Букарски на Бугарски..
Букарски на Бугарски..
komita69 Денес читав еден блог http://lozarivinari.blogspot.com каде што некои Бугари го преведувале познатиот Алекс Букарски на бугарски. Исто така имаат објавено Вапцаров на македонски и Блаже Конески на бугарски. Чудно ми звучи ова.. Бугариве почнале да се отварат кон македонската литература [url="http://lozarivinari.blogspot.com"]Блогот Лозари-Винари[/url]
dejan Pa i nivniot pamet ne e samo vo eden pravec