I ljube brat pisal tribut za Milosevic
I ljube brat pisal tribut za Milosevic
nepobedliv Tribute from other detainees More than 30 war crimes suspects from the former Yugoslavia in custody in The Hague on Tuesday signed a tribute to Slobodan Milosevic, Reuters reported. According to Serb custom, friends and relatives of the deceased publish newspaper advertisements with brief eulogies and a picture. The Milosevic ad in several Belgrade dailies was signed by ethnic Serb indictees from Serbia and Bosnia, but also by Macedonian Ljube Boskovski and Croat General Ante Gotovina, who crushed a Milosevic-backed Serb rebellion in Croatia. They bade "a last farewell to our fellow fighter in The Hague" and expressed "sincere condolences to his family," Reuters reported. abe covek da se rasplace....
трендафил Ова не е воопшто чудно, затоа што сите затвореници во Хаг сега се колеги. Без разлика кој на која страна се борел. И имаат ист проблем, да не бидат ликвидирани од страна на сепак концентрациониот логор во Шевенинген. Да се потсетиме. Милошевиќ беше во притвор, без осуда скоро пет години. А говнојадците од запад го обвинуваат за спорост на пример нашето судство, во кое еден судија работи на многу повеќе предмети сам отколку целиот Хашки трибунал. Во случајот со воените злосторства во поранешна СФРЈ, не е исто ако едната старна зад себе ја имала ЈНА и можела да ги уништи сите противници, а убила многу помалку и ако некоја страна (муслиманите во Босна на пример) се надмашила себе си и со малку оружје направила големи зулуми. Скоро и да не се спомнува дека во Сребреница прво муслиманите убиле неколку стотина цивили Срби, а дури после е спроведена одмазничката акција врз муслиманите. Најверојатно во афектна состојба. Да не се разбереме погрешно, имам лошо мислење за Милошевиќ, но и кога станува збор за Македонија во неговиот однос има два периода. Еден е пред нашиот референдум кога прво сакал да не задржи ако треба и со сила во Југославија или да не подели со Грција, друг после референдумот. ЈНА е повлечена. Би ни оставиле и оружје, но Киро Глигоров во неговиот ум сакал Македонија да биде демилатеризирана (без оружје) па инсистирал на таков договор. Не призна под уставното име. Додека тој беше на власт во Србија ни СПЦ немаше отворено паралелна црква во Македонија. Тоа ни се случи со, по западни мерки, демократската српска власт. Сега и почнуваат во некои ситуации да не викаат поранешна југословенска...
трендафил Малку поезија: Друже Тито, на ономе свету иде Слобо, носи ти штафету ако сретне Алију и Фрање направиќе још веќе срање
Pana
quote:
Ова не е воопшто чудно, затоа што сите затвореници во Хаг сега се колеги. Без разлика кој на која страна се борел. И имаат ист проблем, да не бидат ликвидирани од страна на сепак концентрациониот логор во Шевенинген. Да се потсетиме. Милошевиќ беше во притвор, без осуда скоро пет години. А говнојадците од запад го обвинуваат за спорост на пример нашето судство, во кое еден судија работи на многу повеќе предмети сам отколку целиот Хашки трибунал. Во случајот со воените злосторства во поранешна СФРЈ, не е исто ако едната старна зад себе ја имала ЈНА и можела да ги уништи сите противници, а убила многу помалку и ако некоја страна (муслиманите во Босна на пример) се надмашила себе си и со малку оружје направила големи зулуми. Скоро и да не се спомнува дека во Сребреница прво муслиманите убиле неколку стотина цивили Срби, а дури после е спроведена одмазничката акција врз муслиманите. Најверојатно во афектна состојба. Да не се разбереме погрешно, имам лошо мислење за Милошевиќ, но и кога станува збор за Македонија во неговиот однос има два периода. Еден е пред нашиот референдум кога прво сакал да не задржи ако треба и со сила во Југославија или да не подели со Грција, друг после референдумот. ЈНА е повлечена. Би ни оставиле и оружје, но Киро Глигоров во неговиот ум сакал Македонија да биде демилатеризирана (без оружје) па инсистирал на таков договор. Не призна под уставното име. Додека тој беше на власт во Србија ни СПЦ немаше отворено паралелна црква во Македонија. Тоа ни се случи со, по западни мерки, демократската српска власт. Сега и почнуваат во некои ситуации да не викаат поранешна југословенска...
