Psihologija/Za dobra zurka

Psihologija/Za dobra zurka
Aleksandra
 
Psihologija...

Za dobra zurka...

Da bi napravile priem koj bi bil neshto pomedzu zurka i sedenka, potrebno vi e malkucka trud. Sushtinata e vo toa sve da isplanirate na vreme, shto znaci, porano da se pripremate okolu stanot ili kukata za gostite, i da se naoruzate so dobro raspolozenie koe voopstho ne smee da vi nedostasuva taka da site na zabavata bi imale vpecatok deka se vkluceni vo edna dobra atmosfera.

Napravete neshto na osvetlen prostor. Igrata so svetlosta moze da napravi zadovolna, svechena i istovremeno pomalku mistichna atmosfera. Sveki mozat da bidat interesni, posebno se efektni koga se postaveni neobavezno, na razlicni mesta: na pod, na skali, i definitivno na masa kade shto stojat stvarite za posluzuvanje.

Nemorate posebno da se sreduvate za priemot koj go prireduvate, no nemojte da dopushtate bas da izgleda kako vashiot izgled za taa vecer bila posledna stvar na koja ste pomislile. Na zenite ne treba da im bide dozvoleno izmeni na garderoba vo posleden minut (zatoa shto toa znaci ushte saat-dva presoblakanje), ali nemojte da se usturcavate da pred samoto doaganje na gostite izberete drug dzemper ili koshulja. Kaj mazite toa ide dosta ednostavno i ne predizvikuva dodatna nervoza, za razlika od pripadnichkite na ponezniot pol, koi vo sebe si povtoruvaat kako ne treba da se optovaruvaat pred vazni momenti i deshavanja, dodeka gubat zivci pred ocite na mazite birajki ja crnata boja koja ke ja oblecat za gostite.

Na vashata zabava ili priem mora da ima pijalak i red drugi raboti za posluzuvanje. Sve pripremajte den ili nekolku zdravi saati pred da dojdat gostite. Taka i vie ke mozete da uzivate vo zabavata so gostite namesto da brzate i trchate kako "muvi bez glava" da vidite dali ima pijalak ili dali treba da trknete do prviot market, a da gostite ne primetat deka ste odsutni. Shto se odnesuva do izbor na hrana zadrzuvajte se na jadenja koi mozat dugacko vreme da stojat na sobna temperatura. Na hranata obavezno primenete go praviloto "pomalku e poveke", shto vo ovoj slucaj znaci da e servirana da moze da se jade vo mali zalaci.

Poshto e "vizuelno pole" neshto shto predizvikuva najveke senzacija kaj luge, posebno vnimanie obratete na prostorot i opshto na sve shto ke bide vo vidnoto pole na vashite gosti.

p.s Bi ve zamolila za vashe mislenje...Odgovor so edna recenica ne e prifaten. Ovaa tema e od oblast na Psihologija i ve molam za temelni odgovori.