Kosharka

Kosharka
a-pin-dim
 
Za koj makedonski koshakarski klub navivate?

Navedi zosto bas za toj klub navivas!
MeGaSTaR 1. Vardar Skopje 13-0
2. Rabotnicki `11-2
3. MZT Skopje `10-3
4. Mac 91 Polo ` 7-6
5. Fon `7-6
6. Mavrovo `5-8
7. Soko Stark `4-9
8. Negotino ``3-10
9. Linea `3-10
10. Favoriti ` 2-11


Lidija So e "Toa sum jas"???? Taka se vika nekoj klub??? Ne deka imam poim koj kako e od ovie ama zosto pred nekoe vreme slusnav deka Bitolcani bile dobri vo kosarka sega vo posledno vreme, a jas od tamu togas glasam razbira se za Pelister :)
devil РАБОТНИЧКИ
wolf_pack Деликатес Кочани (сите убаво знаете кои беа тие)
јузер Емзете Скопје тт т тн тн :)

Порано беше интересна и имаше некаков квалитет кошарката кај нас. Сега е.. не знам како да кажам, селска лига. Ич не гледам и не пратам.
wolf_pack Годел и Деликатес, јузер памти какви дуели беа тоа :)
јузер Памтам како не :)

Најинтересен натпревар што сум го гледал бил МЗТ-Реал Мадрид негде `99-та кога тепаше МЗТ во последни секунди. Реал тогаш беше најдобар тим во Европа, Бодирога им беше плејмејкер.
ZOTE
quote:
Originally posted by јузер

Памтам како не :)

Најинтересен натпревар што сум го гледал бил МЗТ-Реал Мадрид негде `99-та кога тепаше МЗТ во последни секунди. Реал тогаш беше најдобар тим во Европа, Бодирога им беше плејмејкер.
ЗОТЕ

Треенер им беше Жељко Обрадович, многу добро се сеќавам на таа утакмица затоа што ја гледав во живо. Беше толку драматично затоа што на крајот губевме со еден кош разлика а Перо Блажевски требаше да изведува две слободни фрлања. Алал да му е затоа што беше ладнокрвен и ги даде двете слободни на 5 или шест секунди пред крајот. Во последниот напад на Реал М. имавме многу среќа затоа што упатенот шут на Бодирога направи еден круг околу обрачот но не влезе во кошот. И што да ви кажам од преголема радост сите влеговме во терен да ја прославиме историската победа на МЗТ против Реал Мадрид.
Simona ГОДЕЛ или КГД а сега Фершпед ама пред и над се Работнички
MeGaSTaR Vardar Osigoruvanje :)
ZOTE Денес во 19.30 часот се игра полуфиналниот натпревар помеѓу Вардар и МЗТ Скопје. момнеталниот резултат е 1-1 во партии а се игра во три добиени.




GiTaRiSt Moj omilen kosharkarska tim e Vardar Osiguruvanje :D
MeGaSTaR ZOTE kako zavirhi koj go pobedi..
ZOTE Во регуларниот тек натпреварот заврши нерешено, значи се играа продоженија. Иако последниот напад за победа го имше МЗТ кој преку Талевски не успеја во последната секунда да даде кош. Во продолжението од 5 минути психички беа подобри играчите на Вардар и победија за предност од 2-1. Иначе се игра во три добиени. Како и да е се играше многу интересна кошарка и неизвесна до самиот крај како што би посакал секој љубител на овој спорт. На телевизија немаше пренос заради натпреварот од лигата на шампионите Барса - Милан.
TimeHacker Rabotnicki shampion
Hektor za pelister
TimeHacker kako pelister ?