Bankarskite smetki = Lagite na Mladenov

Bankarskite smetki = Lagite na Mladenov
tomislav1978
 
Bidejki prethodniot topik za navodnite bankarski smetki vece e arhiviran, eve tuka prodolzuvame za lagite na Mladenov:

Судот го прогласи Младенов за виновен во спорот со Костов

Основниот суд еден го прогласи Никола Младенов за виновен дека го наклеветил Хари Kостов во „Фокус“ кога објавил дека банкарот поседува тајно конто во Швајцарија.


a1.com.mk


трендафил Според повеќе слични пресуди на европскиот суд за човекови права во Стразбург, не може да се осуди новинар за објавено сомневање. А Никола Младенов само праша дали Црвенковски и Костов имаат тајни конта во Швајцарија. Напротив, државните органи треба да го испитаат сомнежот. Нејасно е и зошто судот одлучил дека психичкото растројство на Костов е само поради тоа што е објавен сомнеж дека има пари, а дека око не му трепнува (и не делувало на неговата психа) тоа што го егзекутира Диме Поштарот или што без потреба ги држеше во занданата Шутка бранителите што ги обвини за Раштански Лозја. Исто така на негово барање беше за истиот случај распишана потерница и во Хрватска беше уапсен Љубе Бошковски. На Хари Костов не му е гајле и за срамот што на Македонија и го донесе со киднапирањето на Германецот Ал Масри. Го навредува само ако некој каже дека има пари. Веројатно би му била чест ако некој напише дека е голтар. А клиентите на Комерцијална Банка треба да имаат на ум дека на нејзино чело се наоѓа психички растроен човек. И по сопствено и по тврдење на неговите лекари.
Нејасно е и по кој македонски закон братучед му на Костов, скопскиот обвинител Стерјо Зиков се обратил до ФБИ за да поткрепува приватна тужба. Нејасно е и тоа како Костов и Црвенковски добија експресно одговор од Швајцарија, а антикорупцијската комисија уште чека на него. Дали банките брзо им одговараат на своите клиенти, се работи ли за фалсификат (дали судот ја утврдувал автентичноста на документот) или банката се нажалила на нашите сиромашни политичари.
Во секој случај, се работи за судска одлука во прв степен, на која осудениот Младенов сигурно ќе се жали.

П.С.: Денес е светскиот ден на слобода на медиумите.

nukleus I ovde kako da mi smrdi na "Vlashka rabota" ili se lazam?
nukleus Da so okulu 500 000 denari ili okulu 8 000 evra.Pa toa e sram za Hari komu edna dnevnica mu iznesuva poveke.Sepak ako se zeme vo predvid faktot shto sudot se izblamira so ocigledno pristrasno vodenje na sudskata postapka,togash poveke od jasno e deka Mladenov ke bide osuden iako faktite govorea vo negova korist.Tokmu zatoa Makedonija nema nezavisno sudstvo koe stalno ke bide korumpirano od odredeni oligarhijski krugovi shto ke go odlozuvaat priemot vo EU.Znaci so slucajot na Mladenov se dokaza kolku sudstvoto e "nezavisno" i kolku drzavata im pomaga na oligarsite i go angazira FBI ako treba samo da gi izbrishat tragite na ukradenite pari od narodot.
tomislav1978
quote:
Originally posted by nukleus

Da so okulu 500 000 denari ili okulu 8 000 evra.Pa toa e sram za Hari komu edna dnevnica mu iznesuva poveke.Sepak ako se zeme vo predvid faktot shto sudot se izblamira so ocigledno pristrasno vodenje na sudskata postapka,togash poveke od jasno e deka Mladenov ke bide osuden iako faktite govorea vo negova korist.Tokmu zatoa Makedonija nema nezavisno sudstvo koe stalno ke bide korumpirano od odredeni oligarhijski krugovi shto ke go odlozuvaat priemot vo EU.Znaci so slucajot na Mladenov se dokaza kolku sudstvoto e "nezavisno" i kolku drzavata im pomaga na oligarsite i go angazira FBI ako treba samo da gi izbrishat tragite na ukradenite pari od narodot.


