Kometi i galaksija
Kometi i galaksija
zlotty_co_380 Dali se dvizat navistina so ogromna brzina kako sto se kazuva , so brzina na svetlinata, sto e toj materijal sto se sostaveni , dali ima nekoja materija koja sto gi pravi seuste "zivi", ili seuste samo ke ima pretpostavki i mislenja za niv. Kade odat ili se dvizat , pa od vreme na vreme pak se vrajkaat vo nasiot soncev system? spored moite mislenja ne e samo ovaa galaksija , mora da ima nesto kade sto se zavrsuva? ili krajot ne postoi vo galaksijata?
Lidija E sega zlotty se praj ovde muabet za kometi ili galaksii? I daj prosiri malku poke:) So znaci za tebe galaksija, nasata ni mlecna pateka & company :) ili mislis celosno na celiot unverzeum ili kako se vika na nasi. Zs za galaksiite inace, ne e samo spored mislenje tuku galaksii gi ima kolku ti dusa saka. A za krajot ne znam uste :)
Natasa ne tuku mozit da imat uste galakcii i universumi kako so e ovoj nasiov,plus meteorite se kako kamenja ama vo golemi velicini i pod dejstvo na brzina so koja se dvizat se trijat i stanuvaat pomali i pomali,ili se krsat vo dvizenje ili se udiraat so drugi. Uste nikoj ne e siguren dali e edna galaksija ama sega vo posledno vreme se dokazuva deka ne e samo edna i deka ima mnogu drugi slicni na ovaa ovde.I drugi soncevi sistemi so skoro ist raspored na planeti.
zlotty_co_380 Da , i jas se soglasuvam so tebe, no dali ima seto ova nekade kraj kade sto se dvizi niz ovoj narecen univerzum, ili samo se dvizi nekade.... nie seuste ne si ja znaeme nasata galaksija , a naucnicite zboruvaat za drugi, toa se nivni pretpostavki, koznae koolku sto e pretpostavka moze da bide i tolku vistionito ili lazno.
Lidija Mene ne mi e jasno zs se dvoumite dali ima ili nema drugi galaksii???? Ne se be zlotty pretpostavki to e veke dokazano. A za krajot nemam poim nema ni da imame nekogas.