Државата не стори ништо за раселените

Државата не стори ништо за раселените
dejan
 
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=8A04D1BDA2D9BE4BB32476D1A539CB45
Zhalno i tragicno!! Do koga ke treba Makedonskiot narod da se maci...
Во моментов во земјава во десетте колективни центри има 610 раселени лица, кои живеат во многу тешки услови, а некои од нив што се болни од рак не добиваат ни соодветна медицинска нега. Децата и возрасните живеат во исти простории, а немаат ниту разновидна храна, регистрирале посматрачите на Комитетот.
Makedon Pa vinovni se raselenite lica; site od niv glasaa za SDSM, ete im go SDSM kakov e.