ДПМНЕ или НП?
ДПМНЕ или НП?
Strelec Кога би бирале меѓу овие две партии, за која би сте се определиле? Која партија е подобра? Односно, која е помалку лоша?
beaver hunter a be, zakonot za zabrana na ednite i drugite, ushte ne e donesen?
nukleus I dvete partii se relativno so dobri programski celi,no nivnite lideri se katastrofalno loshi i zlonamerni kon narodot.
Strelec Сепак, за која би се определил ти доколку мораш да избереш една од нив?
nukleus Ne izbiram ni edna zatoa shto ne sum "ovec" i ne bi sakal slednite 4 godini da mi bide griza na sovesta zatoa shto licno jas sum se opredelil za nekoja od tie dve partii vo koj voopshto nemam verba i pokraj nivnite javni zalaganja i programski "vrtimushki",veke se videni na Makedonskoto nebo.
NACIONALIST VMRO DPMNE
Cheche Jas ke glasam za DPMNE, ne od sto se nesto "cool" tuku, imaat najgolemi sansi da tepaat na izborite i veke ednas SDSM da zamine od politickava scena vo Makedonija, prosto, tie luge se krajno nesposobni i bez nikakva vizija za Makedonija. Znaci, moeto opredeluvanje za DPMNE ne e od sto gi sakam, tuku da posluzat kako smena na vlasta. Se zaboravija SDSM vo nivnoto nerabotenje, vo nivniot apasluk i rasturanje na drzavata, pa mora nekoj da gi kazni, neli?
sasha Ni ednata ni drugata.
трендафил Тешко е да се определи човек. Затоа што и двете партии не се истото ВМРО што ги загуби изборите. Факт е дека мнозинството граѓани се за ВМРО-ДПМНЕ. Тоа пак ме наведува дека веројатно ВМРО-НП е вистинскиот избор, затоа што како бираме секогаш бираме погрешно. Шегата настрана. Да беше решено и стабилно Косово, не би имал дилема. Би гласал за било која од нив, па доколку не одат работите како што треба за другата. Едноставно да видам дали Груевски беше успешен министер со сопствени заслуги или беше добро воден од Георгиевски. За жал Љубчо е единствениот наш политички лидер што однапред предлага решенија за политичките проблеми. Другите се прават дека проблеми нема. Останува да видиме дали можеби Груевски ќе биде тој што ќе ги закопа двојцата до скоро неприкосновени политички лидери - Црвенковски и Георгиевски, односно дали тоа што дозволи Бранко да стане претседател е грешка или добро смислен потег.
achtung_panzer So kogo drugaruva(she) Lubcho: [url]http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=A2AB40438793A64BA033B026992D5A42[/url] ... dodeka Gvujo seushte si go bara gjavolot: "Груевски: ДПА го губи рејтингот, го губи влијанието и ако има избори, ќе има помалку пратеници Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, очекува да се појави нов политички субјект во албанскиот политички блок во Македонија со кој неговата партија би соработувала во иднина. Груевски оваа своја процена или само желба ја соопшти во интервју за радиото Глас на Америка, " P.S. Malku off-topic, so kogo drugaruva SDSM: [url]http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&ArticleID=43108&EditionID=682[/url] Kapitulanti kolku sakash, se trkaat koj prv kje predade...
profa Ja bi za DPMNE,bilo kakva vlada so Ljubco i Branko nemozam da trpam
Goran-Skopje Jas bi glasal za da bideme protektorat na Brunei, kakva rabota kje zavrshime, pa pa pa... Iskreno, ich ne e losho ova kako idea. Koj gi ebe posle partiive, neka se lazat megju sebe.
dejan Barem tuka se gleda za koj da ne se glasa http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=61249 Овие згради тројца политичари ги искористија за политичка кампања. На заминување им ги додели екс премиерот Георгиевски. Веднаш им ги одзема --->Црвенковски.<---