Интелигенција
Интелигенција
Strelec Најинтелигентен европски народ се Германците Мажите поинтелигентни од жените Според истражувањето на англискиот професор Ричард Лин, најинтелигентен европски народ се Германците. Тој лани предизвика големо внимание на јавноста со тврдењето дека мажите во просек се за пет поени поинтелигентни од жените. Според резултатите од ова истражување, што Лин го објавил во својата нова книга, најинтелигентни европски народи се Германците и Холанѓаните со просечен коефициент на интелигенција од 107. Следуваат Полјаците со 106, Швеѓаните со 104, Италијаните со 102, Австријците и Швајцарците со по 101 и Англичаните со коефициент на интелигенција од 100. Лин со истражувањето опфатил 24 земји, а последното место го заземаат Србите со просечен коефициент на интелигенција од 89. Британскиот професор развил и теорија со која објаснува дека жителите на постудентите предели во текот на илјадниците години развиле нешто поголем мозок од жителите на јужните, потопли краишта. Според истражувањето, на англискиот професор просечната големина на човечкиот мозок во северна и централна Европа изнесува 1.320 кубни сантиметри, во споредба со 1.312 кубни сантиметри во југоисточна Европа.
Satanico Pandemonium
quote:
Originally posted by Strelec
Најинтелигентен европски народ се Германците Мажите поинтелигентни од жените Според истражувањето на англискиот професор Ричард Лин, најинтелигентен европски народ се Германците. Тој лани предизвика големо внимание на јавноста со тврдењето дека мажите во просек се за пет поени поинтелигентни од жените. Според резултатите од ова истражување, што Лин го објавил во својата нова книга, најинтелигентни европски народи се Германците и Холанѓаните со просечен коефициент на интелигенција од 107. Следуваат Полјаците со 106, Швеѓаните со 104, Италијаните со 102, Австријците и Швајцарците со по 101 и Англичаните со коефициент на интелигенција од 100. Лин со истражувањето опфатил 24 земји, а последното место го заземаат Србите со просечен коефициент на интелигенција од 89. Британскиот професор развил и теорија со која објаснува дека жителите на постудентите предели во текот на илјадниците години развиле нешто поголем мозок од жителите на јужните, потопли краишта. Според истражувањето, на англискиот професор просечната големина на човечкиот мозок во северна и централна Европа изнесува 1.320 кубни сантиметри, во споредба со 1.312 кубни сантиметри во југоисточна Европа.
http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=14489
Strelec Fala ti Satanico! [img]http://www.submitad.com/images/locker.gif[/img]