Сите југословенски стопански реформи
Сите југословенски стопански реформи
OooOo Глигоров ја промовираше „Сите југословенски стопански реформи“ Првиот претседател на независна Македонија Киро Глигоров ја промовираше книгата „Сите југословенски стопански реформи“. Во неа ги анализира причините за падот на поранешниот социјалистички систем, лоцирајќи дека клучниот проблем за распадот лежи во општествената сопственост, дефинирана како сечија и ничија. Глигоров во книгата особено го анализира влијанието на политиката врз економијата.
Lidija Jas mislev deka toj ne e ziv poke, a toj i knigi pisi. Ja imas procitano OooOo? Interesno zvuci!