Најбогати луѓе на светот

Најбогати луѓе на светот
Strelec
 
(adrian_sk^^) [email protected]
MeGaSTaR BiLL Gates is The Richest Man in The World ..
Aleksandra Aco, odlicna tema...inace ova ti e lista od "Forbes" ili?
Strelec Да!:) Од "Forbes"!

Strelec Ми текна сега на два вица, на иста тема, ама со различна содржина!:)
(знам дека не е потфорумов за вицови, ама поврзано е со темава)

Прва верзија:
Се продавала книга со наслов “Како да се стане богат?“... Некој ја купил книгата и внатре го пишувало само ова: “Ако ти за ваква книга даваш 25 долари, никогаш нема да станеш богат“!:)

Втора верзија:
Се продавала книга со наслов “Како јас станав богат?“... Некој ја купил книгата и внатре го пишувало само ова: “Епа јас станав богат продавајќи ја книгата ’Како јас станав богат’“!:)

Aleksandra
quote:
Originally posted by Strelec

Ми текна сега на два вица, на иста тема, ама со различна содржина!:)
(знам дека не е потфорумов за вицови, ама поврзано е со темава)

Прва верзија:
Се продавала книга со наслов “Како да се стане богат?“... Некој ја купил книгата и внатре го пишувало само ова: “Ако ти за ваква книга даваш 25 долари, никогаш нема да станеш богат“!:)

Втора верзија:
Се продавала книга со наслов “Како јас станав богат?“... Некој ја купил книгата и внатре го пишувало само ова: “Епа јас станав богат продавајќи ја книгата ’Како јас станав богат’“!:)Tuu be me prevari samo sto sakav slicno nesho da napisham. Nego isteresno e i koga se ima vreme da napiseme poveke info za ovie sto dostignale do Top10...toa go ima i vo Forbes.
Unreal Ingvar Kamprad Sweden 79 28.0

Овој не од ИКЕА газдата?
Иначе еве уште една интересна случка

Јадник без работа се пријавил на оглас на Мајкрософт за чистач на WC школки. Кадровскиот директор го примил на разговор и после краткиот тест му рекол: "Примени сте. Само оставете ми го вашиот меил за да можам да ви го испратам договорот и списокот на работни должности." Сиромашниот целиот збунет одговорил дека тој воопшто нема компјутер а со тоа ни меил.

"Тогаш жал ми е, ако немате меил тоа виртуелно значи дека не постоите, така да неможам да ве примам," одговорил директорот.

Човекот очаен излегол од Мајкрософт, без идеја што да прави и само со 10 долари во џеб. Разочаран тој се упатил кон супермаркетот и од таму купил гајба со 10 кг јагоди. За кратко време успеал да ги продаде сите јагоди на парче и го дуплирал почетниот капитал.

Изненаден од успехот, ја повторил истата работа уште три пати и се вратил дома со 60 долари. Тогаш сватил дека системот му овозможил да преживее и почнал да го применува во континуитет. Излагал рано на сабајле а се враќал доцна навечер и секој ден со се повеќе пари.

За кратко време купил количка на туркање и го зголемил обемот на работа, подоцна количката ја заменил со мало камионче. Работејќи на истиот принцип во рок од една година станал сопственик на мала флота на моторни возила.

За 5 години ја создал една од најголемите мрежи за дистрибуција на храна во САД.

Во тој момент мислејќи на иднината на своето семејство одлучил да го осугура својот живот и повикал агент за да потпишат полиса за осигурување. На крајот од разговорот агентот го прашува кој му е меилот за да му го испрати договорот.

Нашиот херој одговара дека нема меил.

"Баш чудно. Немате меил а успеавте да направите империја, замислите каде ќе бевте да го имавте," прокоментирал агентот.

"Во Мајкрософт и би чистел WC шољи," одговорил некогашниот јадник.

*****

Морална поука бр.1 - Интернетот не ги решава сите проблеми во животот.

Морална поука бр.2 - Ако немаш меил адреса а многу работиш можеш да станеш богат.

Морална поука бр.3 - Ако ја примите оваа порака преку меил, поблиску сте до чистење шољи отколку да станете милионер.
element
quote:
Originally posted by Strelec

(adrian_sk^^) [email protected]Ajde ako mozes sporedi gi i nasite od Makedonija. DAli ke se gledat kako mravka od avion ili od satelit ili ke lushat do gola koza uste narodot