Dali bi posvoile dete?

Dali bi posvoile dete?
Aleksandra
 
Ovoj Topic go postavuvam na ovoj Podforum, no me interesiraat mislenjata i na zeni i na mazi...

Poznato e deka ima golem broj na deca bez roditeli...No, vo isto vreme ima i golem borj na roditeli shto posvojuvaat deca.

Me interesira stavot na Forumdziive: Dali bi posvoile dete?

Ako odgovorot vi e NE...me interesira pricinata....ve molam kolku sto mozete iskreno da odgovorite.

dada Sani
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL

Jas i da imam deca sakam da posvojam



I jas sum na istoto mnenie:)
sisi Na site parovi,a i na poedinci,koi od zdravstveni pricini ne se vo moznost po priroden pat da sozdadat semejstvo i deca,od srce im preporacuvam da posvojat barem edno,ako ne i povece (a ima i takvi). Na pocetokot samata ideja mozebi deluva strasno,neprifatlivo,nekoi duri cuvstvuvaat degradacija,cuvstvo na nesposobnost i vina,no poleka ja prifacaat vistinata: Roditel e onoj koj go gleda,raste,vospituva,trca po lekari,lazi kako zmija i zeva kako lav,zaedno so deteto koe pred oci od bebe mu se pretvora vo covek.
Onie koi go propustile momentot vo zivotot za posvojuvanje,poneseni od vnatresnite stravovi i dilemi znaat kolku e skapoceno cuvstvoto da bides roditel.Stanuva sovrseno nevazno koj bioloski go sozdal,zatoa sto zivotot ne trae samo dodeka bebeto se sozdava.Zivotot dolgo trae pokraj decata.
PajdaK Neznam zasto lugeto sto nemozat da imat deca poradi problemi.. ne posvojuvaat deca.. Od moja gledna tocka toa e O.k. da se posvoi dete.. U mojot grad znam 2 3 familii so imat posvoeno deca.. i kako so gleam Mnogu im e ubavo, ali loso e so ima pokvaren narod sto ja maltertira licnosta so e posvoena... (znaete so mislam..) na licnosta i se kazuva koja e... ja pokazuvaat so prv taa e posvoena.... a neznam sti e loso vo toa da imas posvoeno dete :)
Tanja19 dokolku ne daj boze nastanat nekoi komplikacii pa da ne mozam jas so parterot da imame nashe dete...togas bi posvoila...dete si e dete...ne e samo da se rode deteto,roditel postanuvas od koga ke se rode deteto...spored mene praviot roditel e onoj koj shto se grize za deteto...ne e bioloshki ali cel zivot e so nego i se grize za nego,go saka kako licno svoe dete,toa e vistinska roditelska ljubov...
moze odprvin zvuci malce nekako odbivno ili kako sho razmisluvat nekoi:"ke gledam tugo dete",ali dete si e dete,mislam oti nemozis da ja pocuvstvuvas vistinskata vrednost na zivotot bez deca.
Malku moze ne e prijatno od koga deteto ke doznae oti e posvoeno...ne se znae kako moze da izreagira...eden prijatel od koga dozna deka e posinet celosno se smeni,ne mozese da gi podnesuva roditelite,pa pocna droga da cepka...
u sekoj slucaj nemam nishto protiv posvojuvanje na dete...toa e nekako kako shansa za onie na koi prirodata im go skratila pravoto da bidat roditeli...a i shansa za normalen zivot so familija na onie deca koi gi ostavile...
RaGeAnGeL Jas i da imam deca sakam da posvojam
Kaneo
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL

Jas i da imam deca sakam da posvojam


I jas se slozuvam so Rageangel.