Zosto Saraj e opshtina vo Skopje?

Zosto Saraj e opshtina vo Skopje?
dejan
 
A ne...na primer, Sopishte? Kade Makedoncite se mnozinstvo. I takvi mesta.
трендафил Сарај е скопска општина затоа што така сакаа СДСМ, ЛДП и ДУИ, а македонскиот народ седеше дома и гледаше телевизија наместо да излезе на референдумот. А додадена е на Скопје за да има во главниот град повеќе од 20% Македонци од албанската етничка заедница, па и албанскиот јазик да биде официјален и градот да биде двојазичен.

П.С.: За да се вее во Скопје и знамето на Република Албанија, по желба на истите партии и истата незаинтересираност на македонскиот народ, створена е општината Чаир, најмала општина по површина во Македонија, но со остварена основна цел, да има над 50% припадници на албанската етничка заедница.


dejan Dali mislis deka ke se smeni toa?
трендафил Сигурно ќе се смени, но не многу брзо. Додека студентите во Македонија не почнат да бидат водечка сила на протестите против грешките на власта (како во Франција на пример) сигурно нема да има промени. Или додека некој како Муратовски е реизбран на чело на синдикатот, а нема направено ништо во полза на работниците. Но веројатно целата набиена негативна енергија ќе избее експлозивно, што е полошата варијанта, но и таа е подобра од вечен страв и молчење.


dejan Pa daj bozhe barem nesto da se sluci za da se smeni. I konecno e. Francuzite se dobra inspiracia.
lav
quote:
Originally posted by dejan

Pa daj bozhe barem nesto da se sluci za da se smeni. I konecno e. Francuzite se dobra inspiracia.


Никако , односно ДОСТА БРЕ со Француски решенија....
Само будалите , кои го послушаа шутракот и правник Бадинтер , кој одкога виде(л) со кого се си има(л) работа...го измисли(л) и преддложи(л) т.н. „бадинтерово мнозинство„ , нешто невидено дури и во најдемо(Н)кратски по устројство земји , а нашиве БАШ-ШУТРАЦИ и го вградија во „Уставот на Ф.И.Р.О.М-от".
Поинаку кажано ВЛАДЕНИЕ на малцинството со мнозинството во државата ФИРОМСКА
vancom18 Предавниците од СДС се виновни за тоа.
Aleksandra
quote:
Originally posted by vancom18

Предавниците од СДС се виновни за тоа.


Tebe sekoj post ti e ist, mislam istata fraza. Kako programiran si.
dejan hahaha
Makedon Ne samo Sopishte, tuku isklucheni od Skopje se i naselbata Drachevo, posle op. Petrovec, op. Zelenikovo, op. Cucer-Sandovo. Ako edna ruralna opstina vleguva vo Skopje, trebase site da vlezat, ama koga vladee SDSM-DUI nema fer i pravednost. Ama ako vlezea site skopski ruralni opstini, Albanci ke imase pod 15% vo Skopje.

Op. Sopiste e samo na 4 km od centarot na Skopje i 3km od opst. Centar i se granici so Kisela Voda.