Прескапи службени патувања

Прескапи службени патувања
Strelec
 
Дураку за Мексико Сити, Јакимовски за Њујорк. Службени патувања за кои од буџетот само за два авио билети се потрошени 15.000 евра. И двајцата патувале со луксузна прва класа.

Билетот на Дураку е од 17 март, релација Скопје-Франкфурт-Мексико Сити. Патувал со највисока Ц класа, за што државата платила фантастични 8.600 евра. За истата таа релација летањето со нормална класа чини 1.300 евра.
Авио билетот на министерот Јакимовски е од 23 јануари, релација Скопје-Франкфурт-Њујорк. За летот со највисоката луксузна класа се потрошиле 4.700 евра.
Од двете министерства ги потврдуваат патувањата на Дураку и Јакимовски. Од Министерството за земјоделство велат дека Дураку во Мексико Сити бил на меѓународен форум за води. Со себе носел уште двајца вработени од „Водостопанство“.

Од ресорот за социјална политика објаснуваат дека информирале за јануарската посета на Јакимовски во Америка - симпозиум на Обединети Нации за правата на жените.
Министерот предводел голема делегација - луѓе од повеќе министерства и државни институции.

Во ситуација кога земјата се бори со економска криза, луксузирањето на македонските делегации од година во година влече се повеќе и повеќе пари од буџетот.

(adrian_sk^^) [email protected]
zlotty_co_380 So koja komapanija patuvale, i prasajte gi dali si gi klajmuvale friquent travel points, oti so prva klasa letanje se sobiraat mnogu poeni, i baska sldniot pat moze da odat vo evropa za bespari za da ne plaka drzavata pak 2000euro za prva klasa do Evropa.

* patnicite koj sto patuvaat prva klasa, mozat da ponesat so sebe 40 kilogrami bagaz
nukleus Skoro sekoja godina po edno avionce.Mashala kolkava "vladina" flota ke imavme dokolku ministrite i drugite patuvaa so malku pomala klasa.
Natasa strelec aku se sekiras koj kolku pari trosit tamu glata ke te fatit zs nisto nemojs da im naprajs sekako deka ke trosat ko se na taja pozicija.