Партиите поседуваат опрема за прислушкување?
Партиите поседуваат опрема за прислушкување?
Strelec Кој се прислушкува во Македонија? Се погласни се обвинувањата дека освен државата, подолго време и некои политички партии имаат разузнавачки служби и опрема за прислушкување. А1 дојде до фотографии на опрема за прислушкување во партиска сопственост. Ги снимиле странски служби кои следеле како се пренесува партиската технологија за прислушкување од едно на друго место со цел да не бидат откриени. Редовно се селеле кога таканаречените кртови од Министерството за внатрешни ќе ги предупределе партиските штабови дека е откриена локацијата. Фотографиите се правени во моментите кога опремата била пренесувана низ Скопје во времето на коалиционата влада. Прислушните апарати никогаш не се запленети и постои сомневање дека се уште се користат. Кратко време, технологијата била во стан во скопската населба Лептокарија. Од таму, набрзина била пренесена во едно министерство за време на широката коалиција. Извори за А1 тврдат дека сега се наоѓа во приватна куќа на Водно. Со опремата ракувале лица кои имаат искуство, работејќи во еден период во управата за безбедност и контраразузнавање. Токму пред извесно време, Тито Петковски обвинуваше дека има информации за негово прислушкување. На ова стигна демант од Министерството за внатрешни работи. Експертите велат: МВР нема потенцијал да ги покрива и странците и партиите. Активностите се насочени исклучиво на првите. И ВМРО-Народна неодамна обвини дека некој ги прислушкува нивните мобилни телефони, посебно за време на состаноците. Тие се сомневаа и дека некој ги следи, затоа што постојано ги забележувале истите луѓе во нивната околина. Многу вакви афери останаа нерасчистени, исто како „Сина птица“ и „Дувло“. Уште не е јасно ниту од каде ги набави сите стенограми Бранко Црвенковски кога обвини за „Големото уво“. Тој тврдеше дека таква обемна активност не може да направи никој друг освен државна служба. Владата на Георгиевски, пак, ја обвини опозицијата дека аферата прислушкување е нејзино масло и дека со тоа сака да ја сруши власта. Случајот се разгледува и во Стразбур, но македонските судови не донесоа пресуда за оние што ги прислушкуваа и новинарите. Кој се прислушкува во Македонија? Се погласни се обвинувањата дека освен државата, подолго време и некои политички партии имаат разузнавачки служби и опрема за прислушкување. А1 дојде до фотографии на опрема за прислушкување во партиска сопственост. Ги снимиле странски служби кои следеле како се пренесува партиската технологија за прислушкување од едно на друго место со цел да не бидат откриени. Редовно се селеле кога таканаречените кртови од Министерството за внатрешни ќе ги предупределе партиските штабови дека е откриена локацијата. Фотографиите се правени во моментите кога опремата била пренесувана низ Скопје во времето на коалиционата влада. Прислушните апарати никогаш не се запленети и постои сомневање дека се уште се користат. Кратко време, технологијата била во стан во скопската населба Лептокарија. Од таму, набрзина била пренесена во едно министерство за време на широката коалиција. Извори за А1 тврдат дека сега се наоѓа во приватна куќа на Водно. Со опремата ракувале лица кои имаат искуство, работејќи во еден период во управата за безбедност и контраразузнавање. Токму пред извесно време, Тито Петковски обвинуваше дека има информации за негово прислушкување. На ова стигна демант од Министерството за внатрешни работи. Експертите велат: МВР нема потенцијал да ги покрива и странците и партиите. Активностите се насочени исклучиво на првите. И ВМРО-Народна неодамна обвини дека некој ги прислушкува нивните мобилни телефони, посебно за време на состаноците. Тие се сомневаа и дека некој ги следи, затоа што постојано ги забележувале истите луѓе во нивната околина. Многу вакви афери останаа нерасчистени, исто како „Сина птица“ и „Дувло“. Уште не е јасно ниту од каде ги набави сите стенограми Бранко Црвенковски кога обвини за „Големото уво“. Тој тврдеше дека таква обемна активност не може да направи никој друг освен државна служба. Владата на Георгиевски, пак, ја обвини опозицијата дека аферата прислушкување е нејзино масло и дека со тоа сака да ја сруши власта. Случајот се разгледува и во Стразбур, но македонските судови не донесоа пресуда за оние што ги прислушкуваа и новинарите.
