Home security
Home security
LIDIJA - SKorpija Se nablizuva vremeto na veligdenskite praznici,potoa sledat letnite odmori, periodi koga lugjeto se otsatni podolg period i koga ima najgolem broj na krazbi po privatni domovi. Opshto,kako go zashtituvate vashiot dom od nesakani posetiteli?
VeGaS Ostaam sanduk pcheli vo hodnikot, vednash pozadi vleznata vrata.
Mona Lisa Strazar pred vrata imam iznajmeno[:D]
BECHA Koga nemavme doma alarm, ne mozev da spijam, si mislev ke vleze nekoj usred nok i kraj!!! Sega stavivme alarm, so motion sensor i sto se ne, duri i muabet ni prai, ama ni ednas go nemam aktivirano a epten mirno spijam.... znaci si patime od glavata. Ako nekoj resil da vleze - ke vleze, eden isnpektor vo Skopje rece, edna brava -edna minuta, dve bravi - dve minuti. Dobro e da postoi nekakva zastita, ama vo princip, dobri komsii i kuce, najdobro cuvaat kuka.
LIDIJA - SKorpija Ako ima ushte nekoj da dodade nekoj vickast komentar za home security neka poveli, zoshto posle toa bi gi zamolila preostanatite chlenovi da postiraat malku poseriozni komentari na temava. ps - BECHA, pogorenapishanoto ne vazi za tebe bidejki ti go dade prviot komentar na temava koj beshe na mesto :)
slasa ma zemisi securitas alarm . da te vidi gospod 4000 kruni godisno
sasha Ova dosta zavisi i od mesto ili takanarecen "kvart" na ziveenje. Na pimer kvartov kade shto jas ziveam se racuna medzu pobezbednite vo gradov. Shto se odnesuva do zgradava kade shto ziveam ima alarmi i kameri nasekade. Kako vtoro ima napred na glavnata vrata "kod"...sekoj clen od zgradava si ima razlicen "kod" koj treba da se iskuca za da kapijata se otvori.Kapijava e tolku visoka a i sve okolu zgradava shto teshko da nekoj se ispentari...Treto, napred ima "Consiege" koj dokolkui nesho ne raboti alarmot prashuva koj, sto, kako, zs? pred da vlagash...Cetvrto ima recepcija so Mng i Ass. Mng na smeni vo sekoe vreme...Peto, ima "privatna security group" shto patrolira non stop i se kako zagari:)))...Taka daaaa shoznam...vo ovaa zgrada ne e bash ednostavno da se vlaga mada profesionalnive kradci ke najdat care i na toa....
fio Со блиндирана врата и спроведена струја на кваката од втората внатрешна врата :-)))
dalila So doberman-chovekojadec[:D]
Mara имам ПУДЛИЦА....ама фајтерка![;)][:D]
LIDIJA - SKorpija Da Slave, bash sakav toj primer so Securitas i da go posocham. Vo naselbata kade shto ziveam postoi kukjen sovet koj broi okolu 230 stanovi.Obezbeduvanjeto e kolektivno i celata okolina ja obezbeduva tokmu ovaa kompanija,24 chasa na den. Doma nemam instalirano dopolnitelen alarmen sistem zatoa shto smetam deka nema potreba od toa.Bukvalno mozam i da izlezam a da go ostavam stanot otkluchen. Da ne zboruvam za toa kako niz celo maalo se e ostaveno po dvorovite:tochaci ,skuteri,skii,igrachki,alati..... Od lichno iskustvo mozam da kazam deka se chuvstvuvam mnogu sigurno i relaksirano,iako nikogash ne se znae! Me interesira kako e vo drugite delovi od svetot i koi merki se prevzemaat.Ima li neshto slichno vaka kako vo N.? (Inaku za onie koi ne se zapoznaeni,Securitas e del od internacionalnata firma Securitas Group i e rasprostraneta ne samo niz Evropa, tuku i niz celiot svet.)