„Леб и сол“ повторно се враќа на сцена

„Леб и сол“ повторно се враќа на сцена
nikolahn
 
Музичката група „Леб и сол“ повторно се враќа на сцена

Скопје, 11:36

Музичката легендарна група „Леб и сол“ повторно се обедини по десетгодишна пауза.
Четворицата нејзини членови Влатко Стефановски, Бодан Арсовски, Гаро Тавитјан и Кокан Димушевски оваа година, по повод три изминати децении од нивното формирање, повторно се обедуваат и на тој начин ги одбележуваат успешните дваесет години од нивната работа.
„Леб и сол“ е формирана во 1976 година, а се распадна 1996 година, кога секој од нејзините членови тргна по свој професионален музички пат.
За време на нивната 20 годишна активност тие имаат изведено концерти ширум светот, а имаат издадено и 15 албуми.
„Авалон продукција“ ќе биде промотор и организатор на претсојните десеттина концерти, кои треба да започнат кон крајот на август во Македонија, како и на просторите на поранешна Југославија./крај/ам
xokaido Leb i sol se Zakon. Vlatko stefanovski e Legenda ne znam najdobroto og rok scenata na Makedonija
dojran Drago mi je cuti da se sprema nesto kao come back, za takve majstore muzike....Uh sto su dobri!!
vardarce Одлична вест, се надевам дека ќе направат незаборавни концерти.