Купувајте Македонски Производи
Купувајте Македонски Производи
OooOo Zoshto ovaa vlada prestana da gi emituva reklamite za 'Kupuvajte Makedonski Proizvodi'? [img]http://www.finance.gov.mk/sonce.gif[/img] Moe mislenje e deka ovaa reklama upatuvashe mnogu MOKJNA poraka do nashiot narod! Dali smetate deka ako nekoja bivsha vlada napravi dobar poteg, deka slednata vlada toa treba da go prodolzhi? Molam za konstruktivna diskusija. Prepucavanja od tipot na 'ovie vashite i nashite' i 'uck i dui' nema potreba, zatoa shto sekoja diskusija na kraj se sveduva na istoto!
Strelec Ne sum siguren, ama mislam deka kreator na taa kampanja beshe Gruevski... I togash, a i sega od ovaa vremenska distanca smetam deka e toa prekrasna ideja!
marko_polog Za mojot biznis ovde imam potreba od razni vidovi na alat i oprema, imav izbor da nabavam od Makedonija site materijali sto mi se potrebni za biznisot i sorabotkata e odlicna, edinstveno sto mi smeta e na samiot alat i oprema pisuva "Made in FYR Macedonia", bez razlika na toa...poentata e deka treba site bez razlika kade ste, ako imate moznost i potreba, da i se pomogne na Makedonskata Ekonomija. Mislam deka edinstvenata pricina sto taa akcija za kupuvanje Makedonski proizvodi e prekinata e bidejki ne im godi so biznisot sto ovaa Vlast go sproveduva. Ne mi se veruva deka pricinata bi bila samo deka taa akcija e pocnata od VMRO, i po taa logika treba odma da se unisti.
RaGeAnGeL ne znam od kogo pocna i koj ja skrati ama znam deka e eptem glupa rabota,reklamite bea super,i imase golemo vlijanie kaj site(go osetiv i kaj mene),barem jas taka mislam
јузер Reklama ko reklama ne znaci nisto ako ne se raboti vo pozadina za da bide uspesna. Najsvez primer mi e so maslovo Brilijant. Pred nekolku godini imase afera deka go nosat vo cisterni za nafta i pomina bez kazna. Sega vojskata im vratila neznam kolku toni zasto bile povtorno pronajdeni stetni materii. Sankcii povtorno nema, a Brilijant ke se prodava i ponatamu. Isto taka za Kozuvcanka sto bese pronajden arsen i ostana na toa. Po nekoe vreme pak pocna da se reklamira Kozuvcankata i toa so nova parola "Vo novo pakuvanje". Znak so soncence ima isto taka vtisnato na nea. I drugi primeri ima. Aferata so mleko vo prav, prvo se pocna so krienje koi mlekari toa go pravat, pa posle ispadna deka skoro site vklucuvajki ja i Bitolska Mlekara. I sto posle toa, se zabosoti situacijata i pak po staro. E sega kako da kupuvame makedonski proizvodi koga ne trujat so nekoi, a ne odgovaraat za toa!
Strelec [img]http://www.lukaroski.com/humor/cartoons/madeinmacedonia.gif[/img]
intel Gruevski ja promovirase kako minister za ekonimija, ama nabrzo posle toa stana finansier(na cudni zdelki) i zaboravi na Makedonija. Ne se soglasuvam so toa sto zamre kampanjata, stvarno bese odlicna a prikaskite za arsen vo kozuvcanka i neznam sto vo brilijant doagaat od istata partija koja ja pretstavuvase ministreot koj ja promovirase taa kampanja. Prikaskite na tie trgovski(politicki) igri e od pozicija za da se minira se sto e sdsmovsko, a sdsmovsko e se sto ne e dpmnovsko. Taka da OooOo mnogu ja pocituvam tvojata zelba da nema mesanje vasi i nasi ama za zal sustinata na tvojot post e tokmu vo toa.
OooOo ne si ja razbral sushtinata togash ...
Satanico Pandemonium Idejata se razbira e odlichna. Prasanje e samo na dolgi stazi kolku uspesna treba da bide. Ako zboruvame za zajaknuvanje na Makedonska ekonomija, togas pred se treba da se razvie jaka industrija so mnogu proizvodi , so visok kvalitet i niska cena i pred se za izvoz, izvoz i izvoz. Domashniot pazar (kako karikaturata sto Strelec ja postavi) e premal i presiromashen za da moze da bide dovolen Makedonija da ima nekoj zaviden GDP. Znaci zaklucok: idejata e dobra, no efektite ke bidat vo najdobar slucaj minimalni i kratki.
intel
quote:
Originally posted by OooOo
ne si ja razbral sushtinata togash ...
Nama vrska.
јузер So satanava se soglasvam stoprocentno.
