технологијата за превоз кој наскоро најверојатно и ќе им овозможи директен лет до земјата одкаде потекнуваат...мислам на марсовците ..кои сега живеат и рааботат во Македонија.
трендафил Едно е кога овде, во Македонија, некој се изјасни како Албанец, Марсовец или некое друго малцинство, или да се изразам уставно, немнозинска заедница. Друго е кога некој во странство заминат со македонски пасош за македонци, не за странци, тврди дека не е од земјата чиј пасош го поседува. А да кажале дека се Македонци, можеби сега ќе беа живи. Ова затоа што колку што ми е познато, Талибанците повеќе ги мразат муслиманите што на САД (ѓаволот) му помагаат во борбата против други муслимани.