Бучковски кратко речено, малку се занел
Бучковски кратко речено, малку се занел
трендафил Ѓуриќ : Бучковски не е повикан да го решава прашањето за Косово Макфакс Македонскиот премиер Владо Бучковски не е повикан да го решава прашањето за статусот на Косово и предлага решение кое никому ништо добро не би му донело. Ова е реакцијата на директорот на Канцеларијата на Владата на Србија за соработка со медиумите Срѓан Ѓуриќ по повод изјавата на Бучковски дадена вчера во Брисел, дека очекува независност на Косово до крајот на оваа година, јави агенцијата Танјуг. „Бучковски кратко речено, малку се занел“, рече Ѓуриќ синоќа и нагласи дека македонскиот премиер не е одговорен за решавање на прашањето за статусот на Косово и Метохија. Ѓуриќ рече дека Бучковски, и покрај овој факт, предлага решение кое „никому ништо добро не може да донесе“, за разлика од другите земји во регионот, кои се залагаат за дијалог и компромисно решение за Косово. Бучковски, како што пренесоа агенциите по средбата со генералниот секретар на НАТО, Јап де Хоп Шефер, рекол дека очекува Косово да биде независно до крајот на годинава. „Граѓаните на Косово, според моето мислење ќе се најдат во фазата на државна независност до крајот на годината“, рекол Бучковски на заедничката конференција за печатот со Шефер. „За нас е многу важно Косово да создава стабилност. Ако Косово биде стабилно, тоа за Македонија ќе биде најдобрата гаранција дека регионот ќе биде јак и привлечен за странски инвестиции“, изјавил македонскиот Премиер.
OooOo Mene pa drago mi e shto ja dal taa izjava. Koga Srbija i srpskata vlada finansiraat paralelna crkva vo Makedonija, togash neka gi dupi Buchko malku tamu kaj shto gi boli. Veruvam deka vakvite izjavi nema da i donesat dobro na Makedonija, ama pa od druga strana shto losho kje i donesat?
трендафил Ако Македонија беше нападната од Косово во 2001 година во времето кога беше (и е) протекторат на ООН со јаки воени сили на НАТО и меѓународна полиција, дали е можно независно Косово да биде фактор на мирот. Доколку, разбира се, премиерот Бучковски не мисли дека Косоварите сами не би не нападнале, односно на тоа ги натерале странците. Но, го осудувам начинот на кој реагирал српскиот портпарол кој е навредлив за нас, Македонците. Без разлика дали со својот глас сме допринеле за доаѓањето на Бучковски на власт или само го толерираме до следните избори. Многу понебулозни изјави во однос на Македонија имаа српските политички лидери, па не реагиравме вака. Веројатно, во случајов, Србите ги боли вистината.
nepobedliv A srbite ne se zaneseni koga mislat deka Kosovo nema da stane nezavisno???
трендафил Скоро е сигурно дека Косово ќе стане независно, но во секој случај тоа нема да ствара стабилност. Напротив, ќе биде извор на криминалот пред се`. Патем да напоменам дека во Хрватска е убиен лидерот на албанската мафија, Љуљзим Красниќи. Дали е во роднински врски со Агим Красниќи, политичкиот партнер на Бучковски од Кондово?
nepobedliv trendafil i kenedi napravi zdelka so korleone i berluskoni e del od cosa nostre - ne moze protiv mafija ama mora danok da plakaat...
