Gragjaninot Zoran Vranishkovski (ex vladika Jovan)
Gragjaninot Zoran Vranishkovski (ex vladika Jovan)
Konstantin Temava ja postaviv na forumot na Ajvar, no- zaradi znachenjeto- eve ja i tuka: (Za da go prochitate kirilichniot text odete na View- Encodig i izberete cyrilic (Windows)) 23.09.02: Еве што ни готват „другарчето“ Вранишковски и неговата му братија од СПЦ: http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=1957&stID=7768 - многу пријателски и родољубиво/македонољубиво, нема што!!! Е, да се парашува овде мојата световност, „другарчето“ Вранишковски би тре_бало да го изгуби македонското државјанство и, како велепредавник на својот род и својата помесна црква- да се прогласи за ПЕРСОНА НОН ГРАТА во Република Македонија. ПС: Многу ми е жал што морам да отворам една ваква тема и да скоривам подзаборавени рани и јадови, ама мораме да бидеме на штрек! Нечастивиот влезе во овој наш бивш владика; опасни игри се играат преку него против МПЦ помеѓу останатите помесни цркви; подла и задгрбна политика се води кон нас од српските шовенисти покриени со свештенички/владички одори на СПЦ! ConstAntiN
Konstantin % 24.09.02 Еве некои понови вести околу темава: http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=1958&stID=7812 25.09.02 Еве ги најновите вести: http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=12436 Демек, од СПЦ Вранишковски ни го назначија за Егзарх. Едно време на македонските простори имало Бугарска Егзархија, сега некои сакаат НА ПРОСТОРИТЕ НА Н Е З А В И С Н А МАКЕДОНИЈА да создадат Српска Егзархија. Не дај Боже, скраја да е! Па добро бе, браќа и сестри во Христа од СПЦ, зошто го правите ова, зошто ни објавувате ВОЈНА? Зошто скоривате омраза меѓу Православен со Православен, христијански ли е да правите така, запрашајте се! Или сепак зад сето тоа е затскриена само нечија подла (завојувачка) политика?! ПС: За сите оние што ќе се правдаат дека со ова СПЦ направила компромис (ѕiс!) со МПЦ: затоа и го дадов примерот со Бугарската Егзархија, за секој што барем малку си ја познава историјата да заклучи што навистина значи титулата Егзарх. PS: Eve go i linkot od diskusijata na Ajvar: http://www.ajvarforum.com.mk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6152 Pozdrav i budni da bideme! ConstAntiN
Konstantin (Za da go prochitate kirilichniot text odete na View- Encodig i izberete cyrilic (Windows)) Eve gi najnovite (povolni!) vesti: 3.10.02: САС на МПЦ на денешното заседание меѓу другото реши: - НЕМА продолжување на преговорите со СПЦ се додека од односната СПЦ не ги повлечат сите досегашни одлуки за поставување на свои намесници во МПЦ и Македонија - На бившиот владика Јован, лихварот и- како што беше наречен денеска во соопштението прочитано од портпаролот на МПЦ- среброљубецот Вранишковски за сторените проневери на пари ПОГОЛЕМИ и од онаа ѓто се обиде да ја направи со донацијата на Костовски, ќе му биде СУДЕНО и од црковен и од световен суд. Е па- така му тре_ба. ПС: Слава му на Севишниот реагирањето е ЕДНОГЛАСНО, на СИТЕ членови на Синодот. Јасно е кажано е дека не доаѓа предвид српски егзарх во Македонија, дека не се допушта и нема да се допушта мешање однадвор во нашите Црковни работи. Митрополитот Кирил во својата емотивна изјава по завршувањето на Синодската седница јасно кажа дека од автокефалноста на МПЦ нема отстапки „додека Светот светува и додека векот векува“! ConstAntiN
Whitebaby Mislam deka dolgo vreme im trebashe konechno da go raschinat!!! Trebashe toa po brza postapka da se napravi!!! Whitebaby
slasa vo Makedonia brza postapka
Konstantin Зоран Вранишковски и официјално е КОНЕЧНО (!!! ; слава му на Бога, се забави со одлуката, ама не се заборави) САМО мирско лице: http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=2197&stID=20436 , симнати му се СИТЕ црковни чинови, и монашкиот чин му е симнат и сега повеќе не е НИШТО во МПЦ. Расколникот конечно си го доби своето! Слава на Севишниот.
Whitebaby Amin!!! Redno beshe vishe!!!
OooOo mamicu mu jarechu
vmro
quote:
Originally posted by Konstantin
Temava ja postaviv na forumot na Ajvar, no- zaradi znachenjeto- eve ja i tuka: (Za da go prochitate kirilichniot text odete na View- Encodig i izberete cyrilic (Windows)) 23.09.02: Еве што ни готват „другарчето“ Вранишковски и неговата му братија од СПЦ: http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=1957&stID=7768 - многу пријателски и родољубиво/македонољубиво, нема што!!! Е, да се парашува овде мојата световност, „другарчето“ Вранишковски би тре_бало да го изгуби македонското државјанство и, како велепредавник на својот род и својата помесна црква- да се прогласи за ПЕРСОНА НОН ГРАТА во Република Македонија. ПС: Многу ми е жал што морам да отворам една ваква тема и да скоривам подзаборавени рани и јадови, ама мораме да бидеме на штрек! Нечастивиот влезе во овој наш бивш владика; опасни игри се играат преку него против МПЦ помеѓу останатите помесни цркви; подла и задгрбна политика се води кон нас од српските шовенисти покриени со свештенички/владички одори на СПЦ! ConstAntiN
e vaka sea mister konstantin sve si u pravo samo edno ne, a toa e za brkanje na ZORAN VRANISHKOVSKI od makedonija i odzmenje na negovoto drzavjanstvo, zemi procitaj go noviot USTAV NA REPUBLIKA MAKEDONIJA (za kogo vo parlament glasaa site pratenici od SDS i DPMNE) ke vidish deka MAKEDONSKATA PRAVOSLAVNA CRKVA e ISKLUCENA od ustavot shto znaci na taa osnova nikoj nema pravo da go brka JOVAN, da ne bidam losho razbran, jas sum protiv JOVAN , da se prashuvam jas, ja bi go zapalil na lomaca nego, ali sakam da kazam deka od noemvri 2001 godina crkvata si e crkva a ne kako porano ustavna institucija, zatoa brat mi se zasluzni nashite politicari GOLEMITE MAKEDONCI...
vmro pravo da ti kazam mene toj jovan ne me plashi, a od ova koski mi se tresat, ova e ozbilna rabota duri i premnogu ozbilna a nie taka lesno ja zaboravame : Albanian National Union Front (ANUF) A MEETING BETWEEN THE ANUF AND THE NATO On May 16th 2003, at the headquarter of NATO in Bruxel, with the invitation of the high representatives of this powerfull political and military organization, there was a meeting with the delegation of the Albanian National Union Front. The high representative of NATO, showed interes about political platform of ANUF, about the sturctures of this Union as well as the strategy and tactics of operation to achieve the Albanian ethnic state. The meeting lasted for about three hours, and was considers as very important by both parties. The Spokesman of the Central Leadership of ANUF, Dr. Drilon Korabi -------------------------------------- ANUF e politicko i finansovo krilo na ANA, ili poednostavno kazano edno isto.