Прополис - го зголемува имунитетот кај децата
Прополис - го зголемува имунитетот кај децата
BorisVM Прополис е смесата од смолести супстанци кои пчелите ги собираат од цветовите на растенијата. Таа материја се добива од секреторните жлезди богати со ферменти. Има специфичен изглед, горчлив вкус и карактеристичен ароматичен мирис. Докажано е неговото дејство како природен бактерицид, анестетик, антиоксидант, антисептик, антибиотик. Дејствува против повеќето вируси вклучувајќи го и грипот. Составот и бојата на прополисот зависат од видит на растенија од кои пчелите собираат материјал, но и од годишното време. Составот на репрезентативен примерок е околу: 50% смола, 30% восок, 10% етерични масла, 5% цветен прав и 5% други материи. Во прополисот има флавоноиди со комплексен хемиски состав. Бојата варира од зеленкаста до кафено-црвенкаста. Има силно имуностимулативно дејство, што е многу корисно, особено за децата. Прополисот е природен лек кој ги уништува сите материи што имаат штетно влијание на организмот. Тој истовремено им користи на здравите ткива и ги лекува заболените.
The_Crow Doma imam mnogu od toa majka mi zaedno so alkohol da odstoi nekoj 10 dena na sonce pravi nekoj lek dosta delotovoren za afti i slicni raboti izgorenici i sl. Ako mu treba na nekoj takvo nesto neka kaze ke mu dadam.