Ne mozam a da ne se smeam..dobro be batka se citas ti..koi fakti govorea na stranata na lazgoto Mladenov?
Pana ...abe zimi se ,ako ne se krie pozadi nickot na nukleus licno Mirka Velinovska od Fokus jas Pana da ne se vikam.....Mislam tesko ke najdes dvajca tolku nepismeni,pa sigurno toa e edno sustestvo
nukleus Ti samo smejse a Makedonija ke place.Zarem prashuvash koj fakti?Duri se pravite i na udreni koj fakti a?Pa koga sudot moze da mu veruva na zborot od eden lihvar(kako shto samiot Kostov se narece pri edna poseta na clenovi od MMF)deka bankarskite smetki bile falsifikat,koga sudijata ne im dava za pravo na obvinetite da dokazat deka smetkite ne se lazni,dali toa ke se smeta za ushte eden slucaj od plejadata slucai vo Makedonija koj ushte se narekuvaat:
-Kadija te tuzi-kadija te sudi!
nukleus A pozadi nikot Pana se krie licno Radmila epten pismenata.Abe bolni ste navistina koga vo sekoj nick gi prepoznavate vashite neprijateli a i onie shto im ja kazuvaat vistinata na lugeto.
Makedon Sega gledam zosto ne ne` primaat vo EU. Sudstvoto e celoto partizirano, raboti kako da e privatna svoina na SDSM.

Prvo, sudot treba da proveri dali Hari imal smetki vo stranski banki, pa setne da sudi dali klevetel Mladenov ili ne. A sudot NAMERNO ne ja proveruva informacijata za eventualno postoenje na tajni smetki na Hari, sto dava uste pogolem somnez na nevinosta na Hari.

Tesko na narodot so vakva vlada, tesko na Makedonija. A veke 4 godini EU ni trubi, za da vlezete vo EU trebate da go reformirate sudstvoto, no vlasta nikako toa ne go pravi- ne i odgovara. Vo matno polesno se lovi, neli? Oligarsite ke si teraat svoja rabota, ke imaat monopol, a nivnata privatna firma- SDSM ke go odrabotuva toa za niv i ke gi brka SITE stranski investicii, a Makedonija ke tone i tone. Mislam deka veke i potonavme, narodot vo Makedonija e extra siromasen.
NACIONALIST Казната за Младенов е превисока

Неколку дена по одлуката за Никола Младенов, судски извори коментираат дека се фрапирани од висината на казната што ја одреди судијката Весна Димишковска.

Речиси 20.000 евра е реткост да добие некој во македонското судство за претрпена болка поради клевета, толку експресно.

За А1 коментираат дека сумата не соодветствува на досега доделените парични средства за претрпена болка за многу посериозни случаи.

Судството само на семејството на загинат припадник на безбедносните сили кај Вејце му додели 800.000 денари, помалку од парите за Костов. За останатите од Вејце процесот трае неколку години и немаат добиено ништо за претрпената болка.

За падот на „Кингерот“ кај Мостар родителите на Миле Крстевски добија по еден милион денари за душевната болка, слично како банкарот.

На семејството на Наташа Кметовска тројцата лекари требаше да му исплатат по 12.000 евра, речиси двојно помалку од тоа што Младенов треба да го плати на Костов.

За претрпената болка преживеаните од нападот кај Карпалак едвај добија по 3.000 евра, шест пати помалку од Хари Костов.

Семејствата на киднапираните од Тетово за претрпената болка поради ликвидација на блиските уште не добија ништо. Судот им бара да платат 24.000 евра за судски такси за да добијат по 20.000 евра од семејство.

Болката на Костов, според судот, исто се цени со таа на семејствата, чии членови беа киднапирани и убиени во конфликтот.

Младенов убеден дека целиот случај е монтажа. Чека одговорот од РСС, каде што пред пресудата поднесе претставка за судијката Весна Димишковска. Се жалеше што таа е пристрасна, затоа што ги одби сите негови предлози.

Не прифати сведоци од Антикорупција. Не сакаше за вештачењето да се појават и психијатри повикани од Младенов да се спротивстават на тие што тврдеа дека со еден преглед утврдиле дека Костов има несоница и силна душевна болка, поради која Димишковска му додели близу еден милион денари.

A kolku treba da mu se plati na semejstvoto na ubieniot DIME ICKOSKI POSTAROT, a site znaeme deka DIME e ubien pod naredba na vlaot Kostov, znaci ubiecot e KOSTOV, a toj ubiec slobodno si se seta, i bara osteti za negovo dusevno narusuvanje, pa dali ova e drzava, da ubivas i da ne odgovaras

nukleus Gospod ke mu plati za negovite zlodela.
NACIONALIST Prva zadaca na VMRO DPMNE, po formiranjeto na vlada ke mu bidi, APSENJE NA KOSTOV, zatoa sto toj ubivase nevini luge, a posle ke se apsat aramiite.
marko_polog Ne mi se veruva, po pametno bi im bilo edna akcija, si go gledal filmot "The Untouchables"??
vancom18 komercijalna banka e kriminalno duvlo preku koja odat site kriminalni transakcii na sdsfyr , smetam deka otkoga vmro ke pobedi, bankata mora da odi vo stecaj, a hari vo zatvor
a sdsfyr, da se zabrani i izolira, poradi rusenje na ustavniot poredok vo drzavava
a kjurkciev da se obesi sred gevgelija