Predizborni lagi na SDSM

Predizborni lagi na SDSM
Makedon
 
Бучковски предизборно ветува пари за стопанството
26.05.2006- A1
„Го промовирам проектот „100 милиони евра за 100-те најуспешни проекти“.


Сто милиони евра за сто најдобри бизнис проекти секоја година. Бучковски предизборно ветува пари за стопанството, проекти за ефини кредити.

„Македонија е држава која постојано говори за развој на малите и средни претпријатија. Сега е дојде вистинското време да се посвети внимание на нив. Затоа го промовирам проектот „100 милиони евра за 100-те најуспешни проекти“ во делот на мали и средни претпријатија“, изјави Владо Бучковски, Премиер на РМ.
----------------------------------------------------------

Владата ветува бесплатни лекови за пензионерите
Даниела Михајловска Василевска - A1


26.05.2006
Бесплатни лекови за пензионерите - нов мамец во предизборниот панаѓур. Но, како што вели министерот Димов, ќе ги дели следната влада.

Од први јули сите со над 65 години бесплатно ќе добивале лекови.

„Пресметките во овој дел се околу 150 милиони денари“, изјави Владо Димов, министер за здравство.

Парите ќе се обезбеделе од Фондот за здравство со намалување на трошоците за издавање рецепти, но и како резултат на реформите во овој сектор, се пофали Димов.

Познавачите коментираат зошто Димов не почне веднаш да ги дели бесплатните лекови ако веќе Фондот има пари и зошто реализацијата ја остава за после изборите.

Ова е втора предизборната честитка до постарата популација. Вчера Премиерот лично им вети поголеми пензии за 10% ама не сега, кога економијата ќе растела со над 6%.

Иако вчера на пензионерите им беше кажано дека сите нивни проблеми прво ќе бидат ставени на хартија па потоа ќе се решаваат, денеска владеачките функционери побрзаа да го фатат предизборниот воз па им ветија, и без пишан договор, ветувањата ќе им биле остварени.

Од друга страна, ветувањето се поклопува со продажбата на градските аптеки, грандиозен бизнис во кој се вртат огромни пари.

-------------------------------------------------------------------


MOE PRASANjE: KAJ BESE BUCKOVSKI IZMINATIVE 4 GODINI DA DADE 100 MILIONI EUR NA STOPANSTVOTO?

KAJ BESE IZMINATIVE 4 GODINI DA GI POKACI PENZIITE ZA 10%?

KAJ KAJ BESE IZMINATIVE 4 GODINI DA DADE BESPLATNI LEKOVI NA PENZIONERITE????????

KAKO MOZE NA PARTIJA KOJA SE STO VETILA- NISTO NE ISPOLNILA DA I SE VERUVA?

IMA LI NEKOJ ZDRAV, RAZUMEN I INTELEGENTEN COVEK STO KE POVERUVA VO OVIE LAGI?
tomislav1978
quote:
Originally posted by Makedon

MOE PRASANjE: KAJ BESE BUCKOVSKI IZMINATIVE 4 GODINI

Tuka bese, go iscisti g****oto so napravivte vie..spreci unistuvanje na Makedonija, zelba vasa koja nikogas nema da se ostvari

p.s. pisuvaj so mali bukvi, taka ke pokazis malce kultura na forumov
GiTaRiSt iiiiiii bes karanje ve molam zs se karate za ovie politicari jas ne mozam da sfatam nikako tie se site drugari sekoj den pijaat kaffe zaedno a vie ovde se karate ne znam ne mozam da ve sfakam..
Makedon
quote:
Originally posted by tomislav1978

quote:
Originally posted by Makedon

MOE PRASANjE: KAJ BESE BUCKOVSKI IZMINATIVE 4 GODINI

Tuka bese, go iscisti g****oto so napravivte vie..spreci unistuvanje na Makedonija, zelba vasa koja nikogas nema da se ostvari

p.s. pisuvaj so mali bukvi, taka ke pokazis malce kultura na forumov


Edna zemja se unistuva celosno, ako se unisti ekonomski. Toa SDSM go pravi izminative 4 godini.

