Бугари се степаа за Голема Македонија
Бугари се степаа за Голема Македонија
OooOo Бугари се степаа за Голема Македонија Одгледувач и судија со боксови и клоци се степаа на стадионот на АРМ во Скопје каде вчера се одржа избор за најубаво куче.Инцидентот се случил кога одгледувачот на кучиња од расата стафорд од Благоевград требал да го изложи своето куче во рингот каде што судел бугарски судија. Место оценка за миленикот одгледувачот доби тупници и клоци пред очите на збунетите посетители. " Јас сум од Пиринска Македонија. Мојата одгледувачница на кучиња од расата стафордски бул териер во Бугарија се вика" Голема Македонија". На судијата кој е од Бугарија најверојатно не му се допадна името на одгледувачницата, па сакаше да ми го дисфалификува кучето . Јас се побунив и еве што се случи", ни рече револтиран одгледувачот кој сакаше да остане анонимен. Од Кинолошкиот сојуз на Македонија кои се организатори на изложбата дури по инцидентот разбраа што се случило. " Бугарите се степаа меѓу себе. Не знаеме зошто се степаа", ни изјави кинолошкиот судија Нацко Савовски. На изложбата учествуваа 291 расно куче. Излагачи на изложбата имаше од повеќе европски земји, меѓу кои Русија, Шведска, Унгарија, Полска, Србија и црна Гора, Хрватска. Скопјани во живо можеа да видат ретки раси кучиња, меѓу кои редок бел аљаска маламут, пченично жолт мековлакнест териер, ирско ловечко куче за волци, шиба и американски акипа. Најголемо внимание предизвика шарпланинецот на доктор Жан Митрев, кој се натпреваруваше во класата на најубав шарпланинец. Миленичето на доктор Митрев, кое е стари една и пол годиона се вика Крал, како најкрупен и најзгоден предизвика воздишки кај посетителите, а не го оставија мирен ни женките кучиња кои исто така се натпреваруваа.
dejan Moze od SDS e. Oni ne pocituvat Makedonci.
Makedon
quote:
Originally posted by ProMKD
"Јас сум од Пиринска Македонија. Мојата одгледувачница на кучиња од расата стафордски бул териер во Бугарија се вика "Голема Македонија" -Alal neka mu e na covekov. Bravos golem covek!
Ima i megu nas pametni de[:D] Ama toj sto ja pisuval statijata e nekoj glupak, kako moze bugari da se stepaat koga edniot e makedonec i sosema javno si go veli toa?
ProMKD "Јас сум од Пиринска Македонија. Мојата одгледувачница на кучиња од расата стафордски бул териер во Бугарија се вика "Голема Македонија" -Alal neka mu e na covekov. Bravos golem covek!
djokodonev
quote:
Originally posted by dejan
Moze od SDS e. Oni ne pocituvat Makedonci.
hah ha ha ha ha jako. ama alal da mu e na covekot malku se takvite vo bugarija kako nego. pa ovoj novinar glupak pa covekot si ja krstil odgleduvacnicata golema makedonija i go narekuva bugar ebati
Makedon
quote:
Originally posted by djokodonev
quote:
Originally posted by dejan
Moze od SDS e. Oni ne pocituvat Makedonci.
hah ha ha ha ha jako. ama alal da mu e na covekot malku se takvite vo bugarija kako nego. pa ovoj novinar glupak pa covekot si ja krstil odgleduvacnicata golema makedonija i go narekuva bugar ebati
abe Makedoncite vo BGD si znaat deka ne se Bugari, problemot e sto se uste zastraseni od metodite koi bugarite gi sproveduvaa vo pirinsko sprema sekoj koj javno ke se izjasni kako Makedonec. Na clubs.dir.bg Makedonija, pisuvaat i 3 pirinci i toa kako porano, na patriotite Makedonci i onie koi ne sakale da se deklariraat kako Bugari, ne samo sto gi brkale od rabota, tuku im prisivale i kuceska koza na gradite.