toni_a quote: "...по повод изјавата на Бучковски дадена вчера во Брисел, дека очекува независност на Косово..." TOJ KRETEN KAKO MOZHE DA DAVA VAKVI IZJAV!!? shiptarot vika deka ne garantira za granicite na MK,a ovoj debil eeeeejjj POLITICHAR[xx(] dava vakvi izjavi [:(!][}:)]
Unreal Прво и основно има едно правило во политиката,а тоа е "немешање во внатрешни работи на друга земја". СО изјвата на Бучко тој директно се замешува во внатрешните работи на една земја која сеуште е во своите постоечки граници и кое има нерешно прашање ВНАТРЕ во нејзина територија. Зошто Бучко и цела ЕУ не велат дека ако и се даде независност на Чеченија дека и тоа би допринело за стабилност во русија и европа? Не велат,затоа што таа е Русија а ова е Србија. Во иста состојба се наоѓа и Македонија,секој може да изјави што сака во врска со нас и да се меша во внатрешните работи. Иначе уште една работа,ниеден ама баш ниеден балкански лидер не зборува напамет,ами прво е викнат во брисел на пеење и после му е речено што да каже на прес конференција. Немаме луѓе на власт што имаат интегритет,што имаат свое ЈАС,без разлика во каква економска или политичка ситуација е земјата,каква и да биде земјата тие се наши претставници во светот и преку нив не оценува цела европа и остатокот од светот. Еден да застане на свои нозе,да еден да има Свое ЈАС,јас мислам дека малце поинаку би не гледале.
nepobedliv normalno od brisel barame EU, on USA NATO i plus imeto da ni priznaat - normalno Bucko ke pee kako ke mu kazat - sto, ti bi rado on so srbite i verusevki da se fati???
f9 Ovaa izjava i rahitichen stav na Buchko mozhe da ne tresne kako eden bumerang vo tilot vo ne bash tolku dalechno idno vreme so evergrinot "Ilirida"-zemjata na sonishtata i se razbira shto ke reche eden Kiro normalno ke bide i nenormalni izjavi da ni davaat idnite premieri na idniot belgradski pashaluk vo momentite na realizacija na strashnite sni.Inaku mene ne mozhe da me natera ni sveti Petar da davam vakvi nebulozni izjavi.
Strelec Аманте бе!? Не постои политичар во Европа што не го кажал својот став во врска со Косово. И сега некој за Бучко ќе каже: ’...македонскиот премиер не е одговорен за решавање на прашањето за статусот на Косово и Метохија.’ И тоа што го рекол е политички осмислен потег (никако не е случајно дадена изјава) и не значи сега дека по default треба да се искритикува. Не сум убеден дека умно кажал, но не сум убеден ни дека погрешил!
toni_a Strelec,jas mislam deka neshto ne mu prija klimata [:D] Брисел - "Македонија е мало чудо на Балканот и да ја немаше ќе требаше да биде измислена заради стабилноста на регионот", изјави вчера во Брисел македонскиот премиер Владо Бучковски по средбата со генералниот секретар на НАТО, Јап де Хоп Шефер.
трендафил Пак ќе повторам дека Србите ги боли вистината. И зошто тие очекуваат подршка од нас кога на пример нивната држава финансира кај нас нерегистрирана група граѓани собрани окулу Зоран Вранишковски што сака да ни ја сруши црквата. Но ако се сетам каква беше реакцијата на Бучковски кога Љубчо Георгиевски отиде кај Хашим Тачи на Косово, во времето кога таму одеа сите видни светски политичари, гледам дека има голема промена. Тогаш беше многу загрижен што ќе кажат Србите. Сега изгледа го прераснал тој период.
tomislav1978
quote:
Originally posted by трендафил Дали е во роднински врски со Агим Красниќи, политичкиот партнер на Бучковски од Кондово?
Ti sebesi se lazes, ili mislis deka drugite clenovi na forumov se tolku glupi za da ti veruvaat. Agim Krasnici e vas politicki partner. No i toj nema da ve spasi ova leto
redstar Bucko otide daleku ponapred vo svoite izjavi od spomenatiot ni poranesen premier, koj iako prv go primi Hasim Taci vo svojot kabinet neposredno po zavrsuvanjeto na krizata vo 1999, nikade i na niedno mesto nespomena priznavanje na Kosovo kako samostojna drzava a uste pomalku go glorificirase faktot deka takvo Kosovo bi pretsavuvalo faktor na stabilnost i ineteres za Makedonija.Duri i vo onaa specijalna emisija za idninata na Kosovo koja ja emituvase Kanal 5 pred nekoj mesec, Georgievski vo svojata izjava bese deciden deka nezavisno Kosovo ce bide pogubno za Makdonija. A deka se zanel, ne se zanel zatoa sto toa mnogu brzo ce bide deklariran stav na Vladata na RM, posebno vo periodot pred izborite i pazaranjeto so DUI za nova kolaiciona vlada.