DJ_SHEMA I ja neznam zoshto ne prodolzija so taa kampanja. Toa e najgolemiot problem, novata vlast vo makedonija ne gleda shto bilo dobro od prethodnata vlast. Site mislat deka se najpametni.
dejan ^^Moze ne prodolzhile (SDS) so kampanjata deka ja gledalee taa idea kako 'tugja', deka Gruevski ja pocnal.
nukleus Ovaa vlast gleda i najbanalnite raboti kako nekoi vidovi otrovi,cigari i sl. da im ja zgolemi tolku cenata so shto bi se troshel tutunot na sosedite a pak kamo li da gleda da se kupuva Makedonski proizvod.Ministerstvoto za ekologija bara pari od cigarite poveke otkolku proizvoditelite na tutun a pak od druga strana go sprecuva pushenjeto na Makedonski cigari zatoa shto shvercerskite kompanii im gi polnat nivnite privatni fondovi.Apsurd do apsurd pa i na moronite im "teknuva" kolku e "prozirna" politikata shto ja igra ovaa vlast kon sopstvenoto proizvodstvo i negovo unishtuvanje. Najfer i najotvoreno bi bilo koga vladata bi sprovela nova kampanja pod mototo: -Kupuvajte samo shvercovani proizvodi za da ja dotolcite Makedonskata ekonomija. Se razbira tuka vladata ke vi pomogne so zgolemuvanje na cenite na domashniot proizvod bez nekakva pricina a so perverzni misli da go pottikne shvecot i crnata ekonomija koja ke dostigne tolkavi dimenzii da ne moze nitu edna firma vo Makedonija da ostvaruva sopstveno proizvodstvo koe bi bilo rentabilno.
Makedon
quote:
Originally posted by intel
Gruevski ja promovirase kako minister za ekonimija, ama nabrzo posle toa stana finansier(na cudni zdelki) i zaboravi na Makedonija. Ne se soglasuvam so toa sto zamre kampanjata, stvarno bese odlicna a prikaskite za arsen vo kozuvcanka i neznam sto vo brilijant doagaat od istata partija koja ja pretstavuvase ministreot koj ja promovirase taa kampanja. Prikaskite na tie trgovski(politicki) igri e od pozicija za da se minira se sto e sdsmovsko, a sdsmovsko e se sto ne e dpmnovsko. Taka da OooOo mnogu ja pocituvam tvojata zelba da nema mesanje vasi i nasi ama za zal sustinata na tvojot post e tokmu vo toa.
Lele, SDSMovecov epten pocna da ja iskrivuva vistinata. Kampanjata kupuvajte makedonski proizvodi idese se do 2002 godina, koga dojdoa na vlast SDSM i ja ukinaja ovaa "vmrovska kampanja". Proveri malku po toa arhivite Intelcho pred da pishesh gluspoti[:D]
VeGaS Koj konj si... c c c!
Makedon
quote:
Originally posted by VeGaS
Koj konj si... c c c!
VO sekoj sluchaj, blagodaram na komentarot baby [:o)]
nevernik Da treba da se kupuvat makedonski proizvodi. Vo Italija, registracijata na koli koi ne se od italijansko proizvodstvo e poskapo za da se forsirat domashnite koli, a ima i niza drugi primeri. I seto toa funkcionira, bez razlika na promenata na vlasta, odnosno koj e premier i od koja plititichka partija doaga. Vo MK, poradi ogranichenosta na politicharite, ogranicheni samo na domakinsko rabotenje, golem del od niv se dobri "domakini', si rabotat samo za svoeto domakinstvo, ne gi interesira napredokot na ona od shto tie lichno za svoeto "domakinstvo" ne bi imale korist. Zatoa i dobar del od razni dobri proekti i programi koi imaat prosperitet propagaat.
toni_a zashto? zatoa shto tajnata na uspehot vo MK e opishana tuka: http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=13833 ps-dajte da "uvalime" neshto!!
intel
quote:
Originally posted by Makedon
1.Lele, SDSMovecov 2.Intelcho pred da pishesh gluspoti
Ne ti ide pamet.
lav
quote:
Originally posted by Makedon Lele, SDSMovecov epten pocna da ja iskrivuva vistinata. Kampanjata kupuvajte makedonski proizvodi idese se do 2002 godina, koga dojdoa na vlast SDSM i ja ukinaja ovaa "vmrovska kampanja".
Кампањата беше преди се беше МАКЕДОНСКА и наменета за развој на СИТЕ македонски фирми...независно во чија сопственост беа...се мисли на политичката определба на газдата , а поврзување со тоа чија била или (сеуште е) , е најголемата глупост направена од владата која ја наследи оваа акција со веднаш видливи ЕФЕКТИ , и беше комбинирана или водена од анти-Македонци. Се мисли на коаљицијата сдсм-учк-лдп+дрн+дрн+дрн
Makedon
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by Makedon Lele, SDSMovecov epten pocna da ja iskrivuva vistinata. Kampanjata kupuvajte makedonski proizvodi idese se do 2002 godina, koga dojdoa na vlast SDSM i ja ukinaja ovaa "vmrovska kampanja".
Кампањата беше преди се беше МАКЕДОНСКА и наменета за развој на СИТЕ македонски фирми...независно во чија сопственост беа...се мисли на политичката определба на газдата , а поврзување со тоа чија била или (сеуште е) , е најголемата глупост направена од владата која ја наследи оваа акција со веднаш видливи ЕФЕКТИ , и беше комбинирана или водена од анти-Македонци. Се мисли на коаљицијата сдсм-учк-лдп+дрн+дрн+дрн
Ne im odgovara na SDSM-LDP da se kupuvaat makedonski proizvodi. Visoki clenovi na ovie partii, si imaat svoi firmi (registrirani na ime na bliski rodnini), preku koi uvezuvaat sekakvi proizvodi, pa zatoa da im se prodavaat nivnite proizvodi, ja ukinaa kampanjata. Duri, sproveduvaat kampanja protiv makedonskite firmi, kako sto vidovme so bitolskata mlekarnica; sega, tenderot za javnite institucii, pred se ARM go dobi srpska mlekarnica.