ЈАНКО, Јади Бурек

ЈАНКО, Јади Бурек
Mara
 
Сигурно дека немате можност сите да го гледате Јанко во вечерните часови.....јас не го следам цело време....ама редовно ги следам ПОРАКИТЕ кои течат во емисијата. Нашиот народ е ептен, ептен хумористичен....па, овде ќе постираме некои од пораките кои одат во емисија...или гафови, смешки, интересни искажувања

Еве нешто од вчера........

"Македонија во Европа во 3000 година"


"Соопштение-народе за да дојдете во Радишани треба да поминете преку Манојлев мост"

"Бучко, Рада, Илинка....сега ќе пејат....збогом љубави"


"Моја вечна симпатија е Груевски........потпис-Бучко"


"Во предизборната кампања освен за заби....убаво би било да се вети нешто за тврда столица."


"Маро...........дома си?"


"За да одиме безгрижно на одмор....сменете ја претходно владата"Mara Флуорот е многу добар за забите, Јанко. Јас јадев нон-стоп кога бев бремена и досега ќерка ми, која има 36 години...нема доживеано кариес!
Mara ние не сме трчи-лажи емисија....или такозвана....run-lie emission!!!!
Mara Вчера на Јанко гостин му беше премиерот Бучковски и еве едни, за мене најсмешни пораки....

ОВОШЈЕ

СДСМ во својата програма предвидела дека секое сабајле младите од прво до четврто одделение ќе добиваат по едно овошје бесплатно.

Еве дел од СМС-пораките, реакција на народот....

"Моето дете повторуваше 4-то одделение...па, би сакала да знам дали му следи овошје"

"Бучко, сакам овошје!!!!"

"Јас сум невработен тип, немам пари за јадење....имам 25 години.....сакам да се запишам пак во прво одделение....барем ќе добијам свежо овошје секое сабајле!!!!"
Mara Еве дел од репертоарот на нашиот народ....

"Дали Владо е доктор или пациент?"

"Одговорите на Бучко не заслужуваат прашања!!!!"

"Бучко-СОНЦЕ! Груевски-МАГЛА!!!!!"


"Владо, ти си МЕСИЈА!!!!"


"Груевски, не излегувај на дуел со Бучко....ќе не посрамотиш!!!!"


"Возот за ЕВРОПА тргна....Качувајте се!!!!"


"Бучко....дали ќе одиш на митинг во Струга?"
Lidija :) Mara koj e, so e ova? Nekoj emisija, nekoj Janko, jas znajs vo tugina aber nemam :)
Mara Да Лидија....овој е еден Јанко кој води популистичка емисија....чита што има ново по весниците, поканува гости и после тоа е отворена за коментари за луѓето. За времетраењето на емисијата течат СМС....е тие ЈАС ги читам....и некогаш БУКВАЛНО умирам од смеа

Е па тие СМС решив да ги ставам на овој топик.....иако не се од збор до збор....
Aleksandra
quote:
Originally posted by Mara

Вчера на Јанко гостин му беше премиерот Бучковски и еве едни, за мене најсмешни пораки....

ОВОШЈЕ

СДСМ во својата програма предвидела дека секое сабајле младите од прво до четврто одделение ќе добиваат по едно овошје бесплатно.

Еве дел од СМС-пораките, реакција на народот....

"Моето дете повторуваше 4-то одделение...па, би сакала да знам дали му следи овошје"

"Бучко, сакам овошје!!!!"

"Јас сум невработен тип, немам пари за јадење....имам 25 години.....сакам да се запишам пак во прво одделение....барем ќе добијам свежо овошје секое сабајле!!!!"


Smeshki
Mara еве дел од вчера....

"Да не почнуваме од ПОЧЕТОК, да почнеме од КРАЈОТ"

"Македонија напред со КРАДЕЊЕ, не назад!!!!"

"МАКЕДОНИЈА има сила......само за да прдне!!!!!"


"Здраво Јанко! Овде баба Финка! Сакав да ти кажам да бидеш здрав, прав, весел, чесен...да те гледаме уште 1000 години!!!!"


Mara Јанко....јас сум една баба од Волково....имам проблем.....ми пукна водоводната цевка. Што да правам?


КОЛЕ Е ДОЛЕ


Јанко....овде е Коле....ме бараше некој?