quote:
Originally posted by трендафил
Пак ќе повторам дека Србите ги боли вистината. И зошто тие очекуваат подршка од нас кога на пример нивната држава финансира кај нас нерегистрирана група граѓани собрани окулу Зоран Вранишковски што сака да ни ја сруши црквата. Но ако се сетам каква беше реакцијата на Бучковски кога Љубчо Георгиевски отиде кај Хашим Тачи на Косово, во времето кога таму одеа сите видни светски политичари, гледам дека има голема промена. Тогаш беше многу загрижен што ќе кажат Србите. Сега изгледа го прераснал тој период.
Pana Na Bucko popametno ke mu bide da si ja gleda Makedonija nego li da dava takvi izjavi. Sto bi rekle sizicine "abe glej si masata"!
nukleus Ne treba nishto da ve iznenaduva koga e Bucko vo prashanje,toj si se rakovodi od toa shto ke mu bide kazano da izjavi neposredno pred neshto da izjavuva.Ako barem malku razmisluva so svojata glava nemashe da imame "pogrom" na Makedonija shto najocigledno ni se slucuva poslednive 3-4 godini.
intel Uf, opozicijava i so gaolot kje se zdruzi samo ako e toa na steta na SDSM i Makedonija patem. Kako od ednas tolku zal vi padna za Srbija ? 2001 gi ostavivte Tetovskine sela bez odbrana i im vikavte: -Neka ve branat Srbite viknete si gi.Ako ne bese taka neka me demantiraat prisutnite Tetovcani ovde. Sega naednas Trendafil se istufka kako taka mozel da kaze gospodinot Buckovski. Pa i treba da im kaze posle site podaroci sto gi dobivme od severniot sosed, kolku da im klekne deka BOLI koga nekoj se mesa vo vnatresnite raboti na drugi zemji - bese frazata NE?
slasa SUPORT MR OoooO da ne pisam i jas isto mislenje imame
toni_a abe i jas sum na toa mislenje...samo takvi neodgovorni izjavi... neka politichari malku! neka dade izjava u stil: MK e zainteresirana da dade celosna poddrshka na SCG bla,bla, demokratii,mir,prava,reshavanje na crkovniot spor,pravata na makedoncite vo srbija itn...neka zastane za PRAVATA I INTERESITE NA MAKEDONCITE VO AL i SCG!!! neka izvleche neshto od rabotava! vaka toj nishto nepravi.albanecot mu negira granici ,a ovoj mu go lizhe! rasipuva odnosi so srbija itn...bugarite se sitat,a grcite ich da ne gi spomnuvam. neka seksa malku.ova tuka mu go kazhal koљegata i ajde papagalche... ps - duri seir mavnal na smetka na MK!
трендафил
quote:
Originally posted by tomislav1978
quote:
Originally posted by трендафил Дали е во роднински врски со Агим Красниќи, политичкиот партнер на Бучковски од Кондово?
Ti sebesi se lazes, ili mislis deka drugite clenovi na forumov se tolku glupi za da ti veruvaat. Agim Krasnici e vas politicki partner. No i toj nema da ve spasi ova leto
Не сум политичар, па немам политички партнери. Се разбира дека имам свои политички ставови кои овде ги изнесувам. Генерално дека ако некој е државотворец истовремено е и најзаслужен или највиновен за состојбата во државата. Во врска со Агим Красниќи и другите криминалци мојот став е дека со нив треба да се расправаат органите на прогон. Не јас, туку Бучковски се пофали, наместо да се срами со успешно политичко решавање на проблемот. Не се сеќавам само дали тоа беше после првото, второто или третото „успешно“ решавање на кондовскиот проблем, без гаранција дека нема да има и четврто, петто и т.н. успешно решавање, т.е. се` додека истото не се реши во склад со законот. А доколку власта не ги гони криминалците блиски до опозицијата (доколку се од албанско етничко потекло, разбира се), можам да замислам што станува со тие блиски до власта. Што им помагаат на ливчињата да влезат во кутијата. П.С.: Се извинувам за забегувањето од темата, но не е убаво ако некои работи останат неодговорени.
