Митарењето во СДСМ е пред зачеток....или ?
Митарењето во СДСМ е пред зачеток....или ?
lav Митарењето во СДСМ ќе предизвика раѓање само на : Читајте го почетокот на оваа лебедова песна... http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=3013&stID=75187 СЕ СИТНИ ПРАТЕНИЧКАТА ГРУПА НА СДСМ Тито му украде тројца пратеници на Бучковски
intel Раге знаеш дека Лав зборува течен албански? Ама не ќе можете на форум за жал, ќе мора на ПП да се најдете или на некој од каналите што ги контролира Близнак;))) ако ви дозволи Разбира се,!
intel Непристоен и несериозан наслов неможе да прдизвика квалитетна дискусија. Со години препишуваш сам од себе.Кај ти е кретаивноста? [img]http://storage.vmacedonia.net/files/66/mit.JPG[/img]
lav
quote:
Originally posted by intel
Непристоен и несериозан наслов неможе да прдизвика квалитетна дискусија. Со години препишуваш сам од себе.Кај ти е кретаивноста? http://storage.vmacedonia.net/files/66/mit.JPG
Вујче бре мајќино ...што ти текна ненадејно да ја одклучаш темата ?. НАРЕДБА од ШТАБОТ или ????. И од каде ти однапред си знаеш како и што си мислат останатите учесници овде....нели си мислиш дека се осаток од некојпат гулемото фиромско стадо. пс И сам гледаш веќе ...дека владата за една убиена фиромска офца плаќала дури и 700 Евра по парче ?!.
трендафил Нормално е кога една партија ќе избега од својата основна политичка платформа и од се` што ќе рече дека ќе го направи, тие што се во партијата не само за да бидат во неа, туку заради тоа што го прави кога е на власт. Би можеле да дискутираме што тоа социјалдемократски направи нашиот сојуз по 1992, кога го доби ова име, односно што направи пред тоа како сојуз на комунисти комунистичко. Дури сум изненаден од стрпливоста на членовите на партијата кои деценија и половина чекаат партијата да ги прерасне детските болести. Се разбира, мислам на членовите на СДСМ како партија, не на членовите на СДСМ како мафија. П.С.: Изненаден сум што Лав го предвидел митарењето во СДСМ уште пред повеќе од три години. Штета што во Македонија нема повеќе такви визионери.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Нормално е кога една партија ќе избега од својата основна политичка платформа и од се` што ќе рече дека ќе го направи, тие што се во партијата не само за да бидат во неа, туку заради тоа што го прави кога е на власт. Би можеле да дискутираме што тоа социјалдемократски направи нашиот сојуз по 1992, кога го доби ова име, односно што направи пред тоа како сојуз на комунисти комунистичко. Дури сум изненаден од стрпливоста на членовите на партијата кои деценија и половина чекаат партијата да ги прерасне детските болести. Се разбира, мислам на членовите на СДСМ како партија, не на членовите на СДСМ како мафија. П.С.: Изненаден сум што Лав го предвидел митарењето во СДСМ уште пред повеќе од три години. Штета што во Македонија нема повеќе такви визионери.
Никако ...ги има и тоа поодста ...и тоа овде и насекаде. Јас ги препознавам по тоа што никојпат или пак воопшто и не користат никакви , а камоли пак розови очила...со кои ете ја набљудуваат сопствената си татковина и животот во неа секако докрај МИЗЕРЕН...за повеќемината од нас , разбира се.
tomislav1978 Makedonija ni bila polna so Baba Vangi
intel Лав темата беше отклучена уште на 17, односно 30 минути откакао беше заклучена.Зошто било така не е твоја работа, но еве 3 дена и ништо, слаб интерес.А тоа дека сте визионери со Трндафил поодамна ви е увретно, незнам само дали освен вие двајца што си верувате еден на друг има и други. Еве и јас сум; -ќе дојде ден кога Македонија ќе стане полноправна членка на Нато и ЕУ.
slasa intel zar ne gledas deka lav provocira na sekoj nacin . pustigo neka lae kako lavce :-))
intel Slasa jes da i ovoj Ljupce ima harizma ama Brane e nenadmasen poslednive 15 a bogami i narednive 30 godini. Najmocen avatar imas[;)]
OooOo
quote:
Originally posted by intel
...но еве 3 дена и ништо, слаб интерес.
Eve i jas glasav za da go zgolemam interesot.
slasa
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by intel
...но еве 3 дена и ништо, слаб интерес.
Eve i jas glasav za da go zgolemam interesot.
ne sum pismen moam prst da cuknam
intel mojT
lav
quote:
Originally posted by slasa
intel zar ne gledas deka lav provocira na sekoj nacin . pustigo neka lae kako lavce :-))
Ако смеам нели да те учтиво запрашам ...кољега наш форумски: КАКО ТИ ете ЛАЕШ , а ? Ајде да видиме ...или имаш некој снимено во МП3 а ?