Mozebi za prv pat, se soglasuvam so Trendafil.
tmoro
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Ова не е воопшто чудно, затоа што сите затвореници во Хаг сега се колеги. Без разлика кој на која страна се борел. И имаат ист проблем, да не бидат ликвидирани од страна на сепак концентрациониот логор во Шевенинген. Да се потсетиме. Милошевиќ беше во притвор, без осуда скоро пет години. А говнојадците од запад го обвинуваат за спорост на пример нашето судство, во кое еден судија работи на многу повеќе предмети сам отколку целиот Хашки трибунал. Во случајот со воените злосторства во поранешна СФРЈ, не е исто ако едната старна зад себе ја имала ЈНА и можела да ги уништи сите противници, а убила многу помалку и ако некоја страна (муслиманите во Босна на пример) се надмашила себе си и со малку оружје направила големи зулуми. Скоро и да не се спомнува дека во Сребреница прво муслиманите убиле неколку стотина цивили Срби, а дури после е спроведена одмазничката акција врз муслиманите. Најверојатно во афектна состојба. Да не се разбереме погрешно, имам лошо мислење за Милошевиќ, но и кога станува збор за Македонија во неговиот однос има два периода. Еден е пред нашиот референдум кога прво сакал да не задржи ако треба и со сила во Југославија или да не подели со Грција, друг после референдумот. ЈНА е повлечена. Би ни оставиле и оружје, но Киро Глигоров во неговиот ум сакал Македонија да биде демилатеризирана (без оружје) па инсистирал на таков договор. Не призна под уставното име. Додека тој беше на власт во Србија ни СПЦ немаше отворено паралелна црква во Македонија. Тоа ни се случи со, по западни мерки, демократската српска власт. Сега и почнуваат во некои ситуации да не викаат поранешна југословенска...
Mozebi za prv pat, se soglasuvam so Trendafil.
Apsolutno sve na mesto,,bez greska,sekoja cest,samo za Uckite ne vazit Hag,
antigona
quote:
Originally posted by tmoro Apsolutno sve na mesto,,bez greska,sekoja cest,samo za Uckite ne vazit Hag,
Да,за Учките,а и за муџахедините не важи Хаг. Вчера е утврдено во Хаг дека во Босна учествувале и муџахедини,а двајца Босански муслимани се осудени на срамотни казни,едниот 5 години,а другиот 2,5год.
nepobedliv
quote:
Originally posted by трендафил
Ова не е воопшто чудно, затоа што сите затвореници во Хаг сега се колеги. Без разлика кој на која страна се борел. И имаат ист проблем, да не бидат ликвидирани од страна на сепак концентрациониот логор во Шевенинген. Да се потсетиме. Милошевиќ беше во притвор, без осуда скоро пет години. А говнојадците од запад го обвинуваат за спорост на пример нашето судство, во кое еден судија работи на многу повеќе предмети сам отколку целиот Хашки трибунал. Во случајот со воените злосторства во поранешна СФРЈ, не е исто ако едната старна зад себе ја имала ЈНА и можела да ги уништи сите противници, а убила многу помалку и ако некоја страна (муслиманите во Босна на пример) се надмашила себе си и со малку оружје направила големи зулуми. Скоро и да не се спомнува дека во Сребреница прво муслиманите убиле неколку стотина цивили Срби, а дури после е спроведена одмазничката акција врз муслиманите. Најверојатно во афектна состојба. Да не се разбереме погрешно, имам лошо мислење за Милошевиќ, но и кога станува збор за Македонија во неговиот однос има два периода. Еден е пред нашиот референдум кога прво сакал да не задржи ако треба и со сила во Југославија или да не подели со Грција, друг после референдумот. ЈНА е повлечена. Би ни оставиле и оружје, но Киро Глигоров во неговиот ум сакал Македонија да биде демилатеризирана (без оружје) па инсистирал на таков договор. Не призна под уставното име. Додека тој беше на власт во Србија ни СПЦ немаше отворено паралелна црква во Македонија. Тоа ни се случи со, по западни мерки, демократската српска власт. Сега и почнуваат во некои ситуации да не викаат поранешна југословенска...
se obiduvas da najdes nesto pozitivno kaj gavolot: 1. ke ne delese so grcija 2. JNA i wc solji zemaa so niv a on izjavil deka - ke gi molime da se vratat 3 upropasti kosovo sto predizvika vojna kaj nas a vojan so nas ne napravi posto mu rekle da ne otvara dva fronta so bosna togas.