Петковски: Izdajnik ili premnogu pameten???
Петковски: Izdajnik ili premnogu pameten???
nepobedliv Петковски: Најблиска ни е ВМРО ДПМНЕ МИА 30.03.2006 Тито Петковски Предизборно нема да коалицираме со ниту една политичка партија, а според она што, барем на декларативно ниво, можеме да го слушнеме во Парламентот, мислам дека ни е најблиска ВМРО - ДПМНЕ, одговори синоќа на трибина во Кичево Тито Петковски на прашањето дали неговата партија ќе го спасува СДСМ од пораз. „Каква е логиката, јас, кој поради суштински политички разидувања ги напуштив, сега да ја спасувам партијата од која сум излегол“, рече Петковски. Според него, на Република Македонија сега и е потребна храброст, визија и чесност. „И требаат луѓе без политички петна и финасиски опашки. НСДП располага со таков потенцијал и затоа излегуваме со конкретни проекти, тимови и заокружени финансиски конструкции, од домашни и странски извори“, истакна Петковски. Тој напомена дека најголемата вредност на НСДП се членството и составите на раководствата со, како што рече, докажани луѓе од сите национални групи. „Луѓето не се раѓаат како Македонци или Албанци, туку како луѓе, со исти права, потреби и одговорности. Затоа, високо тиражните, национални теми, се повеќе им го отстапуваат местото на секојденвните грижи и потреби во општеството“, рече лидерот на НСДП. Коментирајќи ја работата на Парламентот околу Изборниот законик, Петковски рече дека тоа е одраз на ниската политичка култура и отсуството на минимална државничка одговорност. „Со кавгата за место во избирачките одбори, многу јасно се гледа како двете спротивставени групации тесните партиски интереси ги ставаат во прв план, емитувајќи лоши пораки дека не сме дораснати за европската демократија, а со тоа и за европското друштво. Тука нема идеологија, нема целни групи, туку егзистира само беспоштедна борба, на отворена сцена, за власт по секоја цена. Затоа, само од нас зависи дали европскиот сон само попусто ќе го сонуваме или ќе ни биде реалност“, истакна Петковски на синоќешната трибина во Кичево.
NACIONALIST
quote:
Originally posted by nepobedliv
Петковски: Најблиска ни е ВМРО ДПМНЕ Предизборно нема да коалицираме со ниту една политичка партија, а според она што, барем на декларативно ниво, можеме да го слушнеме во Парламентот, мислам дека ни е најблиска ВМРО - ДПМНЕ, одговори синоќа на трибина во Кичево Тито Петковски на прашањето дали неговата партија ќе го спасува СДСМ од пораз. „Каква е логиката, јас, кој поради суштински политички разидувања ги напуштив, сега да ја спасувам партијата од која сум излегол“, рече Петковски. Според него, на Република Македонија сега и е потребна храброст, визија и чесност. „И требаат луѓе без политички петна и финасиски опашки. НСДП располага со таков потенцијал и затоа излегуваме со конкретни проекти, тимови и заокружени финансиски конструкции, од домашни и странски извори“, истакна Петковски. Тој напомена дека најголемата вредност на НСДП се членството и составите на раководствата со, како што рече, докажани луѓе од сите национални групи. „Луѓето не се раѓаат како Македонци или Албанци, туку како луѓе, со исти права, потреби и одговорности. Затоа, високо тиражните, национални теми, се повеќе им го отстапуваат местото на секојденвните грижи и потреби во општеството“, рече лидерот на НСДП. Коментирајќи ја работата на Парламентот околу Изборниот законик, Петковски рече дека тоа е одраз на ниската политичка култура и отсуството на минимална државничка одговорност. „Со кавгата за место во избирачките одбори, многу јасно се гледа како двете спротивставени групации тесните партиски интереси ги ставаат во прв план, емитувајќи лоши пораки дека не сме дораснати за европската демократија, а со тоа и за европското друштво. Тука нема идеологија, нема целни групи, туку егзистира само беспоштедна борба, на отворена сцена, за власт по секоја цена. Затоа, само од нас зависи дали европскиот сон само попусто ќе го сонуваме или ќе ни биде реалност“, истакна Петковски на синоќешната трибина во Кичево.
jas mislam deka TITO, napravi naj pametna odluka, vide deka od SDS nisto ne biduva,i deka toj brod e veke potonat, i covekot na vreme go napusti brodot i si formira grupa od svoi prijateli, koi ke imaat poveke doverba kaj narodot, otkolku potonatiot brod.
tomislav1978
quote:
Originally posted by NACIONALIST i covekot na vreme go napusti brodot i si formira grupa od svoi prijateli,
Grupa od svoi prijateli??I so ke pravi ovaa grupa?? Ke naviva za Vardar. Ke odat da brkaat zenski po kafici??
orlak кој не го знае петковски скапо ќе плати. амбициозна нарцисоидна суетна личност... како ќерка му иста на тате?
nukleus Zarem kerka mu ne zamina da zivee Grcija so toa "grkceto"?
vancom18 mudar poteg na iskusen politicar, isto vazi i za lile poposka ovie izbori sds ke dozivee katastrofa, maximum 20 pratenika
nukleus Mudrost e da se istrae na opcijata za koja se zalagash cel raboten vek se razbira dokolku taa e ispravna i napredna,no ne e mudar covek onoj koj se vrti vo pravec na vetrot,takvite luge jas gi narekuvam "vrtigazi".
achtung_panzer
quote:
Originally posted by f9
Tito e opozicija na Vlado,Ljupcho na Nikola,toa znachi deka na vlast se Vlado i Nikola-a vo opozicija se Tito i Ljupcho.Opozicijata e razedineta zatoa shto Ljupcho predvodi krajno desno orientirana,a Tito krajno levo orientirana partija.Nikola e istrument na vlasta,amortizer na nezadovolstvata i blokirach na opozicionite sili.Ova se fakti koj ja otslikuvaat vistinskata slika na rabotite.
