Слога Ј. со транспаренти за независно Косово

Слога Ј. со транспаренти за независно Косово
Ceki
 
Транспаренти со политичка содржина и со пароли за признавање на независно Косово истакнале навивачите на македонскиот фудбалски второлигаш Слога Југомагнат пред нивниот меч со Металург, кој се одигра пред една недела. На фотографиите, кои вчера ги добивме, јасно се гледа дека навивачката група на чаирчани, која се нарекува „Шверцери“, пред почетокот на мечот влегла на теренот и развеала два транспарента на кои пишува „Возможна мисија“ и „Независно Косово“.

Ниту една институција во Македонија досега нема преземено мерки за да се казни Слога Југомагнат, која дозволила да се случи овој инцидент на нејзиниот фудбалски терен. Досега не реагирале ниту Фудбалската федерација на Македонија, ниту пак Министерството за внатрешни работи (на една од сликите полицаец мирно посматра што се случува).

Според Статутот на ФФМ, за секое политичко агитирање на фудбалските терени се предвидени остри казни, но досега ниту еден клуб чии навивачи го прават тоа не бил соодветно казнет. Пред нецел месец на стадионот во Тетово, на мечот Шкендија - Вардар беше изложен транспарент „Обедините албански држави“, но поради тој инцидент Шкендија доби само укор.

ФИФА пред две недели донесе специјален закон со кој се забранува расизам и национализам на стадионите, а исто така најостро е забрането и политичко скандирање. За секој ваков инцидент клубот треба да се казни со одземање бодови, а ако повторно се случи истиот престап, екипата треба да се пресели во понизок ранг.

Сопственик на Слога Југомагнат е Рафет Муминовиќ, пратеник во македонскиот парламент.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=730&ArticleID=47011

Homer MakeDonski Шкендија добила укор ,а овој ќе добие тепкање по рамо
vancom18 ma treba makedonskite navivaci da zemat transparentni "NOZ, ZICA, SREBRENICA"
јузер Ворнинг добиваш за транспарентов и од мене као бивши модер на спорт!
Satanico Pandemonium
quote:
Originally posted by vancom18

ma treba makedonskite navivaci da zemat transparentni "NOZ, ZICA, SREBRENICA"


Ova ke ostane ovde kako opomena do site. A do tebe, znaes veke i samiot, uste eden vakov ispad i odis avtomatski na ban.
Ceki Se cudam, nikoj od sdsmovci ne komentira, pa luge ovde se raboti za srbsko Kosovo, ne Makedonija. Mozete da go osudite ovoj cin. Ili se uste ne dojde komanda od stabot za takvo nesto?

Ili jas zgresiv, pa ova "mission possible: indipendent kosovo" na albanski znaci: "hej Makedonci, nie sme vasi prijateli, nie sme za sozivot"
NACIONALIST I nisto da ne ne cudi, ako eden den go vidime i UCKovski so transparenti vo raka, i da da go proklamira GOLEMO KOSOVO
Srgjan D Za tie transparenti e vinovna nasata policija taa bi trebala po sekoja cena da gi odzeme tie transparenti bidejki toj stadion i klub se od Makedonija a ne od Kosovo,Albanija ili Srbija ako tie navivaci se interesiraat za Kosovo togas neke odat tamu.
Wallace
quote:
Originally posted by tomislav1978



Pa so ne interesira za srbsko Kosovo, toj so e srboman neka se sekira..


Dobar e UCKo.

UCKo, UCKo, UCKo, UCKo.


NACIONALIST
quote:
Originally posted by tomislav1978
[
Pa so ne interesira za srbsko Kosovo, toj so e srboman neka se sekira..





Kajsi be TOMCE!!! aren si! do kade ste so prodavanjeto, ke uspeete li do izbori da zavrsite so ostatokot od MAKEDONIJA???
marko_polog Se cudite uste :)
Istite amblemi gi noseva i na kosovo i vo Makedonija, gledate razlika a?
Vazno VMRO ne ja podeli Makedonija i tuka bea uck vo odbrana na drzavata inace koj znae sto ke bese do sega, abe ako za ovoj Narod, malce im e i toa.
tomislav1978
quote:
Originally posted by Ceki

Se cudam, nikoj od sdsmovci ne komentira, pa luge ovde se raboti za srbsko Kosovo, ne Makedonija.

Pa so ne interesira za srbsko Kosovo, toj so e srboman neka se sekira..
трендафил
quote:
Originally posted by Ceki

Se cudam, nikoj od sdsmovci ne komentira,
Што ќе коментираат кога и тие се за независно Косово и гласале за тоа Рафет Муминовиќ да биде пратеник. Е сега друга работа е дали Косово може да биде стабилно независно, (нели Бучко вели дека е важно само да биде стабилно, а не е важно дали ќе биде во склоп на Србија или самостојно) ако во 2001 година бевме нападнати од него со присутни НАТО и УМНИК. Доколку токму овие не се виновни за војната кај нас. И сето ова го пишувам токму поради 2001та година. Иначе во принцип не ме интересира тоа што се случува во странство доколку нема последици по нас.


NACIONALIST
quote:
Originally posted by tomislav1978

Pa so ne interesira za srbsko Kosovo, toj so e srboman neka se sekira..




Pa ti si SRBOMAN!
Josip Broz srbsko Kosovo

Бидете во духот не времето, деца мои. Косово е албанско, а не србско. Согласно на тоа, денес не е во мода да се биде србоман. Денес е политички исправно да им ги поддржуваш на USA (United States of Albania).

БУЧКовски е вистинскиот водач кон вистинската цел.