Strelec Луѓе, дај бе гласајте аман! Ич не сте фер спрема lav!!! Му пропадна топиков, загреота!?
Pana Jas go ispostuvav,glasav.
f9 Napredok:Vo Indija sekoj zhitel-bog,vo Makedonija sekoj zhitel-partija.
OooOo
quote:
Originally posted by f9
Napredok:Vo Indija sekoj zhitel-bog,vo Makedonija sekoj zhitel-partija.
Nemash pojma kolku se slagam so ova! Samo debelive glavi ovde toa nema i nemozhat da go razberat. [:(]
RaGeAnGeL jas mu davam respekat na mojot brat makedonec lav i glasam
intel jas sum cul, ima otpad za koli i mozes da nejdes polovni avtodelovi.
NACIONALIST a sto ke pravis so polovnite delovi?
tomislav1978 naci ni bil mnogu ljubopiten
Makedon SDSM ne treba da postoi. Taa partija ja unisti Makedonija. Najdobro e, koi clenovi se patrioti od SDSM da si zaminat od partijata i da lobiraat za nejzino rasformiranje. Samo beda i siromastija donesoa na makedonskiot narod i sekako albanizacija. Za toa se pogrizija visokite vlaski i srbski clenovi vo SDSM, koi ne i mislat dobro na zemjava.
трендафил Ubi bene, ibi партија. Или, бидејќи латинскиот не е официјален јазик на форумов, кај ми е добро, таму ми е партијата. Мислам дека оваа изрека многу е применета во Македонија. Но во случаиве со Тито Петковски и Лилјана Поповска изгледа дека после подолго време имаме напуштање на партијата и заминување во друга не од лични интереси туку поради идеја. Посебно е интересен случајот со сателитот на СДСМ, ЛДП. Новата партија на Поповска за неколку месеци има повеќекратно поголем рејтинг од основната партија, нешто што до сега не се случило кај нас. Дури и до скоро неприкосновениот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Љубчо Георгиевски, со напуштањето на партијата и создавањето на нова не може да го достигне тоа што го имаше.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Ubi bene, ibi партија. Или, бидејќи латинскиот не е официјален јазик на форумов, кај ми е добро, таму ми е партијата. Мислам дека оваа изрека многу е применета во Македонија. Но во случаиве со Тито Петковски и Лилјана Поповска изгледа дека после подолго време имаме напуштање на партијата и заминување во друга не од лични интереси туку поради идеја. Посебно е интересен случајот со сателитот на СДСМ, ЛДП. Новата партија на Поповска за неколку месеци има повеќекратно поголем рејтинг од основната партија, нешто што до сега не се случило кај нас. Дури и до скоро неприкосновениот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Љубчо Георгиевски, со напуштањето на партијата и создавањето на нова не може да го достигне тоа што го имаше.
Кај новата лдп викана и ДОМ прешле 86% од активните членови а кои не се во Парламентот , така да денешната лдп е збирштина од „председдателот„ плус два три пратеника кои се нивни...и конец со новите избори ќе „испари„ како политички субјект. Еј ама членовите нејзини кои се сега во Европарламентот , некакви си фиромски преставници а кои НЕ гласаа за Евро резолуцијата за ОСУДА на комунизмот... Идризово ..најверојатно ќе стане нивна нова партиска база и регрутен центар , оти сеуште никој не е званично обвинет..на пример за одговорноста за убиството на Наташа Кметовска како организатор на собирот на плоштадот , и за непридружување кон сите Европреставници за ОСУДА на комунизмот...со што погрешно е преставена Македонија ...како сеуште жив комунистички бастион a la северна Кореа.
intel Ne mozete nitu samite sebe da se pocituvate.Drzete se do temata. Sto imase sega vrska Natasa Kmetovska so raspaganjeto na SDSM. Lav?
intel
quote:
Originally posted by NACIONALIST
Da takae kolega, SDS e donesoa najgolemata beda i siromastija, CVENKOVSKI NA BESILKA
AJ olabavete so besilki, portokalovi revolucii, strelanje, derenje itn. Na ovoj forum taka nema da vi dozvolam da se odnesuvate. Nacionalist sto e ona sto ne go napravi SDSM a go napravi DPMNE dodeka bese na vlast.
tomislav1978
quote:
Originally posted by Makedon
SDSM ne treba da postoi. Taa partija ja unisti Makedonija. Najdobro e, koi clenovi se patrioti od SDSM da si zaminat od partijata i da lobiraat za nejzino rasformiranje. Samo beda i siromastija donesoa na makedonskiot narod i sekako albanizacija. Za toa se pogrizija visokite vlaski i srbski clenovi vo SDSM, koi ne i mislat dobro na zemjava.