Drugarot (Josip Broz) Tito Petkovski e edna od trademark facite na makedonskata beda od tranzicija, zaedno so Branko, Lubcho, Zingo, Cile... i zaedno so ostatokot od ova tranziciono drushtvance zasluzhuva shto pobrzo da zamine na gjubrishteto od zaboravot, shto pobrzo toa podobro. Mozhebi "partijata" shto ja formiral kje pomogne da go ublazhi padot vo kontejnerot, megjutoa toj pad e neminoven. Od druga strana, se' dodeka se drnka za EU/NATO "integraciite" site gorenavedeni faci (vkluchitelno i tranzicioniot pateshestvenik Petkovski) imaat shansi da ostanat vo igra. So tie likovi ne se gradi silna drzhava bez mnogu od sranjata shto sega ja gushat Makedonija, tuku samo slaba drzhava- toaletna hartija za interesite na golemite, doterana vo takva polozhba vo imeto na parazitiranjeto vrz razvojnite fondovi... do koi fondovi patem recheno, ushte dolgo nema da imame pristap... Zamini si Tito, barem nema da te pcueme ako sega si zaminesh...
concrete Ne e fer Kampfpanzer , ne e fer , posle se!!!!... Tuku taka da zaminat vo nekoj ligenstul , na nekoja topla plaza......, mislam deka sepak ke seobereme dovolno pari za da najmime izvezban Saudiski dzelat,(duri mislam deka za vakvi "nevernici " ke dade i gratis usluga)...,a za trupec kolaj bilo...ima vo Makedonija sega trupci kolku sakas, po toa planinite sogoleni...:)!!
intel Senilen starec, sto drugo da ocekuvash.
Makedon ZNAE DEKA SDSM KE IZGUBI, PA ZA DA BIDE PAK NA VLAST KE ODI SO DPMNE, KOE KE JA PREDVODI SLEDNATA VLADA[:D]
Goran-Skopje Spored mene Petkovski ja imashe taa nesrekja shto go noseshe imeto na "stariot" i nikako nemozeshe da dobie funkcija na predsedatel na partija ili pak funkcija na premier, asocijcijata beshe losha i za domashna publika i za nabljuduvachi od stranstvo. Normalna reakcija posle se' shto mozeshe, a ne bidna. Seto ova sega e marketing i mislam deka sekogash kje bide "tuka" so gledishta i opredelbi blizok na SDSM.
djokodonev abe toj bese edinstveniot covek koj znaese nesto od sdsm, sega ne ostana nikoj
Strelec
quote:
Originally posted by djokodonev
...edinstveniot covek koj znaese nesto od sdsm, sega ne ostana nikoj
Тоа е мислење на djokodonev, а мислењето на гласачите ќе го видиме наскоро!:)
f9 Tito e opozicija na Vlado,Ljupcho na Nikola,toa znachi deka na vlast se Vlado i Nikola-a vo opozicija se Tito i Ljupcho.Opozicijata e razedineta zatoa shto Ljupcho predvodi krajno desno orientirana,a Tito krajno levo orientirana partija.Nikola e istrument na vlasta,amortizer na nezadovolstvata i blokirach na opozicionite sili.Ova se fakti koj ja otslikuvaat vistinskata slika na rabotite.
dejan Mislam ova e nekoj plan na SDS...Petkovski da si formira svoja partija, da pobedi, pa posle ke gi usvoj Branko i Vlado.
трендафил Каква е вистинската причина за одвојувањето на Петковски од СДСМ ќе видиме после изборите. Нормално е иначе дека ако некој е во толкава спротивност со својата партија што одлучил да си замине од неа, да му е поблиска некоја друга политичка опција. Прашањето секогаш е која е вистинската? Иначе демагогијата што ја продаваат државотворците дека сите се борат само за власт, со поента веројатно дека кај нив тоа не е така, е наменета само на лесноумните. Ниту една партија, вклучувајќи ја и СДСМ не е формирана за да биде вечно во опозиција. Секој сака власт. Нормално, тие што се на власт не се борат да ја освојат власта, туку да ја задржат.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Иначе демагогијата што ја продаваат државотворците дека сите се борат само за власт, со поента веројатно дека кај нив тоа не е така, е наменета само на лесноумните. Ниту една партија, вклучувајќи ја и СДСМ не е формирана за да биде вечно во опозиција. Секој сака власт. Нормално, тие што се на власт не се борат да ја освојат власта, туку да ја задржат.
Апсолутна вистина!:)
јузер
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by djokodonev
...edinstveniot covek koj znaese nesto od sdsm, sega ne ostana nikoj
Тоа е мислење на djokodonev, а мислењето на гласачите ќе го видиме наскоро!:)
Ѓоко Дончев знае кое ќе биде мислењето на гласачите, зашто тој го креира!:)
Strelec Е, ова е ново за мене... Не знаев!?:( Ѓоко, извини што така ти реков!:)
rakovec
quote:
Originally posted by Makedon
ZNAE DEKA SDSM KE IZGUBI, PA ZA DA BIDE PAK NA VLAST KE ODI SO DPMNE, KOE KE JA PREDVODI SLEDNATA VLADA[:D]
Тој е "сигурното прибежиште" за неекспонираното членство на СДСМ, ако нешто не излезе како што е предвидено.