tomislav1978
quote:
Во врска со Агим Красниќи и другите криминалци мојот став е дека со нив треба да се расправаат органите на прогон.
So ima da kazes za poslednata akvija vo Kondovo kade bese ubien blizok na vasiot partner Krasnici a voedno i ranet eden drug?!
lav Originally posted by intel
quote:
Uf, opozicijava i so gaolot kje se zdruzi samo ako e toa na steta na SDSM i Makedonija patem.
Само кога „некој„-си се плетка таму каде што никако не му е местото..односно не е доволно „квалификуван„ за таа работа
quote:
Kako od ednas tolku zal vi padna za Srbija ?
Примотивно размислување односно детерминирано...ај да не кажам и како кај коњите ..на оние додатоци што им ги ставаат за да гледаат само напред ..веројатно во „светлата„-им иднина.
quote:
2001 gi ostavivte Tetovskine sela bez odbrana
велиш ги оставивте !?... па што си тогаш бил ти , и конечно кај си бил ти , за да ги замениш ... и кој загинаа тогаш мислам во Вејце и Карпалак ? Да не (случајно) беше од другата страна на огнената линија..та не успеа добро да ги видиш?
quote:
i im vikavte: Neka ve branat Srbite viknete si gi.Ako ne bese taka neka me demantiraat prisutnite Tetovcani ovde
. Прво прашај кај биле Тетовчаните за време на конфликтот и кажи ни што е Љубе и од каде е по потекло..а едно да ти покажам....пред војната во времето кога „премудриот„ Ќиро водеејќи си ја својата ептен „мудра„ политика ..се клацкаше во секидневната дилема дали сме со или без Југославија...тие ..мислам на селаните од Тетовските села... се договараа со некој си српски генерал за да ги бранел при евентуален конфликт кој тие одамна си го наѕирале...нели.
quote:
Sega naednas Trendafil se istufka kako taka mozel da kaze gospodinot Buckovski.
Тој го има тоа право и тоа за секој кој тресе „зелени„ кај ќе стигне...оти искажаното од него си го „плаќаат„ одпосле сите и буквално сите МК граѓани кога одат или минуваат одтаму.
quote:
Pa i treba da im kaze posle site podaroci sto gi dobivme od severniot sosed, kolku da im klekne deka BOLI koga nekoj se mesa vo vnatresnite raboti na drugi zemji - bese frazata NE?
Еден од поелегантните начини е..НЕ да им се покажува не пред светската „публика„ , ами на ДЕЛО и тоа без многу зборови и објаснувања пред светската и Европска јавност...по системот „зборам ти ЌЕРКО слушај ме СНАО.
intel
quote:
Originally posted by lav 2001 gi ostavivte Tetovskine sela bez odbrana i im vikavte: -Neka ve branat Srbite viknete si gi.Ako ne bese taka neka me demantiraat prisutnite Tetovcani ovde Прво прашај кај биле Тетовчаните за време на конфликтот и кажи ни што е Љубе и од каде е по потекло..а едно да ти покажам....пред војната во времето кога „премудриот„ Ќиро водеејќи си ја својата ептен „мудра„ политика ..се клацкаше во секидневната дилема дали сме со или без Југославија...тие ..мислам на селаните од Тетовските села... се договараа со некој си српски генерал за да ги бранел при евентуален конфликт кој тие одамна си го наѕирале...нели.
Blagodaram za pomosta, ili priznanieto kako sakas.
ArchAvengR taka e da zivee makedonija