Еуро видео гран при

Еуро видео гран при
tomislav1978
 
Во Тирана веќе допатуваа сите земји учеснички кои во сабота ќе ги одмерат силите. Република Македонија ќе ја претставува Тоше Проески со спот за песната „По тебе“.

Еуро видео гран при е скапа музичка манифестација која по многу нешта наликува на евровизискиот избор, само што за да се избегне овогодинешниот циркус, наместо телевоутинг, за најдобриот ќе одлучува жири составено од по еден член од секоја земја.

За какво европско шоу станува збор, нашите гледачи во сабота од 21 часот ќе видат низ директен пренос.

Lidija Cekaj sega ne razbiram ova ne e so peenje mislam zivo tuku so spotoj!??! Kako odi seto to publika i ko na kino im pustat spotoj da gledat!?? :) I za koi zemji vazi ova, samo za Balkan ili?
tomislav1978 Pa iskreno da ti kazam i ja nemam pojma..znam samo deka ucestvo zemaat 28 evropski spotovi(znaci ne samo za Balkan)..inaku grcite go otkaza ucestvoto poradi naseto ime :)


На големиот европски музички спектакл Еуро видео гран при, каде што за титулата најдобар се борат 28 европски музички спотови, се случи и првиот скандал.

Откако организаторот го уважи барањето на А1 на сите прес материјали и за време на целата манифестација да се употребува нашето уставно име, грчкиот национален тим го откажа учеството.

Ова откажување на Грците многу не ги вознемири организаторите, кои се покажуваат и како одлични домаќини.
Lidija Aman tie Grcite, jas da bev ko niv dosega ne samo Makedonija tuku se ke priznaev, ne im se smaci veke! Tuku na Tose cini pesnata?
tomislav1978
quote:
Originally posted by Lidija
Tuku na Tose cini pesnata?

Vecerva ke vidime dal cini ili ne
Lidija A so Makedoinja ja nema slusnato/videno pesnata? Takvi se pravilata? Aj so sreka na Toso macorot togas :) ubo si pej deteto.
Lidija Luge so bidna so ova, koj pobedi? Tose aren bese?
M-I-L-A nekoj znae??
xokaido Ja samo mu go izgledav nastapot i morav da ickocam po kafik taka da ne vidov koj pobedi...ama dobro izvedi Tose...mislam bese opusten i skoncentriran...odlicna izvedba...samo zirito sto resi ne vidov...ke kaze nekoj...?