Што предизвикува неверност?

Што предизвикува неверност?
SydneyGuy
 
Што предизвикува неверност? Еготизам? Недоверливост во себе си? Нешто сосема друго? Ве молам за вашето мислење на ова тема.
Unreal
quote:
Originally posted by SydneyGuy

Што предизвикува неверност? Еготизам? Недоверливост во себе си? Нешто сосема друго? Ве молам за вашето мислење на ова тема.

Мислам дека мислиш на егоизам?!
Машкото его е нешто најлошо што може еден маж да си го дозволи кога е во врска, посебно во брак,затоа што секоја врска/брак бара компромис,а со егоизам не се постигнува ништо,а најмалку компромис.
Недоверба во самиот себси? Хмм, мое мислење е дека никој што не е доволно сигурен во себе не смее да се впушти во врска/брак се додека не расчисти со себе,затоа што тоа има и Sidefects не само по него туку и по тие околу него.
Под тоа "сосема нешто друго" спаѓаат еден куп работи....експериментирање,незадоволителен брачен сексуален живот (ова спаѓа и под недовреба во себе) итн итн...
Како и да е ниедно неверство не се направило ако претходно не било поттикнато со некои работи наведени погоре или некои друга работи кои спаѓаат во категоријата "сосема нешто друго".
Natasa Jas mislam egoizam i nesigutrnost vo sebe,ponekoj pat dosada od licnosta so koja si ili begas od nekoj problem.Mozda i da vidis dali si seuste privlecen kaj sprotivniot pol,sepak mnogu nedorasnatost i golema glupost.
Unreal
Имаше еден ваков топик и тоа имаше добар број на постови во него.Ако сака модераторот може да го побара и активира.