Imate li navika da se cenkate koga kupuvate?

Imate li navika da se cenkate koga kupuvate?
Aleksandra
 
Imate li navika da se cenkate koga kupuvate po pazari, prodavnici, marketi itd itd?
Dali toa go koristite cesto ili pak voopshto ne pomisluvate na cenkanje?
LIDIJA - SKorpija Jas se cenkam sekade bez ogled kade sum.Vo Mk vekje toa e mislam normalna rabota,pogotovo po pazarite, i ne e tolku chudno.
Ovde lugjeto ne se naviknati tolku na cenkanje,no ako pochnesh da se cenkash dobivash garant .
Razlikata e vo toa shto vo Mk na primer ne e voobichaeno da se cenkash vo prodavnici kade shto cenite se fiksni i kade shto rabotnikot ne moze da odluchi da ti prodade za poniska cena bez da se konsultira so gazdata.
Ovde bukvalno mozesh da se cenkash sekade,i so sekogo.Norvezanite na pr.ne se po cenkanjeto i najchesto si plakjaat kolku shto kje im pobaraat.A nie strancite naplakjame i za niv ha ha ha.
Ovde mozesh da spushtish cena na lice mesto ako kupuvash povekje proizvodi, mozesh da se iscenkash za gratis dostava, za 50% poniska cena dokolku proizvodot e vekje otpakuvan od ambalaza i montiran, i sl.
Da ne dolzam, cenkanjeto go sakam i go opravduvam. Toa e del od tgovijata i postoelo odsekogash. Nekogash mozebi sitno,nekogash pokrupno,ama malku od vamu, malku od tamu se sobiraat pari za neshto drugo.
Probajte, nishto ne mozete da izgubite.Moze samo da dobiete
Mona Lisa Samo vo Mk se cenkam tuka i ne moze,ne da ne moze ama lugeto ne go pravat toa,ne e voobicaeno.Na primer ako sakas po niski ceni obicno na pazar pri kraj gi spustaat cenite.Ama mislam ako probas ke uspees.
TimeHacker ne pazaram jas nikoas ne znam, a koga pazaram ic ne se cenkam
otkacalkaMK mnogu redko da se cenkam ,koga kako me fanat majkite :) ili pak ako vo mene ne nosam tcno pari i mi nedostigat malce ,togas moze, a onaka mi e sram da se cenkam.Kako majka mi i tatko mi po golemi cenkaci ne znam dali ke se rodat,STTTTTT nem da i kazete deka sum gi predala na mk forum :)