izbori vo Svedska

izbori vo Svedska
slasa
 
Za ovie od Svedska sto mislite koja partija ke pobedi .

i kazete koj najpovejke lazi od partiite

jas glasam za komunistite venbster partijata poosto sum i clen kaj niv
Lidija Hahhahahaha abe slasa kako koj najpoveke lazi ovde nema lazenje pa ti so si cuden, ne tuku siri dezinformacii po svetot :))) Jas dosega imam samo ednas glasano i togas bese nix za evroto. Neznam dali ke glasam, a uste pomalku za koj, ic neaktivna po ova. Ama mene mi se cini ke si ostani kako so bese nema menvanje na strana.
ArIeS Socialdemokraterna razbira se :P.Najslatko lazat :))
slasa samo kapitalistickava alijansa da ne dojde , bolnickoto ke go namali na 60 % od mesecnata plata .
ke e zaborcaat svedska do gusa,

zatoa glasajte za nas Venster -Levata partija ,

lidija site lazat koj samo pojke od kogo , jas sedam vo komunata za levata partija na drugite izbori za 4 godini ke se kandatiram za parlament za #214;sterg#246;tlands l#228;n

Lidija OOOOOO Slasa togas glasam :))) potseti me samo :)
Aleksandra Da vi kazam deka Skandinavskite politicari mi se omileni.
slasa
quote:
Originally posted by ArIeS

Socialdemokraterna razbira se :P.Najslatko lazat :))


Aries, site lazat ne samo socijal demokratena. Nedaj boze da dojdat Folkpartiet na vlast obraa bostan strancite vo Svedska . so nivnata politika . ako si svedski drzavjanin dobro e , pazi ova samo da bides svedski drzavjanin ke mora da dokazis deka zborvis i pisuvas odlicno svedski , ,znaci ke mora da pravis testiranje , pred da dobies drzavjanstvo . samo edna tocka od nivnata programa ,

a ostaj drugo sto se nacionalisti , i imaat fasisticki pogled ,koj go immat zemeno od Danskata folk partija .
Lidija Malku mozi info za tie so nadvor od granicite na Svedska ama so gi interesira poltickata siuacija ovde, ako ima takvi :) Za da bidi fer, muabetot :)

Momentalno na vlast se socijalsticko-demokratskata partija na celo so Goran Persson, vo koalicija so Slasa :), Vanster (levata partija :)) i edna mala mnogu mala paritija so otprilika ko zelenite vo Germanija, Miljopartiet. Na drugata strana najgolemite se Moderaterna i tie se zdruzija so tri drugi partii Center, Folkpartiet & Kristdemokraterna. Ovie treba da go prestavuvat desnoto krilo ama ovde se e na levo zafateno, barem od tie partii so se aktuelni.

Za podetalni informacii kaj Slasa :), jas neznam mnogu za nivnite programi i vetuvanja.

Mene licno mi se bendisva Reinfeldt (glavniot na Moderaterna), pameten coek, ama tie trojcata drugite mi se cini nema da mozat da mu pomozat za da dojdat na vlast.


Slasa, so stav imate vie za evropskata unija, so nea, bez nea?

ps. Sasha so e interesno so Skandinavcite, pomalku lazat, neutralni se, tesko da zazemat stav :))) Ne, se smeam! Edno interesno, za mene licno, so primer Finska ima presedatelka, Norvezanite mi se cini i tie imat dosta zeni na vazni mesta sega so novata vlast. Jas sakam Margot Wallstrom da ja vidam ovde vo Svedska iako ta epten si e po evropskata unija.