SDSM (zaedno so Makedonija) ke postoi se dodeka postoi edno parce Makedonska zemja. Ako vie si imate problemi so vasite bugari u partijata, ne mesajte SDSM.
NACIONALIST
quote:
Originally posted by intel Nacionalist sto e ona sto ne go napravi SDS a go napravi DPMNE dodeka bese na vlast.
VMRO DPMNE, za vreme na vojnata davase leb za site imase vrabotuvanja, ekonomujata nebese vo kolaps, a sega ko nebare e mirno vreme, a drzavata odi vo propast, e toa go napravi VMRO DPMNE, sto srbomanite od SDS nikogas nema da go napravat, tie e unistija skros drzavata, samo ako si pameten toa da go vidis.
Strelec
quote:
Originally posted by NACIONALIST
...a drzavata odi vo propast, e toa go napravi VMRO DPMNE...
Добро ти е ова, морам да признам!:))) off topic: Наци, дали си чул за некој град Beamsville?:)
NACIONALIST ne sum cul! a ti si cul
NACIONALIST
quote:
Originally posted by Makedon
SDSM ne treba da postoi. Taa partija ja unisti Makedonija. Najdobro e, koi clenovi se patrioti od SDSM da si zaminat od partijata i da lobiraat za nejzino rasformiranje. Samo beda i siromastija donesoa na makedonskiot narod i sekako albanizacija. Za toa se pogrizija visokite vlaski i srbski clenovi vo SDSM, koi ne i mislat dobro na zemjava.
Da takae kolega, SDS e donesoa najgolemata beda i siromastija, CVENKOVSKI NA BESILKA
трендафил Масовно митарење се очекува после изборите. Посебно кон партиите со лева провиненција што ќе влезат во власта.
lav
quote:
Originally posted by intel
Ne mozete nitu samite sebe da se pocituvate.Drzete se do temata. Sto imase sega vrska Natasa Kmetovska so raspaganjeto na SDSM. Lav?
Само затоа што лично ме праша...лично и ќе ти го кажам моето размислување...нели каде е и каква е врската: 1.сдсм има Власт , а која пак подразбира : а)свој градоначелник - организатор на собирот новогодишен б)свој полициски апарат за спроведување на истрага в)свој обвинител...за да истражува и кривично ги гони одговорните г)свој директор на клинички центар...каде повредената што и повредената ненадејно и почина...нема да кажам она што го мислам за причините на смртта на младата и здрава девојка...нели. пс Е сега ако Власта т.е. партијата која ја спроведува ...не е она што би требало да биде...нормално е и да се растури ај да не кажам и распадне...оти си е нефункционална и никому не носи добро...ли реков а ?
Strelec Кој каде ќе оди, трендафил? Од ’левите’ партии во парламентот најверојатно ќе бидат СДСМ, НСДП и ДОМ... додека од ЛДП има шанси да стане некој пратеник единствено во заеднички листи со СДСМ! Тоа што го велите ’митарење’, заврши во СДСМ и партијата се исчисти на некој начин... Така да ’масовното’ напуштање кое што го најавуваш може да биде само твоја или моја желба, ама без реална основа... Во иднина, во новоформираните партии на Тито Петковски (НСДП) и Лилјана Поповска (ДОМ) многу поголеми шанси има да пристапат луѓе од сегашната опозиција, отколку од партиите кои што се сега на власт!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Кој каде ќе оди, трендафил? Од ’левите’ партии во парламентот најверојатно ќе бидат СДСМ, НСДП и ДОМ... додека од ЛДП има шанси да стане некој пратеник единствено во заеднички листи со СДСМ! Тоа што го велите ’митарење’, заврши во СДСМ и партијата се исчисти на некој начин... Така да ’масовното’ напуштање кое што го најавуваш може да биде само твоја или моја желба, ама без реална основа... Во иднина, во новоформираните партии на Тито Петковски (НСДП) и Лилјана Поповска (ДОМ) многу поголеми шанси има да пристапат луѓе од сегашната опозиција, отколку од партиите кои што се сега на власт!
Бомо видели то...викаше (по)некојпат , веќе поодолго време одсатниот од фрумов БЛ522.
intel
quote:
Originally posted by NACIONALIST
a sto ke pravis so polovnite delovi?
Ah nacionalist do koga be kje te ucam. uvoz cetka so nafta smrk poliranje prodavanje kako novi preku Shishko kompani ako znaes koj e.
NACIONALIST
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by NACIONALIST
a sto ke pravis so polovnite delovi?
Ah nacionalist do koga be kje te ucam. uvoz cetka so nafta smrk poliranje prodavanje kako novi preku Shishko kompani ako znaes koj e.
intel! izgleda mnogu ti e poznata rabotava, ok, nema nisto loso tuka, se sto znaes e dobro.