Kloniranje-DA ili NE?!

Kloniranje-DA ili NE?!
dalila
 
Kako shto kazhuva i samiot naslov, me interesira dali ste za kloniranjeto?!

Kloniranjeto na zhivotni vo nauchni celi donekade go opravduvam.
Site lekovi shto se proizveduvaat se ispituvaat prvo na zhivotni.Kolku e toa humano, drugo prashanje e.
No kloniranje so krajna cel-reprodukcija, definitvno ne odobruvam!!!
Kloniranjeto na chovekot ne mozhe da donese nishto dobro.

Shto mislite vie okolu ova?!
RaGeAnGeL ne!
OooOo Apsolutno NE!
јузер Absolutely NOT!

Освен ако е целта да се зголеми наталитетот на македонците. :)
dalila Interesen tekstovde , kaj shto e objasneto kako kloniranjeto se upotrebuva vo sluzhba na lechenjeto.
No i samiot istrazhuvach, dr Miodrag Stojkovic, ima stav deka ne postoi medicinska opravdanost za kloniranje na chovek i deka toa treba da se zabrani.
Natasa I da i ne dokolku e za naucni celi vo red e,ama ne da se odi vo beskraj so toa,zatoa sto vo medicinatva nemorat da se klonirat samo covek za da se dojdit do nekakvo resenie za razni bolesti,i navistina se dojdeni do dobri rezultati kako rezultat na toa.
Makedon-666 ne!toa ne e prirodno!
f9 MATRIX-unloaded...Me,me and me....and me,and me and me...
Warning!
Your operational system is infected with virus...please use your antivirus program to clean up the mess.
Zarem treba poveke praksa i filozofija...
kristina Kloniranje? Apsolutno Ne!!!
zlotty_co_380 Bi bilo dobro da se proba i so lujge, me interesira ako go kloniraat Hitler, sto ke se sluci, dali ke se poftori 1940-te godini ili ke bide sosema drugo... malce interesna tema , vo nekoj raboti e dobro da se proba za kloniranje, no od druga strana za sagrozuva covetstvoto, vise sum za NE nego za Da. taka da 90% e za NE , 10% za da.
nevernik Ne.
Duh Za bilo kakvo kloniranje da stanuva zbor, bilo za kloniranje lugje ili zivotni, covekot moze samo teloto da go klonira, a zivotniot duh go dava samo Gospod taka da gledano od taa strana, kloniranjeto i ne e nisto neobicno, moze da se rece eden ponepriroden vid na odgleduvanje. Odgovor na prasanjeto od temata - ne znam.
GiTaRiSt Jas ne sum za kloniranje...
TimeHacker globalno NE za kloniranje !
xokaido NE NE NE NE definitivno NE
Mona Lisa
quote:
Originally posted by TimeHacker

a zs DA ? ubo e da ima kloniranje? da ima fals covek so lict na tebe?

Da, zas kloniranjeto ne e samo da ima ili ne covek isti ko tebe..Imam citano deka so kloniranjeto mozat da se izbegnuvaat naslednite bolesti koi najcesto se pojavuvaat kaj decata.A i dobro e za nekoi roditeli koi sakaat decata da bidat pluknati na niv.Ako veke Da toa treba da bide pravo na licen izbor..Nemoze nekoj bez tvoe znaenje da te klonira...i posle da seta so tvoeto ime...I i plus e pozitivno za site parovi koi ne mozat da imaat deca.
No sepak ni jas ne se soglasuvam potpolno zatoa i rekov Da i Ne.
Mona Lisa se dvoumam, i da i ne.Si ima i pozitivni i negativni strani.
TimeHacker a zs DA ? ubo e da ima kloniranje? da ima fals covek so lict na tebe?
TimeHacker malku se tie so nemat deca,ili pak so nemat moznost da imat deca,e ubo ti taa smisla da e covek ko tebe? da nosi tvoe ime? da glumi kako tebe? 15 % iznesuva brojot na tie so sakat kloniranje,a i to so sakat,sakat od semejni pricini,nemale moznos da imat deca ceel zhivot i bi sakalo da imat edno.! no dali e toa prirodno ? ne e isto kako normalen covek da se rodis od majka,da te hranet so mleko so sve,to e sve fals,zaklucok : NE kloniranje
Anna_Black Nikako!Koi sme nie da si igrame Gospod?
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Anna_Black

Nikako!Koi sme nie da si igrame Gospod?


mmmmmmmm interesen odgovor,

pa znaes Gospod mozebi vejke i "krenal race od nas" pa rekol: "na vladeete, jas nemozam da ve kontroliram, kontrolirajte se sami. Vie bidete i Gospod i Angeot i Gaolot." Pa koga ke pogledenme okolu nas ke zabelezime deka vejke i taka e.
Anna_Black
quote:
Originally posted by zlotty_co_380

quote:
Originally posted by Anna_Black

Nikako!Koi sme nie da si igrame Gospod?


mmmmmmmm interesen odgovor,

pa znaes Gospod mozebi vejke i "krenal race od nas" pa rekol: "na vladeete, jas nemozam da ve kontroliram, kontrolirajte se sami. Vie bidete i Gospod i Angeot i Gaolot." Pa koga ke pogledenme okolu nas ke zabelezime deka vejke i taka e.



A be toa ti e samo izreka. A moze stvarno e toa sto gio kazuvas
Mirakuliks Za oanka surovo Kloniranje lugje kakona primer za pravenje eden vid armija ili sl. ne toa chista zloupotreba na naukata, inaku kloniranjeto kako poim i proces opfakja mnogu golem dijapazon na raboti koi samo chovek koj e po profesija biolog dobro gi poznava i znae kade e vekje opasno a kade e potpolno medicinski opravdano.
Jas znachi sum protiv kloniranje na cela edinka bidejkji tuka se javuvaat mnogu golemi etichki problemi ,ama ne znam shto ste tolku protiv kloniranje na zivotni, ako pravilno se iskoristi moze da donese mnogu pridobivki, isto taka tuka se otvara prashanjeto ya kloniranje na Stemcells ama ne bi ve machel i ne bi ochekuval realen odgovor bidejki veruvam deka najgolemiot del od chlenovite ne ni znaat shto se stemcells
zlotty_co_380 coek , koga ke pocne edno da se klonira nikoj nemoze da sopre da se klonira nesto drugo. Znaes... se pocnuva taka , prvin so zivotni (gluvci, macki, kucinja, kravi, majmuni i ooooooooooooop na kraj na lujgeto za final test )
Podobro ic da ne se pocnuva, oti ako se pocne mamiceto ni se rasplaka na site.. na nekoj ke mu tekne i Gospod da go klonira, i Muhamed i Buda i Faraoni i tirsta cuda. Sto ke se sluci da gi kloniraat site vo isto vreme i vo igra Hitler i Tito I Stalin da gi stavat, zaedno da pocnat da gi rastat od inkubator... ne sakam da mislam nataka.... mozebi kraj na svetot ke bide ...
Makedon-666 NE
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Makedon-666

NE


sto mislis so ne? nesto poopsistno pisi.
Nina87 NE NE NE NE!!!!
tincheto kloniranje na primer samo po potreba ako treba neshto a inace ne sho znam