A kako moze Bucko i SDSM nesto da iscisti od VMRO, koga togas podobro se ziveese i imase poveke pari? Mislis deka SDSM gi "iscisti" parite na gragjanite i firmite i gi odnese nadvor?
TimeHacker lele za sto se karate znajte ? a bre politika e
nukleus 100 milioni evra za firmi bliski i verni na vlasta.Pa Bucko otvoreno i javno kazuva na site deka ke im dade 100 milioni na 100 firmi bliski na vlasta koj ke napravat "dobri" SDSM-ovski proekti.Da citash i da ne veruvash kolku moze eden covek samoproglasen premier da im se smee vo lice na svoite gragani i otvoreno da im kazuva deka ke im ukrade 100 milioni evra za svoite privrzanici koj ke ponudele "dobri" programi.Ubava inicijativa samo shto trebalo da dodade:-proektite ke gi ocenuva i ke gi odobruva opozicijata bez razlika koja i da e,vaka samo gi "zacimentira" somnevanjata vo negovata ponatamoshna opredelba da se bide korumpiran "do kocan".
Makedon
quote:
Originally posted by nukleus

100 milioni evra za firmi bliski i verni na vlasta.Pa Bucko otvoreno i javno kazuva na site deka ke im dade 100 milioni na 100 firmi bliski na vlasta koj ke napravat "dobri" SDSM-ovski proekti.Da citash i da ne veruvash kolku moze eden covek samoproglasen premier da im se smee vo lice na svoite gragani i otvoreno da im kazuva deka ke im ukrade 100 milioni evra za svoite privrzanici koj ke ponudele "dobri" programi.Ubava inicijativa samo shto trebalo da dodade:-proektite ke gi ocenuva i ke gi odobruva opozicijata bez razlika koja i da e,vaka samo gi "zacimentira" somnevanjata vo negovata ponatamoshna opredelba da se bide korumpiran "do kocan".


PA SDSM im dava milioni na firmite koi gi poseduvaa SDSMovcite i toa so godini. Tie firmi ne plakaat danoci, plakaat samo nesto malku, a ostatokot odi vo dzepot na sopstvenicite.
vancom18 abe ovoj buckovski e nenormalen, nema pojma sho zbori
ali i samiot znae deka posle izbori ke leta u hag, poradi genocid vrz makedoncite
nukleus I Albancite,zatoa shto armijata intervenirashe vo Ljuboten a glaven na armijata vo toa vreme beshe Bucko.Intervencijata na policijata beshe vo vtor plan i prosto se cudam kako moze advokatite na Ljube toa da go zanemarat.Ako nekoj e obvinet za komandna odgovornost pri voena intervencija vo Ljuboten toa treba da bide ministerot za odbrana a ne za vnatreshni raboti.Policijata ne mozela da go granatira seloto pri shto se zaginati najgolem broj na selani koj ne go napushtile seloto i pokraj javnoto soopshtenie.Znaci odgovornosta treba da se bara kaj "glavucite" vo armijata kade shto glaven "glauc" beshe Bucko tokmu vo toa vreme.
slasa
quote:
Originally posted by vancom18

abe ovoj buckovski e nenormalen, nema pojma sho zbori
ali i samiot znae deka posle izbori ke leta u hag, poradi genocid vrz makedoncite


Brat lube cimer ke ti bide u ista soba ke bidete , ima da se nadzborvite politika
Makedon Брат Љубе ќа го пушчет наскоро од Хаг. Нема да се сретнет со колегата Бучко.
concrete Problemot e sto , ako se zaklucuva od toa sto vetuvaat..... site koi vetuvaat se nenormalni ..., a kako gledam site isto vetuvaat!!!
Sepak lekot e neodenje na izbori i ako Gospod dade provociranje na promeni...se nadevam pozitivni, sansite za promena na podobro se togas 50% , vaka se 100% vo definitivna katastrofa..............
nukleus Ljube zatoa sakal da se brani sam,zatoa shto Bucko mu "mesti" nesoodvetni advokati.Ke bide zabavno koga Ljube ke stane i ke rece:
-Pocituvan sude,za intervencijata vo Ljuboten kade navodno imalo zrtvi od granatite shto gi ispuka ARM odgovornosta da ja barate na druga adresa i kaj drug minister koj se vika Vlado Buckovski i koj tokmu togash beshe minister za odbrana i pod negova komandna odgovornost se ispukani tie granati od koj zaginaa civilite.Znaci Buce e "pecen" za vo zatvor.:)
Hektor i jas kako nov ovde na forumov bi mozel da se prikluvam vo diskusiive, ali mislam deka nikoj poveke ne veruva vo lagite na Buckovski, toj mozi da si lazi i da vetuva sega bas pred izbori, ali toa poveke ne vazi za narodot
nukleus Abe ne si nov hektorce kako ni jas ama gledam ubavo se priklucil na diskusiite.:)
OooOo
quote:
Originally posted by Makedon