nukleus Abe ova zvucnikot na krajot ke treba na nekoe javno mesto da se stavi za da moze site da prislushkuvaat ama treba i dodatna shema za pojacalo,skroz sme calnati ej.:)
orlak еве еден мој предлог до сите вас. да собереме едно 3000 евра за хардверски додатоци, а јас ќе го обезбедам софтверот и ќе направиме една мини станица за собирање на гласовни емитувања од секакви телефони со едно мало ограничување(само 21 линија ќе има), мислам дека за тие пари доволно е ... [8D][8D][8D][8D][8D][8D]
orlak
quote:
Originally posted by трендафил
Секогаш кога сум пишувал за аферата прислушкување тврдев дека секој можел да го стори тоа, т.е. дека опремата не е посебно скапа, уште помалку комплицирана за работење. Затоа и требаше да се покрене обвинителен акт (или приватна тужба на оштетените) кон тој што јавно го објави тоа, Бранко Црвенковски. Па тој да докаже од каде му се материјалите. Како што сега Црвенковски прави против сопственикот и уредник на „Фокус“ Никола Младенов во аферата тајни сметки во Швајцарија. Црвенковски е единствениот познат учесник во аферата. Сите други се непознати. Простата логика која многу лесно се продава на лекоумите државјани на Македонија кога би се применила на трагичната смрт на Наташа Кметовска на доќекот на 2005та Нова година на плоштадот би значело да има кривична пријава против началникот на генералштабот на АРМ затоа што АРМ има легално калашњикови. Затоа што како што илегално има оружје, има и илегална опрема за прислушкување. Кога сме кај мафиите во Македонија што званично ги викаме партии, јасно е дека ги користат сите видови на криминално делување, вклучувајќи нелегално оружје, средства за прислушкување, лажење, корупција и друго, само за да дојдат на власт. При тоа неводејќи сметка дека понекогаш со рушењето на актуелната власт се руши и државата. А токму тоа започна со аферата прислушкување, продолжи со војната во 2001 година и изгледа уште трае. На пример имаме Претседател на држава кој воопшто не излегува пред граѓаните, а пред новинарите и одбрано друштво (на разни форуми) излегува секогаш во друштво со амбасадорите на ЕУ и САД. Како да не сме самостојна држава.
многу добро кажано трендафиле Ашкол сум, бравос [^][^][^][^][^][^]
orlak
quote:
Originally posted by Strelec
Кој се прислушкува во Македонија? ...
интересно[^][^][^][^][^]
tmoro Dobro utro,javna tajna bese deka ovaa oprema ja imase Sdsm do 1998 a i uste ja imat za potoa da nabavat i Dpmne segasnive Np.Samo sto ako nekoj od nas ovde go soopstese ke bese glupost a ako Orlak go objavese ke bese policiska tajna. 15 godini od prvite parlamentarni izbori mu pomina vremeto na Brane i Ljupco samo vo toa koj kolku ukral i izlazal,,,,,,,mi se gadit od niv vo suratine se ko CECENSKINE teroristi.
nukleus Abe neka prislushkuvaat ako nemaat druga rabota.Zatoa si imame gulabi pismonosci ama vo posledno vreme so ova pticjiov grip i jas pocnav da se zagrizuvam,ne e seedno neli?
vancom18 sdsm prisluskue
трендафил Секогаш кога сум пишувал за аферата прислушкување тврдев дека секој можел да го стори тоа, т.е. дека опремата не е посебно скапа, уште помалку комплицирана за работење. Затоа и требаше да се покрене обвинителен акт (или приватна тужба на оштетените) кон тој што јавно го објави тоа, Бранко Црвенковски. Па тој да докаже од каде му се материјалите. Како што сега Црвенковски прави против сопственикот и уредник на „Фокус“ Никола Младенов во аферата тајни сметки во Швајцарија. Црвенковски е единствениот познат учесник во аферата. Сите други се непознати. Простата логика која многу лесно се продава на лекоумите државјани на Македонија кога би се применила на трагичната смрт на Наташа Кметовска на доќекот на 2005та Нова година на плоштадот би значело да има кривична пријава против началникот на генералштабот на АРМ затоа што АРМ има легално калашњикови. Затоа што како што илегално има оружје, има и илегална опрема за прислушкување. Кога сме кај мафиите во Македонија што званично ги викаме партии, јасно е дека ги користат сите видови на криминално делување, вклучувајќи нелегално оружје, средства за прислушкување, лажење, корупција и друго, само за да дојдат на власт. При тоа неводејќи сметка дека понекогаш со рушењето на актуелната власт се руши и државата. А токму тоа започна со аферата прислушкување, продолжи со војната во 2001 година и изгледа уште трае. На пример имаме Претседател на држава кој воопшто не излегува пред граѓаните, а пред новинарите и одбрано друштво (на разни форуми) излегува секогаш во друштво со амбасадорите на ЕУ и САД. Како да не сме самостојна држава.
f9 E pa sega...star e ,tie go krepat za da ne padne.
трендафил И Борис Трајковски го крепеа, па сепак падна. Да не речам го паднаа.
orlak
quote:
Originally posted by orlak
еве еден мој предлог до сите вас. да собереме едно 3000 евра за хардверски додатоци, а јас ќе го обезбедам софтверот и ќе направиме една мини станица за собирање на гласовни емитувања од секакви телефони со едно мало ограничување(само 21 линија ќе има), мислам дека за тие пари доволно е ... [8D][8D][8D][8D][8D][8D]
[IMG]http://i2.tinypic.com/t9f904.gif[/IMG] eve i шема [^][^][^][^][^]