Makedoncite "experimentalni zamorcinja"!

Makedoncite "experimentalni zamorcinja"!
nukleus
 
Eve kako ke testiraat kolku moze da izdrzi eden covek vo GETO:

-Нема нови бесплатни лекови за болните во Македонија. Проширената позитивна листа на препарати кои се на товар на државната здравствена каса на која требаше да се најдат нови 150 лекови, нема да заживее. Одложувањето на "бесплатната" палета е на барање на експертите на Светска банка кои им забележале на надлежните и во Министерството и во Фондот за здравство дека списокот на препарати е предолг.
Иако сите земји во регионот, вклучително и Хрватска, која се зема како земја за споредба со Македонија имаат на својата листа и дупло повеќе лекови од оваа што требаше да заживее, холандскиот советник на Светска банка им препорачал на домашните експерти времено да се откажат од посовремено и поквалитетно лекување. Ваквиот став минатата недела бил презентиран на затворен за јавност состанок меѓу претставници на Фондот за здравство, Бирото за лекови и Министерството за здравство и сите веледрогерии и фармацевтски компании во земјава. На средбата никој од надлежните од трите институции јавно не застанал во одбрана на заживувањето на новата листа, и покрај тоа што со нејзиното одложување паѓаат во вода и најавуваните протоколи за безбедно и современо лекување на болните во Македонија.
Makedon Vladata i nesposobenkovcite od SDSM svojata nesposobnost ja pravdaat te so MMF te so SB. Zalno za SDSM , DUI i LP, za nisto ne gi biva.
nukleus Nam ni preostanuva da se lecime so "treva" spored moronskiot minister za zdravstvo koj za taa prilika otpatuva vo Kina da nabie nekoja dnevnica za da moze da si kupi ushte nekoe hotelce.