Судска пресуда
Судска пресуда
Strelec Веќе нема основ некој да се побикува на ’презумпција на невиност’ (омилениот термин кај опозиционите симпатизери), туку овде имаме судска пресуда која што потврдува дека екс директорот на Фондот за здравство Војо Михајловски КРАДЕЛ државни пари, собирани од даноците на граѓаните на Република Македонија. Војо Михајловски осуден на 4 години затвор. Од истиот период докажан е криминалот и од други лица, така што по 3 години затвор добија браќата Љупче и Ѕвонко Трпковски, сопственици на фирмите „Атлантик“. Преку нив одела набавката на скапата стока за потребите на медицинските центри. Тројца поранешни директори на медицински центри: Оливер Зогравски, Слободанка Шуклева и Блашко Клинчаров, за злоупотреба, добија по 10 месечни затворски казни. Истата казна е и за Илија Јаќовски, поранешен заменик директор на „Алумина“. На 11 приватни фирми ќе им биде запленет имот во висина од 4 милиони 252.000 евра затоа што нелегално се збогатиле со парите од Фондот за здравство.
tomislav1978
quote:
Originally posted by Makedon Makedonskite golemi firmi, bea zemeni vo privatno vladeenje bez pari od moknicite na "komunjarata", crvenata burzoazija i nivni prijateli. 90% od makedonskite firmi i drzavni atraktivni parceli bea uzurpirani od niv. Toa bea drzavni pari, a preku nok tie stanaa gazdi na tie pari. Znaci, drzavata e ostetena, ne za 4 mil. evra, tuku za milijarda evra. Toa e ednakvo na grabez. Ne gi kupija nit na tender, nit po licitacija, nitu spogodbeno vo 4 evra. Ednostavno, go ukradoa kapitalot na drzavnite firmi, a kapitalot e pari, neli? No, tie nikoj ne gi goni. Bliski se do vlasta, ja upravuvaat Makedonija.
Bevte 1998 na vlast, so ne gi zatvaravte..ili bevte premnogu zafateni so kradenje?
intel ЦкЦкЦк...24 часа направи темава и никој ништо не коментира. Лав,Трендафил,Националист, Македон ????? што мислите вие а? се кријат опозиционериве од вакви теми како таква под кошула;))))))НЕЛИ?
трендафил Сето ова доколку апелациониот суд ја потврди пресудата по сигурната жалба на осудените. Сеоак се работи за пресуда во прв степен, а каква ќе биде конечната одлука веројатно зависи и од тоа дали СДСМ ќе остане на власт. Иначе ме радува што по долго време некој е осуден за финансиски криминал. Имам впечаток дека оваа власт избегнува да суди за кражба. Дури и Зоран Вранишковски, човекот што сака да ни ја сруши црквата, уште не го осудија за криминал, туку за работи што спаѓаат во доменот на човекови права. Едноставно власта се плаши од судења за криминал. Да не појде работата па редот брзо да дојде до нив.
dejan Vo pravo e da se usadat ovakvi lugje, kade moze da se dokazhe deka kradele, i izgleda tuka e dokazano...samo (i ne sakam da ja svrtam temata kon nesto drugo) neznam zasto ne se osudat tie kriminali od 2001...i mnogu drugi kako niv , izgleda za niv ne vazi zakon.
asalvari Ova e ubedlivo najdobrata vest vo godinata. A eve i zosto.. Do sega nekako prekutno idese praviloto, tie sto se na vlast da ne gi gonat tie sto bea na vlast, zasto mozat da se najdat na udar. So drugi zborovi, imase nepisan dogovor da ne si smetaat edni na drugi dodeka kradat a i posle toa. E sega, koga ke dojde slednata partija na vlast, ke ima motivacija da udri so seta sila kon tie sto zaminaa... so tek na vreme, ke se iscisti gubreto od site partii.. se razbira, moznost od montirani slucai postoi, kako sto e i skoro sigurno deka glavnite "maxeri" ne se dostapni seuste.. ama ideata e deka ke bidat naskoro. Two tumbs UP!!!
nukleus Nishto od biznisot!Sega ke sledat eden kup zalbi i slicni zakonski merki koj ke go odolgovlecat zatvorot i izvrshuvanjeto na presudite tokmu onolku kolku shto treba za da dojde novata garnitura na vlast koja ke im pomogne vo "zalbenite postapki" i prakticno ke imame samo deklarativna osuda na site "partijski aramii" bez pritoa da ima zavrshnica.Pa kade ste videle nekoj od izminative vladejacki garnituri da go piknat vo zatvor na podolgo vreme osven Amdi Bajram koj i ne beshe bash "vladejacka garnitura".
