Mobimak gi prazni vashite djepovi!

Mobimak gi prazni vashite djepovi!
nukleus
 
Vaka odprilika bi trebalo da glasi novata kampanja na Mobimak koj pod zakrila na svojot "tatko" Makedonski Telekom ostvaruva nenormalno golemi profiti od monopolskata pozicija koja mu ja obezbeduva aktuelnata vlast:

Според вчерашниот извештај на унгарски „Маѓар телеком“, добивката пред оданочување на оваа компанија само за првите три месеци од годинава е 17 милиони евра, што е за осум отсто поголема од добивката остварена истиот период лани. Според податоците, добивката пак на „Македонски телекомуникации“ е за дури 18,5 отсто поголеми од ланската.