Mazi present at childbirth
Mazi present at childbirth
mafisKumA nekni na snami sestraje rodila kerka, snami mu telefonira na zetje i go prasuva kako se sestraje i karkata, on veli eve 2 dena od ko se porodila i uste nemu dozvolile da je vidi kerkamu. vo makedonia mazi nesmele da se vo porodnica duri zena se porajga bi trebalo mazi da se present duri porajgaj, neka vidat zasto poslem gi krivime cel zivot, kakvi maki trgame [^]
dada Sani Jas ne znam dali sakam maz mi da prisustvuva[8)]Znam deka ako mazot trebase da ragja, jas nemase da sakam da prisustvuvam[:)]
LIDIJA - SKorpija Lugje shala na strana za toa "zbirkite na rodnini" pri porogjaj. Bez razlika koj so kakvi razmisluvanje e na ovaa tema, nema poubavo chuvstvo za eden par da moze zaednichki da pomine niz chudoto narecheno, porogjaj. Za zenata - nema poubavo i poolesnuvachko cuvstvo deka partnerot e so nea (poddrshkata,vnimanieto,sigurnosta,chuvstavoto deka ne e sama) Za mazot - mozebi ne e lesno da ja gledash zenata shto ja sakash vo bolki, no samoto chuvstvo, prisustvo pri doagjanjeto na deteto na ovoj svet, e velichestveno
BorisVM Jas bev prisuten od pochetok do kraj koga se rodi kjerka mi. Mozham samo da kazham deka pak kje go napravam istoto ama ako bidam iskren do kraj, srekja shto bev umoren a bogami i dosta zbunet, inaku kje beshe kako na filmovine, kje me sobiraa od podot so mirizlivi soli. Se slagam deka mazhot treba da bide prisuten na radjanjeto.
mafisKumA Sunshine vo pravo si nekoj vo USA Australia .... stvarno go preteruvat so kako sto rece brajca sestri i uste malce komshite da se na porajgaj i jas so te nese slagam ama mislam deka bi trebalo mazot da je na porajgaj for many reasons such as the special bond formed vo tije nekolku prvi minuti mejgu majka tatko i dete isto BECHA je vo pravo vo toj moment ti treba toj sto je kriv da go pcuash [:p][:o)][^]
Sunshine Odsekogash sum bila za toa mazhot da ne prisustvuva na porogjaj, osven ako ne se pogodi nekoj pa epten da zapne deka saka da bide prisuten. Sega mozham da kazham deka porogjaj bi bil katastrofa bez ladnite oblogi i podrshkata od mazhot. Kako i da e, gledanje 'dole', prifakjanje na bebeto vo momentot koga se ragja, ogledala i sechenje na papochna vrvca od strana na tatkoto se big NO-NO! za mene.
јузер Зошто мислам дека сум влегол во погрешно катче?! Породилно беше горниот спрат? Треба кај жена ми на пороѓај да присуствувам..
RaGeAnGeL Mislev deka sum ZA ama ne znam zs vo posledno vreme nekako ideata toj da e do mene ne mi e mila:)))) Sama!!!
quote:
Muz mi slabo barata so makedonskiot, znae da pcue, da bara voda i da vika "te sakam Nogu". Inaku ne mu precese nego toa sto jas vristev, na krajot na kraistata mu rodiv sin.
demek usluga mu napraj?izvini...ne te razbrav ovdeka??
BECHA Ne znam koj del ne go razbra, ama mislam deka skoro sekoj maz ocekuva masko dete, dali e toa javna tajna ili samo mene taka mi se cini. Usluga ne mu napraviv, no ete se rodi masko, pa maz mi se cuvstvuvase mnogu gord, so negovi zborovi "tara-taraaa...super sperm".
quote:
Muz mi slabo barata so makedonskiot, znae da pcue, da bara voda i da vika "te sakam Nogu". Inaku ne mu precese nego toa sto jas vristev, na krajot na kraistata mu rodiv sin.
demek usluga mu napraj?izvini...ne te razbrav ovdeka?? [/quote]
RaGeAnGeL [:D] i posle mazive bile krivi...i ramnopravnost i ova i ona....
Goran-Skopje Mislam deka vo "Sistina" e dozvoleno, ako ne se lazam.
toni_a tuka e normalno da prisustvuvaat mazhite.se razbira onie sto sakaat. mislam deka jas ne bi ja ostavil zhena mi (idna) vo eden takov moment.sigurno bi prisustvuval.
BECHA Se slozuvam so Sunshine, jas go rodiv sin mi vo USA, mi rekoa moze maksimum 4 luge da prisustvuvaat, no ako sakam poveke, ke go prasame doktorot, i se cudam jas, aj da go viknam svekor mi da me gleda, zivi gluposti, maz mi prisustvuvase, od pricina sto mi trebase da pcujam po nekogo, i mislam deka toa e dovolno. Vo MK seuste smetaat deka od sanitarni pricini treba da ima sto pomalku luge, no koga ke razmislis deka bolnicite se gubre(i ova od iskustvo) eden covek poveke nisto nema da smeni.
quote:
Originally posted by Sunshine
od krajnost u krajnost...vo Mk vo nekoi bolnici seushte nemozhat mazhi da prisustvuvaat na porogjaj, ali pa na zapadov prisustvuvaat i majki i tatkovci i brakja, sestri i deca. Ushte malku i kje mozhe i komshiite na skara da se viknat vo bolnica dodeka se poragjaat.
OooOo
quote:
Originally posted by BECHA
... maz mi prisustvuvase, od pricina sto mi trebase da pcujam po nekogo...
Zatoa li se mazhite? Muzh ti chita ovde?
mafisKumA skoro segde je dozvoleno mazi da se so zenata za poragajne a nemije jasno zosto vo Makedonia neje dozvoleno
Mona Lisa Да не гледат луѓето колку "спретни" доктори имаме[:(!]
Sunshine od krajnost u krajnost...vo Mk vo nekoi bolnici seushte nemozhat mazhi da prisustvuvaat na porogjaj, ali pa na zapadov prisustvuvaat i majki i tatkovci i brakja, sestri i deca. Ushte malku i kje mozhe i komshiite na skara da se viknat vo bolnica dodeka se poragjaat.
BECHA Muz mi slabo barata so makedonskiot, znae da pcue, da bara voda i da vika "te sakam Nogu". Inaku ne mu precese nego toa sto jas vristev, na krajot na kraistata mu rodiv sin.
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by BECHA
... maz mi prisustvuvase, od pricina sto mi trebase da pcujam po nekogo...
Zatoa li se mazhite? Muzh ti chita ovde?
OooOo
quote:
Originally posted by BECHA
Muz mi slabo barata so makedonskiot, znae da pcue, da bara voda i da vika "te sakam Nogu". Inaku ne mu precese nego toa sto jas vristev, na krajot na kraistata mu rodiv sin.
Uffff ... kutriot i on kje treba da se machi koga kje ide da ja gleda zhena mu kako se poragja. Gledaj vtoroto da bide kjerka!
Mona Lisa Muz mi slabo barata so makedonskiot, znae da pcue, da bara voda i da vika "te sakam Nogu". Taka e Vesnic tolku i mojo znae ama najosnovnoto go znae...Istocna Makedonija...?Nogu...?
BECHA Jas od Skopje sum, ama muz mi sin mi vikaat "nogu", taka im e polesno.
quote:
Originally posted by Mona Lisa
Muz mi slabo barata so makedonskiot, znae da pcue, da bara voda i da vika "te sakam Nogu". Taka e Vesnic tolku i mojo znae ama najosnovnoto go znae...Istocna Makedonija...?Nogu...?