f9 Koga ke go vidam vo Hag lichno najgolemiot voen zlostornik i profiter Gruban Malic,mozhebi togash ke se slozham so "Pravdata" i pri ovoj sluchaj. Sum slushal za crni listi na kriminalci,ama za takvi listi za sudii koj sudat nemav.Se prashuvam samo zoshto na tie listi ne se najdoa i sudiite vo Hag koj se slika i prilika na crnite sudii vo tajmingot.
orlak кога Бранко Црвенковски, Штерјо НАков,Методија Смиленски, Љубе Трпески, Трајче Мукаетов, Свето и групација М6, Радио Рим - МАлиќи, групација млин Балкан... , ...Хари костов, Бранко Бојчевски, Владо Бучковски, Љубчо Георгиевски, Борис Стојменов, Васил Тупурковски, Сашко Станинов, комплет пратеничка група на ДА (98-02)и ... за кои може доколку некој сака да најде односно има докази за постапки кои може, доколку се најде некој правен од два пара мадиња да спроведе постапка и притоа да ја заврши тогаш ќе говориме за судски пресуди... ау колку ги има...
Makedon Ubavo sto se osudi covekot. Pravel malverzacii. Go ostetil fondot za 4 milioni evra. Deneska, vo vladeenjeto na SDSM, fondot se ostetuva za 160 milioni evra, tie pari isparuvaat. Za toa nikoj ne pokrenal postapka. Makedonskite golemi firmi, bea zemeni vo privatno vladeenje bez pari od moknicite na "komunjarata", crvenata burzoazija i nivni prijateli. 90% od makedonskite firmi i drzavni atraktivni parceli bea uzurpirani od niv. Toa bea drzavni pari, a preku nok tie stanaa gazdi na tie pari. Znaci, drzavata e ostetena, ne za 4 mil. evra, tuku za milijarda evra. Toa e ednakvo na grabez. Ne gi kupija nit na tender, nit po licitacija, nitu spogodbeno vo 4 evra. Ednostavno, go ukradoa kapitalot na drzavnite firmi, a kapitalot e pari, neli? No, tie nikoj ne gi goni. Bliski se do vlasta, ja upravuvaat Makedonija. Makedonija uste ednas dokaza deka ne e demokratska i pravna drzava. Za ednite vazi zakonot, a za drugite, pogolemite kradci ne vazi. Zatoa ne sme vo EU, sudstvoto e partizirano i vo haos.
asalvari svakam deka ideata mi e malce utopiska, ama od nesto i mora da se pocne. Znam deka golemite ribi nema da plivaat vo ovoj film. Siroti osudeni, ocigldno na svoja raka, bez dobri potlati praele biznis. Ama od nesto ke se pocne. Se nadevam deka slednata partija na vlast ke prodozi so ovaa tradicija. Ke treba nekolku svrtuvanja da se iscisti korovot. A poveketo od niv i nikogas nema da stigant na sud. gledam vo replikite deka ideata e zeska, ama ne e ostvarliva. Znam. Ama toa sto isto taka se primetuva deka ni e potrebna partija na vlast sostavena od posteni luge. Site bi gi podrzale. 94 zborev deka na milosevik ke mu se sudi sto ni go zaeba zivotot, i nikoj ne veruvase deka ke bide. Znam sranjo se izvlece, alija isto taka. Nesto slicno ke bide i so makedonija p.s. Mi sk*rci da citam poraki od tipot "ovie se losi, ama onie se polosi". Ja bi so stap podednakvo i na onie i na ovie. MME .
трендафил Бидејќи темата е за судовите, тука ќе го коментирам судењето на уредникот на „Фокус“ Никола Младенов, по приватната тужба на Хари Костов. Поранешниот премиер на судењето приложи доказ кој му го обезбедило обвинителството. Замислете, по приватна тужба по која Хари бара пари за себе, со парите на даночните обврзници јавното обвинителство му обезбедува докази. Не знам дали е тоа така затоа што неговиот братучед Стерјо Зиков е во обвинителството или затоа што се членови на истата партија, СДСМ, на која Костов нели не е член. Тука би споманл уште еден роднина на поранешниот премиер и актуелниот скопски обвинител, газдата на Нико Петрол и маслодајната „Брилијант“. Во неколку тони масло „Брилијант“ што го купила АРМ, најдени е тројно повеќе бакар од дозволеното. АРМ го вратила маслото, но никој не кажува каде е тоа сега ниту што е со другото масло од тој контингент што го увезол „Брилијант“, можеби повторно со исти цистерни со кои се возат и нафтени деривати, како што беше пред некоја година. Дали тоа непречено се продава по продавниците и ги труе граѓаните.