„Го промовирам проектот „100 милиони евра за 100-те најуспешни проекти“.


Kolku li mi zvuchi ova na 'Tupurkovski' :)
beaver hunter Ne e problemot vo toa shto politicharite vetuvaat.
Problemot e vo toa shto narodot im veruva na takvite vetuvanja!
slasa
Znaci STvarno nemate pojma od politika . pa i ovde godinava se izbori . i vo Svedska se obejkava med i mleko dodeka ne dojdat na vlast . pa koga ke dojdat na vlast , cetvrtina od toa sto obejkale ne e isspolnato . pa znaci deka site se lazgovci i site kke odet vo Hag i site treba da se besat i site se nekoj spioni i siot narod mu veruva , ali ova kak ovo MK nikoj ne go pravi . vistina ne e beda kako vo MK ali poliutika e politika .

Nie Zaboravame deka se gradi Drzava od Nulla za 15 godini se sakate da se napravvi , i ekonoimija i zemjidelije i se , a nikoj nesaka da zeme motika i da iskopa i da posadi nesto za da prezivee . Treva rastat vo Nivjeto , i posle drzavata m ie kriva nemam sto da jadam .

Znaci obejkavaat i ke se obejkava od edna ili Druga strana , i toa n ne znaci da se pisuvaat vakvi prosti naslovi Lazgite na SDS ili lazgite na VMRO

samo tolku predal akal gospod na nekoi
makedonec Kako moze da im vetuva na penzionerite pokacuvanje na penziite za 10% za period od dve godini,koga dojdoa na vlast im gi ukina i osumte posto sto prethodno gi imaa? UCKO definitvno e pod teska droga, ne znae veke sto zbori.
Aleksandra
quote:
Originally posted by Makedon

Брат Љубе ќа го пушчет наскоро од Хаг. Нема да се сретнет со колегата Бучко.


Vrz baza na shto ke go pustat?
Makedon
quote:
Originally posted by Aleksandra

quote:
Originally posted by Makedon

Брат Љубе ќа го пушчет наскоро од Хаг. Нема да се сретнет со колегата Бучко.


Vrz baza na shto ke go pustat?


Pa nema HAG dokazi za eventualni zlodela storeni od negova strana. Ne uspea mestenkata na SDSM so nivniot partner UCK=DUI, za omalovazuvanje na makedonskite braniteli i predstavuvanje na makedonskite braniteli kako vinovnici za vojnata 2001 g. Ednostavno, pravdata sekogas doaga na kraj.

Da bese Milosevic vo prasanje, SDSM ke go branea i stitea, pa duri i krieja, kako sto toa go pravat so Mladik.
Aleksandra
quote:
Originally posted by Makedon

quote:
Originally posted by Aleksandra

quote:
Originally posted by Makedon

Брат Љубе ќа го пушчет наскоро од Хаг. Нема да се сретнет со колегата Бучко.


Vrz baza na shto ke go pustat?


Pa nema HAG dokazi za eventualni zlodela storeni od negova strana. Ne uspea mestenkata na SDSM so nivniot partner UCK=DUI, za omalovazuvanje na makedonskite braniteli i predstavuvanje na makedonskite braniteli kako vinovnici za vojnata 2001 g. Ednostavno, pravdata sekogas doaga na kraj.

Da bese Milosevic vo prasanje, SDSM ke go branea i stitea, pa duri i krieja, kako sto toa go pravat so Mladik.


Jas neznam zs ti uporno SDSM gi povrzuvas so Srbive.