NACIONALIST
quote:
Originally posted by intel
ЦкЦкЦк...24 часа направи темава и никој ништо не коментира. Лав,Трендафил,Националист, Македон ????? што мислите вие а? се кријат опозиционериве од вакви теми како таква под кошула;))))))НЕЛИ?
a sto zarem ti, ne si vo opozicija, ex more nema pogolemo KOMUNJARISTE od tebe
Strelec Стечајната управничка Цветановска осудена на четири години затвор Поради злоупотреба на службената должност и примање поткуп од 10.000 евра, стечајната управничка Нада Цветановска осудена е на затворска казна во траење од четири години. Вака одлучи кривичнион совет при основниот суд Штип, раководен од судијата Славчо Тасев, кој ја прочита пресудата против обвинетата која е прогласена за виновна затоа што не смеела да изврши недозволено службено дејство и за сума од 10.000 евра да го признае службеното побарување од четири и шест милиони денари кон „МТ комерц“. Штипскиот суд и наложи на Цветановска да ги врати десетте илјади евра на Методиј Миладинов, човекот кој во договор со полицијата, на 30 декември 2005-та година, околу 15 часот, пред штипската кафеана „Нецко 2“, на осудената и ги врачил обележаните пари. На изрекувањето на пресудата не присуствуваше Нада Цветановска, која во текот на тридневниот процес се изјасни како жртва на организирана хајка против неа. И додека одбраната молчеше, обвинителството ја смета за блага оваа казна, имајќи ја во предвид пресудата на штипскиот основен суд кога за кривично дело примање поткуп од 500 евра, ветеринарен инспектор беше осуден на две години затвор.
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
Стечајната управничка Цветановска осудена на четири години затвор Поради злоупотреба на службената должност и примање поткуп од 10.000 евра, стечајната управничка Нада Цветановска осудена е на затворска казна во траење од четири години. Вака одлучи кривичнион совет при основниот суд Штип, раководен од судијата Славчо Тасев, кој ја прочита пресудата против обвинетата која е прогласена за виновна затоа што не смеела да изврши недозволено службено дејство и за сума од 10.000 евра да го признае службеното побарување од четири и шест милиони денари кон „МТ комерц“. Штипскиот суд и наложи на Цветановска да ги врати десетте илјади евра на Методиј Миладинов, човекот кој во договор со полицијата, на 30 декември 2005-та година, околу 15 часот, пред штипската кафеана „Нецко 2“, на осудената и ги врачил обележаните пари. На изрекувањето на пресудата не присуствуваше Нада Цветановска, која во текот на тридневниот процес се изјасни како жртва на организирана хајка против неа. И додека одбраната молчеше, обвинителството ја смета за блага оваа казна, имајќи ја во предвид пресудата на штипскиот основен суд кога за кривично дело примање поткуп од 500 евра, ветеринарен инспектор беше осуден на две години затвор.
ZA 10000 eur, zenata ja osudile na 4 godini! gluposti! kaznata e prestroga za tolku sitna para. treba da ja osudat samo na nekolku meseci. sramota, samo za makedoncite vazat zakonite koi se prestrogi za niv, kako vo dobata na komunizmot!
intel stvarno nema smisla, se soglasubam so Makedon. A GRuevski em 4 stana em kje vodi kampanja, ova samo vo Mk go ima i nikade na drugo mesto:((
Strelec
quote:
Originally posted by intel
stvarno nema smisla, se soglasubam so Makedon. A GRuevski em 4 stana em kje vodi kampanja, ova samo vo Mk go ima i nikade na drugo mesto:((
Konechno intel i Makedon da se soglasat vo neshto!:)
tomislav1978 Samo Idrizovo za lopovite DPNE-ovski
OooOo A za drugive nov zatvor kje se gradi?
Unreal
quote:
Originally posted by трендафил
Сето ова доколку апелациониот суд ја потврди пресудата по сигурната жалба на осудените. Сеоак се работи за пресуда во прв степен, а каква ќе биде конечната одлука веројатно зависи и од тоа дали СДСМ ќе остане на власт.Иначе ме радува што по долго време некој е осуден за финансиски криминал. Имам впечаток дека оваа власт избегнува да суди за кражба. Дури и Зоран Вранишковски, човекот што сака да ни ја сруши црквата, уште не го осудија за криминал, туку за работи што спаѓаат во доменот на човекови права. Едноставно власта се плаши од судења за криминал. Да не појде работата па редот брзо да дојде до нив.
А,ако дојде ДПМНЕ ќе ги ослободи? Ц ц ц Толку од независното судство,ако дојде дпмне,прогласете ги за народни херои,ионака имаат народно во нив,а тоа се парите народни.